December 15, 2008

my best friend wedding

agak terkilan... sangat... tak pat pegi wedding pidot.
sedih takde gambo nanti ngn pidot.
sedih tak pat pelok pidot nangey2 cam pelok melor lepas akad dlu.

satu ari sabtu temenong jek ...
satu ari terbayang pidot akad ... sanding ...

terkilan sangat.
Dia je tahu perasaan aku.

i pray for your happiness
ada dia yang membimbing
ada tali untuk memimpin
ada bahu untuk berkongsi
ada yang meringankan untuk yang berat
ada yang membetulkan apa yg silap

bahagia ke akhir hayat
dengan dia kau lebih dekat denganNya

aku tumpang gembira tengok kawan aku gembira
minta maaf yang sangat tak pat datang...

p/s: ade tulis entry kenal pidot previously but i saved it as a draft... sebab tak sempat abes kan ..huhuhuh...

***

solat sunat syukur @ sujud syukur?
(tiada yg memiliki ilmu melainkan pinjaman dariMU semata mata, sesungguhnya aku kosong, tiada mampunya aku tanpaMU.
Peliharalah aku dari kejahatan diriku sendiri)


what ive heard before, tiada dalam nas menyebutkan ada solat sujud syukur yang disyariatkan rasulullah saw.

yang ada adalah sujud syukur selepas solat. Baginda akan memlakukan sujud syukur setiap kali mendapat kabar gembira.

No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...