November 28, 2008

28.11.08

HAPPY BIRTHDAY EEMA & EEN

my best pren's birth. rindu kat ko .. minum air teh, lepak tngok citer cine pepetang, mkn ikan masak tige rase. miss those old days.huhuh...

ni la antara member aku yg ade kembar..mule2 ingat penipuan .. rupenye mmg ade kembar.
aku tumpang bangge la .. walau teringin nak ade sedare kembar... kire aku create imaginary twin je la nnt... huhu..

.SASTERA

my dad once pernah bace karangan aku.

"yati, ayah ajar kau jadi penulis nak? ayah tgk ayat kau macam ble polish"
"me.. erk... tamo la ... tak reti sangat"

ayah aku seorang penulis mase mude. bahasa melayu die mmg superb... anak die ni?
BM cukup mkn jek.. hampir kene marah tengok result spm, but when he scrolled down tgk add math nye mark, x jadi nak kutbah...hihih.

aku mmg harap ade darah sastera dlm badan... tapi tu la .. aku seorang yg malas.aku suke bace jerk kekadang.. kekadang la ..
sastera ni bout passion, bakat, jiwa seni, jiwa lembut, tenang.
so aku bangge kalau ade anak mude melayu pandai menulis.
aku tak suke poem in english. ayat cantik, tp softness die tak sampai.

paling terbaik poem is in arab. melayu punye poem pon ade seni.

baru kenal yuna. suare macam norah jones... pandai wat lirik.. pakai tudung ..comel... tadek bf.. isk ... complete.

November 27, 2008

ari ni ari kamis

this morning agak depress. jarang begini... mungkin sbb teetttt...

an hour later dapat satu emel. nampak satu name (rasulullah saw n para sahabat) terus zrassssss ... pup.. ilang.
alhamdulillah ... kadang kadang kite tau mende tu.. tp at a certain time kite lupe.
nape? jap nak pikir ... hik.

berat mane pon prob.. ade org lagi berat prob dari kite. cume the way we handle it. the way orang sekeliling support ... walau pe pon mereke tetap sapot kite...

kawan kawan tu la kite... kite tu la kawan kawan...
mcm speech smlm .. tade bahu kiri bahu kanan ade.
nak tampung sendiri mmg tak larat.
sungguh beruntung dapat kawan yg what ever happen die still ngn kite.
walaupun kekadang aku jenis tak contact member, derang still contact.
walupun tak tanye kabar.. dengar sore pon jadi la.

thanks pidot ... ko kol aku ari tu .. walaupon aku jarang call...
hihihi....

and thanks a lot mereka yg jadi supporter... aku pon tatau ape aku bebels ni.
main typeeee jek.. eeee

November 26, 2008

.me.myself.and.i

nobody understand me rite now.
seketul batu dalamnye agar agar.
uuhhh... mohon dipinjam kekuatan.
agar aku boleh berjalan secare lurus.

please buat tak tau... dont ask.. jgn amek kesah, jgn amek berat..
my heart dalam stage fragile skang...

only certain people je aku tak rase kekok nak ngadu. hmmpph.
nasihat sahabat.... tetap chills ...

November 21, 2008

.lakar cinta


ade beberape buah lagu.
aku dengar aku tulis.
sedar sedar da satu page.
lenguh gak la tangan nak follow.

hadapi dengan senyuman.dengarbisikku.bilakujatuhcinta.semuataksama.menantisebuahjawapan.letto.

November 19, 2008

.lunch


kerja gwe time lunch.
semua bertujuan untuk membine sel sel otak dan menyeimbangkan otak.
ouh... by the way... heroes semakin best.
dah ade dua puak .. (bese sangat mende puak puak ni.)

It starts with light, and ends with light...and in between, there is darkness.

lepas ni prison break lak.
still tak pat terime kematian brad bellick.
since season one ... till 3rd season. die adalah budak jahat .n selalu susah kan scofield sekwn.
tibe tibe .. mati sebab korban kan diri for all of them... tak ke cam mati tak bertempat?
director pon ... mati kan la character t bag. coz i hate him... hish.....

.king julien


me favourite character. voice by sacha baron.
time audition he came , get the simple script. he changed and tambah2 his own way.
and wat slank indian. terus dapat....

character yg sangat gedik n gile kuase. pemalas ni. makan pon nak kene kunyahkan. lambai pon nak soh maurice lambaikan.

Shh! We're hiding. Everyone be quiet. That includes me. Shh! Who's making that noise? Oh, it's me again.

What is a bite on the butt amongst friends? [shakes his tail at Maurice] Here, give me a nibble.

" Morrice! Can't you see you have insulted the freaks?"

"but the science seems so solid"

November 18, 2008

.secret garden


a nice soundtracks. ala ala lord of the ring... promoted by me friend.
me favourite track 6 - you raised me up... pergh... mmg best dengar time ujan.

cd 2 tak abes scan lagi ....

p/s: tersalah pakai perfume.... ari tu beli dkny miniature dapat men punye. terpakai men's ... warghh... busuk busukkkkk ...... busukkkkkk.... busuuukuuunnn.

November 17, 2008

.babies


this november i'v got 3 news from my friends.

haini - her baby girl on melor's birthdate 11.11.2008
zam - his baby boy on 13.11.2008 ..named wadid hafzan.
din - his baby boy on 17.11.2008

congratulations... bertambah lagi umat islam ... :D


November 14, 2008

.sadness

my sadness makes me weak.

i need time to get rid of it...
so... thank you for your understanding...

November 12, 2008

.1.2.3.4.5.6


1.2.3.4.5.6

satu pagi yg hening.

hik...
dia: eh.. bunyik ape tu? (sambel driving)...pandang kiri kanan.
hik...
dia: pandang gwe ... u ke bunyik tu
hik...
dia: wahahahha.... wahahahaha....
hik...
dia: wahahahah... mcm madagascar pon ade.
me: u tak penah dngr i hiccup ek... (dah setahun kot kenal)
hik
dia: wahahahaha .... macam org tua...
dia: jap jap ... tunggu i abes gelak.....
me: camne nak wat ni ...
dia: jap... jgn ilang kan... i nak gelak... ni naseb baik budak budak tu tak dengar. cube u record pastu u dengar balik.
me: camne nak wat niii....
dia: tahan napas ..... wahahahahaa ..... wahahaha ....
dia: kalau orang tak tau mane datang bunyik tu ... mesti ingat ade pet kat sini...
me: ape ? u same kan i ngn pet?


November 11, 2008

11.11.(02)

yang nama manusia

kita selalu kata pada suatu org dia jahat, tak guna
kita tau ka apa die buat?
pagi apa dia buat, seblum subuh bangkit dia apa dia buat ?
kita tau ka apa amalan dia?

manusia mana boleh tau manusia lain
yang tau Allah swt

yang kata manusia ni die suka menghukum orang
dia suka mencerca orang
suka buruk sangka pada orang
dia suke rasa dia baik daripada orang.

dengan manusia ni sampai bila tak boleh betui.
buat baik macammana pun orang carik benda nak kata kita tak baik.


-ibnu ahmad

sekedar sharing is caring. teguran utk aku yg sering lupa.

.11.11



happy birthday my friend yg ku kenali melorrahman 11.11.
semoga di pnjangkan umor di murah kan rezeki dan di rahmati untuk keluarga muw dan bisnes muw ituw.....

moleygarden:
ibu ibu bape bape click la utk promotion hebattttt n comels utk anak anak. (agak lame la ayat....huhu...)

day before yesterday.nite
pasang almari bersame kak mar di bilik memasing.
sambil sambil pasang... gossip.ble ke?

last.nite.
basuh baju... kak mar basuh pinggan...
borak borak ... sidai bju borak lagi...naik tangga borak lagi.
tepi tangge borak lagi...sampai 12.40 am

kakmar: eh. kol baper dah ni? boleh ke gossip tepi tangge?

November 6, 2008

.unwell.02

demam surut sket.
batuk surut sket.
flu surut sket.
lemah lemah surut sket.

mate lak tembam tibe tibe yg amat akibat alah ubat..... wuwuwu...

pesan sahabat : sakit ni gugurkan dosa.patut demam je terus sujud syukur....

November 5, 2008

.unwell

symptom da start smlm.
bersin effect sampai otak.
bese la bile bersin banyak kali otak jadi lembap n ngantok.
telinge lak rase sakit.
tambah ulcer.

mlm
beli ayo badak. satu jek... then bace description ... ooo kene beli empat ke kalu nak sembuh... benkrap la gwe.
tertido sambel kak mar melayan antm.
every half n hour bangun tekak panas. berpasir.minom air.
ade la dalam due botol mineral diminum.

hasilnya... today: flu kurang .. sempot datang ... huhuhu...cobaan.....
rindu penjagaan ayah di rumah...uhuhuh

November 4, 2008

cerite yang sangat best! puluh kali da tgk...

penin...telinge sakit...
rase cam nak demam...
panas dalam ni...
uhuhuhu...

sejak ade roomate baru kat umah ni ... tido pon kol satu...
oh ... suda ade internet di rummah... pc ku kembali bernapehhhh.... wihii...

November 3, 2008

.semalam dan hari ini

dono why... 2-3 hari ni otak cam tak balance, unconcious...

die isap kete dlm rokok ke?
dier : hah???

suke la banra kinrara ni
dier: bandar kinrara!

jobs on mondang
monday

byk lagi yg tak teringat... till

dier: u ni ...nape lain je ni.... i teringin sangat nak lempang u ble tak?
dier: mmg mintak sangat la tu nak kene lempang
dier: skali lg .....


mcm nak sebut word mulut terkeluar second word dulu bru d first word... camne aa?
adeka kerane tak ckup tido?
adeka kerane kurang vitamin?
kurang mkn fruits?
kerane letih bekerja?

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...