December 2, 2009

pool

dea: pool
dea: sblm mndi

dea has accepted your invitation to play Pool.

mae: jgn buzz ye
mae: nnt die hang

dea: ok

dea: eh

mae: ah

dea: uh

mae: oh

dea: ih

mae: ouh

dea: ssstt..

.........................dan hampir kalah

mae: menccccccccccccccccchhh

........................dan tetibe termenangggggg

mae: woho
mae: ek aahh
mae: ek aahh

dea: uh ahh
dea: uh ahh

dialog tanpa ayat ... akakakak
yg uh ahh tu mmg taleh handle .. uhhuhuhu

October 28, 2009

watevaaa

pepejam ceceliks, in october odi.

cepat betul masa, probation pon da habis.
dono till when ill be here, no comfort zone please.

but the good thing is, the bossess allowed me to learn new thing.
to build my career further.

hm, baru terima wedding invitation. next 2 months bakal penuh makan nasik minyak org.
no rest in weekends. nak p survey barang, sempatkah?

aiyak. masa betul betul tak tunggu dah.

ohs. me friend pidot masuk tv3. gile hot .. hahaha

movies? mm papadom is the best. lawak giler. dengan keslumberan afdlin.
sampai gelak nak masuk bawah kusi.

gmer: thumbs up.

waiting for new moon... n nak tengok CUCI the musical... kalu ade afdlin nak pegikk.....

October 23, 2009

tiada aku tanpaMu

ya Allah yang jiwaku & hatiku di tanganMu, permudahkanlah urusan aku pada hari ini dan akan datang. dan aku kembalikan urusan ku padaMu. Sesungguh nya Engkau MAHA Mengetahui segala yang terang dan tersembunyi, dan kelak segalanya tetap kembali padaMu~

October 15, 2009

October 12, 2009

Hikmah di sebalik Ujian Allah

Setiap manusia yang Allah cipta sentiasa akan diberi musibah,ujian atau masalah hidup didunia yang sementara ini.Tipu jika seseorang itu berkata yang dia tidak pernah ditimpa musibah. Setiap orang ada masalahnya tersendiri,Allah uji dengan berbagai-bagai ujian tetapi sebabnya adalah sama. Allah menguji seseorang itu kerana Allah swt mempunyai rahsianya tersendiri,sama ada Allah hendak tambah iman kita atau hendak uji sejauh mana keimanan kita. Dan kerana sesuatu ujian itulah yang membuka mata hati kita,yang mendidik kita supaya jangan mudah putus asa dalam kehidupan yang bagaikan bahtera dilautan yang penuh dengan onak duri,ujian juga dapat mematangkan kita.

Kadang-kadang kita tertanya-tanya, mempersoalkan kepada Allah swt kenapa kita diberi ujian yang berat sebegitu sekali sehingga kita terlupa pada siapa yang perlu kita mengadu segala masalah kita, pada siapa kita harus minta kembali kekuatan kita. Astagfirullah, lemahnya dan rendahnya iman kita. Tidak redha dalam menghadapi ujian yang Allah beri terhadap kita. Jika kita anggap diri kita ditimpa musibah yang besar kita hendaklah ingat bukan kita sahaja yang mengalaminya,mungkin ada sahabat-sahabat kita @ saudara seakidah kita yang lain menghadapi musibah yang sama bahkan lebih teruk atau lebih besar dari kita.

Bukankah,Allah telah berkata dengan jelas di dalam Al-Quran yang Allah tidak akan sekali-kali menguji hambaNya diluar kemampuan hambaNya. Allah tahu kita kuat dalam menghadapi ujianNya jadi Allah berikan ujian itu ke atas diri kita. Di sini kita dapat lihat betapa sayang dan kasihnya Allah kepada kita sebagai hambaNya.
Allah menguji seseorang bukan kerana Allah benci kepada kita tetapi percayalah yang Allah sangat kasih kepada kita. Cuma kita sebagai hambaNya tidak pernah hendak bersabar dalam menghadapi ujianNya. Pasti Allah telah aturkan yang terbaik buat kita kerana setiap yang berlaku ada hikmahnya.

Alihkan pandangan matamu ke arah LAUT, airnya cantik membiru dan penuh dengan ketenangan. Tetapi hanya Allah sahaja yang mengetahui rahsia di dalamnya. Begitu juga dengan kehidupan manusia, riang dan ketawa tetapi hanya Allah yang mengetahui rahsia kehidupannya. Jika rasa kecewa, alihkan pandanganmu ke arah SUNGAI, airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu yang menghalangnya. Dan jika rasa sedih,alihkan pandanganmu ke arah LANGIT, sedarlah dan sentiasa ingatlah bahawa Allah sentiasa bersamamu.

Jadi seharusnya apa yang perlu kita lakukan? berdoalah kepada Allah, Allah lah tempat kembali segala masalah yang sering membelenggu diri kita. Jangan malu untuk merayu-rayu, meminta-minta, memohon-mohon kepada Allah swt.Selalu diingatkan yang Allah tidak pernah jemu mendengar rintihan hambaNya, Allah itu Maha Mendengar.

Dekatkanlah diri kita dengan pencipta kita yang menguasai seluruh alam, yang memegang hati-hati kita. Disamping berdoa perlulah kita berusaha menyelesaikan masalah yang dihadapi. Mungkin ada yang rasa diri mereka tidak kuat hendak hadapinya tetapi cubalah bangun! Usah tewas dengan hasutan syaitan, cari kembali kekuatan kita kerana kekuatan itu ada dalam diri kita masing-masing. Yakin dengan diri, kuatkan azam dan cita-cita. Usah tonjolkan kelemahan kita pada syaitan kerana syaitan tidak pernah berhenti menghasut agar kita lemah-selemahnya.

Jika rasa tidak kuat, carilah sahabat-sahabat yang sentiasa memberi kata-kata semangat kepada kita dan bukan sahabat yang menjatuhkan kita. Itulah pentingnya sahabat kerana kita tidak mungkin bisa hidup berseorangan.

Kita perlu tahu selepas ujian itu selesai, satu lagi ujian akan datang, maka bersedialah dalam menghadapi ujian yang seterusnya. Untung bagi mereka yang selalu diberi ujian tanda Allah swt sayang padanya. Semoga kita sentiasa menjadi hambaNya yang sentiasa redha atas ujian dan ketentuan Allah swt. Apa yang ditetapkan untuk kita itulah yang terbaik!



i copy paste this article from somewhere. for me to remember.

~ bila sedih, pandang langit. yes, thats so true. i've did that before. rase tenang n lapang.
if u have problems, u really need a shoulder, ears. coz for me, been thinking before,

if we have problems, apakah tidak perlu mengadu pada manusia?

kita harus, wajib mengadu pada Allah.. and at the same time, we still need friends " manusia". jika tidak, kenapa nabi saw mengadu pada siti khadijah, meminta selimut pada pertama wahyu?
jika tidak mengapa Allah menyebut Dia menjadi kan manusia berpasangan untuk melengkapi each other.?

Sesungguh nya terlalu besar rahsia Allah. Allah menyayangi hamba Nya lebih dari ibu yang menyayangi anak.

Sesungguh Allah Maha Penyayang. Jangan di biarkan hati sedih terlalu lama kerana sedih itu pintu syaitan.

October 7, 2009

gerak~


aku lihat sekawan burung mematuk matuk mencari makanan.
sekor ke kiri, sekor ke kanan, sekor lompat lompatan.
aku tutup mata, aku bayang gerakan semua binatang dalam malaysia.
aku tutup mata, aku bayang gerakan semua makhluk - manusia, pokok, awan, binatang besar n kecil dalam seluruh dunia.

tidak tergambar Maha Besar kuasa Allah mampu menggerakkan setiap inci, untuk setiap makhluknya dalam kurang dari sesaat. Maha Suci Allah. Engkau tiada tandingan.

Sesungguh nya tiada aku tanpa Mu.
Tiada gerakku tanpa izinMu.
Aku lemah.
Aku kembalikan seluruh urusan ku pada Mu.

siapa kita hendak meletakkan sesuatu / seseorang pada hati kita.
mahu atau tidak, yg di dalam hati Dia punya kuasa.

Maha Suci Engkau, aku yang hina meminta petunjuk pd jalan lurus.
Ihidinassiroo tol mustaqim.
kurniakan lah aku cintaMu dan cinta kepada orang orang yang mencintaiMu.
laa hau la wala quwwata illa billahil a'liyyil adzim~
laa hau la wala quwwata illa billahil a'liyyil adzim~
laa hau la wala quwwata illa billahil a'liyyil adzim~

?

why i dreamed that dream?~
why i felt that instict?~

October 6, 2009

fandaii

gatai p try n error. hasilnye. semak.
huhuuh.. lupe lak kalau replace template sme mende kene reset.

edit character tu.. letak suar.. klu tak skirt pendek. wakakka.. ingat nak kaluer rambut itam, tak pon tambah tudung. tengok la nnt .. huhuhu.

agak aneh layout. dah biase layout entry left side. aadeit.

October 5, 2009

stayback


its 7.49pm

still in the office. waiting for my programmer to finish his part.
need to monitor the flow. wargh.
nak pulem beli barang.
JUSCO jgn tutup dluuuuu.

ngu ngu ngu.

me: jet , kalu wat logo nak charge berape ek? (send to a wrong number)
dea: Taktau la melal. cube tanye airoplane.

blur... aeroplane? ...
second thought. ohs.. mesti sbb name jet ni. huhu

October 3, 2009

alamak!

terperasan title post previous adela - "entahler".
malas nak pk buh title ape. plan nak type pasal received new item.
ter celoteh plak berjela ...

uh. anywy that entry is just for me n me.
cause later when i read back that entry, it will remind me.
sebab aku sering lupa.
tiada kene mengena ngn others ya.

oke daaa~

~ even explain macammana pon keadaan tetap sama, what should i do?

October 2, 2009

entahler

30 September 2009

get that new "tangkal dunia"

***

Syukur pada Yang Maha Memberi Rahmat~

Lately banyak cerita pasal convert. but i took it as general.

Alhamdulillah aku dicipta dan dilahirkan dalam family Islam. What if aku lahir bukan dari Islam. Kebarangkalian kenal Allah mungkin kurang. tapi mungkin lebih - jika Dia mahu memberi.
Ada juga dilahirkan Islam keluar Islam umur 25.
Ada juga dilahirkan bukan Islam masuk Islam umur 25. - dan mungkin lebih faham Islam dari aku.

Its all depends on
Hidayah. hidayah bukan di pilih, namun hidayah perlu di minta.
Hidayah seperti rezeki, perlu dicari. Sedang kan Umar al Khattab, di doakan nabi antara 2 pilihan untuk di beri hidayah masuk Islam dan menjadi pilihan adalah Umar.

dan kerana itu perlu di sebutkan dalam doa, "
ya Allah jangan lah Engkau sesat kan hati kami setelah Engkau memberi petunjuk kepada kami"

kerana itu lah "
ihdinassirotol mustaqim" dibaca setiap 17 kali sehari. bukan sekadar di baca namun perlu di fahami.

kerana hati manusia adalah antara dua jari Allah. Senang berbolak balik.

perlunya rasa syukur kerana
sakit dalam kehidupan.
perlunya rasa risau jika hidup bersenang lenang tanpa rasa
sakit.
kerana mereka yg diberi ujian tanda Allah mengingatinya.

para sahabat berdukacita jika sehari tidak merasa kesusahan. kerana pada pandangan mereka Allah tidak mempedulikan mereka. mereka senang dengan kesusahan.
kerana orang mukin akan diberi ujian selama mana dia berjalan di muka bumi ini.
kerana setiap masalah walau tercucuk duri, Allah membalas dengan pahala.

Kalau Kami uji kamu dengan nikmat, kamu tidak mahu bersyukur. Dan kalau Kami uji kamu dengan kesusahan, kamu tidak mahu bersabar, maka nyahlah kamu dari bumi dan langit Allah ini dan carilah Tuhan yang lain selain Aku.


doa tidak dimakbulkan?
dan kenapa ketika nabi saw berdakwah, di kurniakan berbagai ujian dari semua arah.
kenapa tidak nabi saw kekasih Allah dapat berdakwah dengan mudah tanpa dugaan?

"
sesungguh nya bertafakur sejenak adalah lebih baik dari sembahyang 1000 rakaat yang tidak kusyuk."

~aku berlindung kepada Mu dari kejahatan aku sendiri

September 29, 2009

rahmat

yang menyebabkan kita masuk syurga bukan pahala, tapi rahmat Allah.

Pada suatu kali Umar mendatangi tempat Mu'adz ibnu Jabal ra, kebetulan ia sedang menangis, maka Umar berkata: "Apa yang menyebabkan engkau menangis, wahai Mu'adz?" Kata Mu'adz: Aku pernah mendengar Rasulullah saw bersabda:-

Orang-orang yang paling dicintai Allah adalah mereka yang bertakwa yang suka menyembunyikan diri, jika mereka tidak ada, maka tidak ada yang mencarinya, dan jika mereka hadir, maka mereka tidak dikenal. Mereka adalah para imam petunjuk dan para pelita ilmu.
maka

jangan bangga dengan amalmu

Allah Maha Mengetahui segala yang tersembunyi mahu pun yang tidak pernah terlintas oleh hambaNya.

September 26, 2009

syawal 09

raya 09~~~~

me berjaye masak rendang bali kesukaan ramai. 2kg ayam = licin.
first time... lalala

this year kureng sket budak kecik pow duit raye. mebbe mereka duk rumah tengok tb.
nak buat style member la .. bg sambul duit raye, bile diorang dah sampai pintu umah nak kuar, panggil balik n masukkan syiling 50 sen. huhuuh


mirip abgnye .. huhu~

i had a new niece. comel lotey . bolat macam aniq. name panjang. amira darwina arryssa ke ape tah . tak reti mak ngah nak sebot. kuar je
3 kg. mak nye comel jerk. huhuhu.

soalan cepu mas: me diam je.
paling sharp answer "
ajal jodoh di tangan tuhan"
.. muke sme tekejot. dan mengganguk.
yes yessssss

on the way balik raye wat keja giler ... huhuh .. drive sampai 5 jam. agak la leteh. sebaik sampai dgn selamat. huhu.

sekarang memenuhkan perut dengan invitation raye.

***

one of my
wishlists berjaye di capai. extended 4 months from my expected date. maklum la org tak bayar hutang. tanggung aaa dosaa hangg..

second wish list = camera dslr. =D.... bese bese jadi la .. just memenuhi kehendak suke ambek gambar nature.

September 15, 2009

aidilfitri09


tadek mooooooooooooooooood nak designnnn ..
selamat laaa selamat pada semua ...

menunggu lemang dan rendang bali ....

i remember it most what it said, how it kissed me and how it was burdened , not like anyone else.

September 3, 2009

updatan.


its been a year... mm many things happen. every ramadhan surely there will be something happen . huhuh..

kurangnye mood to update me blog. mungkin sbb facebook ada segalanya. mungkin sebab takde mase nak update.

Since july 09

new office.

Syukur Alhamdulilah, teramat berterima kasih dapat offer cyber. Allah je tau camne beban nak p keja ke PJ. merempuh jem that took more than 2 hours to amcorp.

sesungguhnya hambaMu yg kerdil hina ini bersyukur ats segala yang kecil dan besar dalam kurniaMu. sedar atau tanpa sedar.

working.

senior web designer.
* teringat sorang minah ni baru masuk pentasoft, then resign half day. sebab?
takde internet and no drawer... ????

***

Wajadiri 09.

lovely. cause dpat jumpe me friend. rayau satu bandar sarawak n tinggalkan rombongan wajadiri yang lain. round round .. lepak coffee bean, p pasar, (first time aku tengok kat pasar orang jual kucing) carik luggage bag... lepak rumah eema, jumpe een, edi ....

masa tak cukup. kejap je. planning to go there any time soon. :D.

oh ... experience 1st time naik flight. mmg jakun. seronok dapat tengok bumi dari atas.day and night. perak sampai orang seblah gelak terkekek kekek. huhuhuh ..

and the best part is, we all stay at cidb-hostel yang 7 tahun tak berpenghuni.
one of our member main cak cak bukak sume pintu dorm and bagi salam.
sampai satu dorm tu, bukak pintu haaa ... ade samting dok mencangkung atas katil... terus cabut.

then, the day after rombongan wajadiri keluar hostel, one bunch of students stay sane plak.
Semua kene HISTERIA. huhuhuhuhhuhhhuuhh.....

***

Demam.

1 week terbaring atas katil. suspected H1N1. refered to hospital serdang. dapat TAMI flu.
huhu..

tamiflu ni makes ur adrenaline hyper. and they gave me ubat batuk which caused drowsiness. so that night macam orang gile la kejap ngantuk kejap hyper. cannot sleep. huhuhu.

***

a.place.to.be.you.

sian die dah lame tak update. very the busy laa....

31 august 2009.

to taman melawati--> round round KL --> sahur at kg baru.
niceyy ^_^

July 23, 2009

sweet zoe jane!~

Well i want you to notice
to notice when i'm not around
and i know that your eyes see straight through me
and speak to me without a sound

[chorus]

i want to hold you
protect you from all of the things that this liife has in store for you
i'll always love you
the way that a father should love his daughter

when i walked out this morning
i cried as i walked to the door
i cried about how long i'd be away for
i cried about leaving you all alone

[chorus]

sweet zoe jane [x2]

so i wanted to say this
cuz i wouldn't know where to begin
to explain to you what i have been through
to explain where your daddy has been

bisa nangis...........

July 10, 2009

last day!!!

its been a long time tak update..

busy dengan kehidupan? elo... org lain pon have 24 hours a day... so?

mmm... a little bit dissapointed dengan sesetengah pihak...

its hard to be like the old days... terlalu byk simpan kecik hati .. until...

really hard ... why people cant be honest? ... mm ...

so... ~~~

***

no longer pentasofians status ...~~
a new life ahead... moga baik baik ...

June 10, 2009

~

lihatlah ke dalam dirimu
renungkan segala tindakan yang lalu
jangan menuding ke orang lain
kelak bayangnya membaluti dirimu

June 3, 2009

1st april 2009-leo

1 april 2009.

hari ni my 2 iran n iraq officemates came back from their long holiday.
2 org makhluk asing yang agak sengal. 2 org yg selalu pau food org. yang si iraq (muke cam jet tp lg ensem) ni called me grandma coz i wore shawl kt opis... ble ke? si iran ni good looking ala ala sami yusuf... hoho. tapi sengal!!!

before they left 2 weeks ago

leo: izrul! please take care of grandma...:)
me: erk... leo cacat!!!
leo: what is cacat?
me: retarded :P.....
leo : bad mailal :P

and bila kami borak in malay... mereka ni sebok mimicking .. bunyik je lebey kurang .. makna takdak ..
hahaha..


before their long holiday, they put a note on the desk. "PLEASE DON'T USE THIS COMPUTER".
tp ari ni baru perasan sombody change the words. "PLEASE RE


USE THIS COMPUTER"

sampai2 pagi pagi dah bising.

hey.. who touch my pc?
the chair is dusty... <--- gedik key.. baru dua minggu takkan berabok. loyar buruk. seb baik bukan org melayu...hoho haha! terhibur aku di pagi hari.
***

when u have problem, why not, tabur segenggam garam dalam tasik instead of tabur garam dalam cawan?
masinnye kurang n mungkin langsung tak masin. ber lapang dada, jadikan jiwa besar... insya Allah akan di kurniakan jalan keluar. dunia ini bukn apa apa untuk ditangisi.
***

 

June 1, 2009

self~

be strong, be good, be nice, be you, find you, at the end you will see you are nothing-

***

hahaha... eh ... blom ape ape da gelak? rupenye dr gregory house ni yg jadi lipas cacat ni ?
huhuhu... and of course... i love watak sengal dan cacaat.... seperti bob di bawah ni.... no brain , blur ... macam king julienss....



jalan cerita - sengal
3D - gempak
perli president - terbaekkkk.... hohoho...

May 29, 2009

29.05.09

KLIA
~sayu untuk satu wajah

kasih, sayang

-chop pertama passport ku akan ke situ!!  2011!!

May 21, 2009

silverlight kah?


gambarajah a (click pict for tumbesaran)

okeh...ari ni nak membebel pasal silverlight... masuk bab design sket sbb mmg sangat depress dan tertekan...hohohoh...

firstly why the screen is bloody red? and the logo is green? tak kene kan? 
oke... sebab CEO suke kaler red and white... hah.. nak jual kat CEO ke kat customer?
iskkkk...

secondly... nak convert this design to silverlight ... design balik button die gune unfriendly user experience yg ade kat silverlight... punye la complicated...ouh... silverlight ni mase wat research ade tak wat kat designer? cukop punye complicated kalau nak wat adjustment and design..mmg sangat la tak same dengan psd file above.



gambarajah b

 ... and im wondering..how come the illustration samples done by their designer sangat la details dan cun dan gempak. sure sangat tekun sape yg design... oke .. ni sample die .. kagom tak?


gambarajah c

oke..silverlight ni more to UX ... user je la...yg dah ade final output... yang nak wat engine tu tadek la X sangat. a software by microsoft... same as adobe .. but their expression web and other soft okey la kalau nak try... the CSS and html kat experssion web die lagi organize.

but thanks to bombe ... tanpe die 3 bulan la tak pandai pandai wat mende ni...(kenny rogers for lunch..)

busan tak .?ble dapat credit tak promote silverlight? .. oke...wat keja.


oke...tetibe nak bg putih with red gradient? wargh... tak sket blend white n red .

May 18, 2009

update kecilan


da 12:21 am. tadi yang ngantok sngt kol 10 am. yang gatal minom nescafe memalam sape soh? kan da taleh tido?
huhuh..

em.. just nonton prison break... lain macam je ending.. tetibe scofield mati.. ade ka writer soda malas? ade ka kehilangan idea? ade ka scofield nak tukar profession? sambong blaja? or pas ni anak die lak jadi org jahat?

yang penting prison break abes da.. one of my favourite series... any suggestion for any new series? busan laa tade mende yg kene istaqamah donlod tetiap minggu nih ...huhuh..

oh.. update... lupe ..

baru tadi petang sidai baju .. tah cemane ampaian beroda jatuh depan rumah... and depan rumah penuh dgn najis mughallazah..esok kene carik tanah... kene samak due tige baldi baju...huwwaaaaaaaaaaa...

yesterday went to istana budaya dengan peserta demo silat for their performance sempena teater hikayat merong mahawangsa. agak menarik.. lame da tak tengok teater... and performance silat just nice .. berjaaya menarik perhatian penonton... and and ... tak sabar tengok training demo sarawak laks.. mesti lagi teruja..

and..and...agak bizi every nite... huhuhu...

and ... bile nak ngantok ni ... hmm...

May 4, 2009

lalalalalalalavly dress around the corner!!


new sweet and lovely dress for you to shop!! ^_^
will be on the net May 2009!! =D!~

April 28, 2009

kejatuhan


aha!! speechless. keretakan teruk pada organ dalaman.
tatau la masuk ICU ke ape ke...huhuhu.
ni la mende wat bad mood sket pg tadik. huhuk.
padahal jatuhnye sangat la lemah lembut. namenye? mende da nak jadi.
so, chills!~

semua hanya pijaman...bukan aku punya...

***

em*: ade arahan kuar suh pg Ibu Pjbt Polis ampang mlm ni jam 8.45pm
me: haaaa
me mane u dapat
em*: simkad on?
me on
me mane tu dapat tu
me die call?
em**: ha'a
me pasal saman ke 
me huhu
em*: mcm kena pegi
me mane 
me cer forward
em*: atas nama driver & num keta (dan aku percaya)
em*: u dh byr duit keta? (convincing neh)
me kete dah
me kete mybnk akan kol
me n bg surat dulu
me tak terus panggil p sane
me tapi nape die anta kat number u
me sama kot
me saman
em*: die kata violate perintah mahkamah & perintah lokap terpaksa dikeluarkan (ini memang percaye)
me erk
me pasal ape 
me tak tanye?
me sy kene pegi la ni
me uwaaaaaaa
me sy tak wat salah pe pe (dah gementar)

sms: "Askum, kpd ahli2 ******,bla bla bla, sila berkumpul rabu- 29/04/09 jam 845 di ibupjbt polis daerah ampang..."

em*: ok dh anta
em*: dah baca?
me nak kene
me 
em*: 
em*: peace..
em*: 
me memen memen
me 
me u kene pegi ke ni

April 27, 2009

Tiada petua kemenangan setanding ketaatan


bintang bintang ke syurga

"pertama percaya
dua tak putus asa
tiga terus terima
empat tak berubah rubah
kelima rela berserah
enam pentingkan yg sedia
tujuh yang terpaling istimewa
keikhlasanmu"

April 19, 2009

....


due tige ari ni hati agak kacau. so otak tak berape center.maka...

tadinya mahu menggoreng telor... ambil sebiji telor dari freezer, dengan confidentnye pecahkan.
(eh..nape lain macam je ek)... setelah meluaskan pemandangan n rewind... rupenye gwe pecahkan telur dalam bakul sampah di tepi kakiku...banjir la telur yg da tadek kulit tu dalam plastik sampah tu...
betul punye down nih... huhuhu...

***
masjid tabligh.
click pict utk pembesaran


April 15, 2009

smart tunnel


terowong bijak...

"the?" for the topic.

oh.. permulaan hari ni sngat tak best. (i dont trust bad luck oke.. :D). woke up early in the morning at 6 (mengabaikan rasional tido mase ujan itu best... mase ni la aku nak tenang sebab ujan itu menenangkan. kalo tido.. maknenye tak rase ape yg berlaku kot..), sesiap segala, check handbag... er... where is my wallet?

bajet nak kuar rumah around 645am. darn! where the toot is it? carik satu rumah, dalam kete dalam rumah balik..its not there... wargh.gigit gigi sendirikkk.

plan B, carik backup cash terselit dalam buku... ke buku.. carik buku tadek... wargh... where is the book! time ni la sume nak missplace. (sangat jarang missplace cause i'v learned from previous mistake. kene ingat mane letak barang...)... kisai lagik tmpt... dapat la duit tol n duit parking... makan? tawakkal tu a'lallah.

keluar ke simpang SK .. alhamdulillah jalan lengang. mebbe sume di ulit mimpi dalam ojan. cantik je budget till highway bangsar... ergh.. start simpang je terus kerete seperti semut berjumpa ratu. berdete dete (bahase org mlk) yang selalu nye 10 mins jadi 40 mins?

sudah habis ku campurkan semua plat number yg ade di depan mata jadi 2 angka... sudah terbayangkan jadi transformers ala bumblebee dan menjentik mereke yg lembap... sudah terjerit jerit macam org gile ikot rentak lagu... (opss..tipu kot)

ni sume sebab smart tunnel.bijak la sangat buat tunnel pestu p tutup...taleh ke subscribe bile derang tutup... so leh carik alternatif lain... perjalananku dua kali ganda ari ni... erghh..

perluke nak stress? pk pk balik.. wasting my time kot .. kalau marah macam kete-kete sme ni nak bekerjasama, gugup dengan kemarahan ku lalu ketepi memberi laluan?
so.. gwe mengambil tindakan untuk tidak marah agar muke tak kerepot.

2 jam setengah perjalanan.. sampai amcorp, tunggu lift.
ni lagi satuss.... lift ade 6 yg gerak nye satu? tunggu 10 minit dapat satu lift. macam tunggu taxi... da naik tingkat lime ble die jem pulakk? tamo pegi atas... erghhhh... turun tuka lift... p tag in .. masuk lift... tersekat lagi....

so.. my time to go back home is 6.30pm... jeritannnnnn.

oh! memacam nye ari ni...huhuhu. tabah la meklal..

April 9, 2009

strumming.the.guitar

dah lame tak pegang guitar. since guitar elma da tadek :P
nak sekor guitar. mau menglibur ati lam blek.

just now browse youtube avril lavigne. all her acoustic songs (chords agak mudah). lame da tak menn... hampir lupe (acceli mmg tak reti pom... :P) .. tu yg kepingin sangat nak natang ni...

agak sukar nak belajar, if i use me right hand to strum i cant sing.
kalau lefthand boley sing but susah nak refer online, coz sume gune right hand.
so... terpakse la strum with my right hand n nyanyi lalalala... kalau ikot lirik.. mmg larik tune..huhuh.

mau guitar!! putehh!!

wedding raihan

the journey to ipoh...

went to wedding reception, at ipoh. raihan.

it was a rainy day. but what i love most, is the view all the way.

u can see clouds gathering, cover the tops of mountain.

wahh .. so lovely.

and on the way back, i asked him to tell any story..

April 7, 2009

menggabai


jauh dari hiruk pikuk... tp kat ats tu hiruk pikuk gak... :P
the love of nature.

dapat munge kat opishhh:D

April 1, 2009

01.04.09

today gwe berbaju kurung. masuk je opis sme mate terkebil kebil. (sbb slalu pki bju kurung pon sebulan skali.)
blom p pantry yg jalan nak ke pantry tu macam stage wt catwalk.

.... baju ni pon ko jual online ke ..

aku : ak ah .. (ak ah kan je .. :P)

bukan pe .. sbb malam ni ade majlis.. so straight dari office ke taman melawati.
takot tak sempat change .. n need to go here n there .. wargh.. bizih...

malem ni ble dikatekan ari yg aku tunggu... after one and half year. :)... (lebey kuttt...)
ye la... org dok bercerita itu ini ... n tersekat terkentut kentut sbb ade member tak abes gik..
nguu... nguu.. can u understand what i feel? penyebab org taleh borak ??? ... warghh...rase nak larikkk jekkk.... terpakse isolate dirik.

oh... gemuruh menanti malam... tralalala...

March 30, 2009

the Greatest

saat kau rasa tiada apa lagi yg mampu dilakukan.
dan dibukakan jalan dari arah yang tidak terbayangkan.
ditenangkan langkah tanpa disedari.
bila rasa lemah selemah lemahnya.
bila rasa bergantung sampai pada pergantungan sebenar.
pergantungan yang sebenar-benarnya.


-jintanmanis

March 24, 2009

baju baruuuu




check out our new items.!!! grab it while stock last...

^_^

price: mestila reasonable... sume below RM 50!
----------------------------------------------

COUGH!uhuk!

tak ske demam .... demam nak kene ade org jage.
mau demam di bawah jagaan ayah!! hu hu... bosan demam kat sk ni
tade org tgkkan... tido je sepanjang ari.
nafas berat. sepertinya memerlukan oxigen 2 x ganda dari org biasa...wu wu

***
hari ketiga... cough pain.. sampai tarik isi perut nih. ... sampai sakit kepala... huhu..,
gigil je tahan sakit...

***
waiting for me payment... harus segera beli laptop... monitor uda blink blink.
planned on dell studio 15" stelah di consult pada yg pakar... bile nak dapat payment ni ... bulan tujuh mungkin?? uwarghhh



March 10, 2009

.simple


simple and beauty ^_^
red.and.white

coming soon march09!


new sweet and stylish accessories and dress for you to shop in march09!!!! ^_^

March 5, 2009

kekasih

Syair Aishah Kepada Nabi SAW

Wahai manusia yang tidak sekalipun mengenakan sutera,
Yang tidak pernah sejeda pun
membaringkan raga pada empuknya tilam

Wahai kekasih yang kini telah meninggalkan dunia,
Ku tau perut mu tak pernah kenyang
dengan pulut lembut roti gandum

Duhai, yang lebih memilih tikar sebagai alas pembaringan

Duhai, yang tidak pernah terlelap sepanjang malam
karena takut sentuhan neraka Sa’ir

~ Aishah ra

sejahteralah baginda yang pernah dilempar batu kerana kita
sejahteralah baginda yang mengikat perut kerana kelaparan untuk kita
sejahteralah baginda yang terpatah geraham di sebab kan kita
sejahteralah baginda yang bengkak kakinya kerana pengabdian padaNya dan dakwah untuk umatnya
sejahteralah baginda yang berdarah dahinya
Dia yang mendahulukan lain darinya,
Dia yang penyayang,
Yang melembutkan hati yang keras...
Dia yang Siddiq, Fathanah, Amanah, Tabligh,


Hilang nya menjadikan yang lain bingung,

Hilang nya hingga bilal tidak mampu melaungkan azan.. kerana rindu dan sedih kehilangannya.

sampai berita kewafatan pada saidina umar ,mengeluarkan pedang dan mengimbarkan di jalan,
"barangsiapa yang mengatakan nabi wafat akan ku penggal lehernya"

dan telah sampai berita pada abdullah bin zaid sa lalu dia berdoa
"ya Allah , butakanlah mataku ini sehingga aku tidak melihat manusia lain setelah wafatnya nabi"

telah sampai berita pada saidina abu bakar as siddiq "jika air mata ini bermanfaat buat mu nescaya kami akan membiarkannya terus berlinangan" "sesungguhnya tiada tempat mengadu melain kan Allah" "innililliahi wainnailaihirrajiun"


"Awal begitu bergantung, tidakkah merdeka, bebas hidupnya..."

allahummassalli a'la muhammad wa'ala aali muhammad.

February 26, 2009

free kenny rogerss... :D

encik KENNY

al kisah nye. sorang officemate ni peminat kenny rogers. on 15th jan the 15th anniversary and any first 50 customers dapat voucher free quarter meal every week until 2010.
dengan syarat 2 quarter meals n dozen of muffin around RM 60 for that day.
ape lagas.... kami share and hasil nye !!! setahun free kenny rogers. makan sampe muntah ijooo.. huhuh..
sapo nak selai den jual RM 7 ... lalalala.... sile tepon no saye...

ahmad JOHNY's

sisa sisa .. due ketul mangsa yg tinggal


save the best for last.. rendam dulu dalam sos, then makan sambil hirup soup.
yummysssssssssssss

favourite part. half cook. huhuhuhu.
mau laggi.. nape tadek voucher free tok neh??

***

Dearest Kak,

Ya Allah...,
The lady reading this
is beautiful, classy and strong, and I love her.
Help her live her life to the fullest.
Please promote her and cause her to excel above her expectations.
Help her shine in the darkest places where it is impossible to love.
Protect her at all times, lift her up when she needs you the most,
and
let her know when she walks with you,
She will always be safe.
Amin Ya Rabbal Alamin


Best regards,
Zainun Hj Abd Rahim

p/s: thanks mama~
with love: me


February 19, 2009

usaha

"Usahalah dengan bersungguh-sungguh! Tetapi akhirnya janganlah engkau bergantung kepada usahamu itu"

by ustaz hanafi

February 17, 2009

suitesweet21

---------------------------------------------------------------------


Come and shop with US!! ^_^
welcome to me new biziiinesss...
sweet prices just for you.
sebarang suggestion sangat di alu alu kan.
any fashion u want. we will try to find it for you!
just give me a pict for reference.
TQ!TQ!
------------------------------------------------------------------
thank you to all of you guys for whishing me happy birthday!! appreciate it!! =D
and really really thank you pada semua yang support dalam bisnes baru ni. terharu!!! huhuh.... XOXO
smoga dipermudahkan segala urusan kalian. terima kasih!!! terima kasih !!
***
i will sing when im working and i dont realize it. a disturbance to others maybe. and my portugese officemate..
"hey mailal, syhhh.."
"mailal is insane..... hey (asking azrin) how to say mailal is insane in malay?"
"mailal gila"
"not gila.. other word"
"hilang akal"
"mailal hilang akal....."
heh!!!!!!

im writing...with my left hand.
hey... use your right hand. its easier.

(rase nak kuntau je mamat portugese nihhhh!!!)

February 10, 2009

update kecil n comel.

update ringkas dan padat!

will start a small that will become big with my roomate!!
will focus my goal not obstacle.
something big ahead this year. i hope. i pray. i planed. i try. i tawakkal.

bakal jarang update sbb opis da kene catu tenet ... uwuwuw.

focussssss on this weekend to start OUR business!! kamon roomate. :D!!

January 22, 2009

esso

last nite. kemas rumah.
penat yang amat. abes kol 12.

esok nye ke kerja.
malam nye exhausted + balik lmbt gile.
1030 baru sampai sk. isi minyak jap kat esso.
sementare tunggu que nak bayar ... tengok "pamplet redeem point for 2008".
da sampai depan kaunter.. dengan muke nak cepat sambil hulur duit....

me:
"palm 6... 2008......"
cashier:
???

paused a few second.

me:
pandang cashier sambil question mark dalam paler...apsey tadek respond minah ni?

cashier:
err..berape?
me:
eh!!!! palm 6... sploh (sambil pejam mate recall RM.... baru sedar ade ekor lapan pada ayat last...)

ini le aku kalau penat....

***

sessi pembelajaran/peringatan untuk aku.

i cant really remember where i get/heard this. so cant put the source.

"yang mana kepunyaan kita itu adalah harta yang kita berikan pada orang.
dan yang mana harta ada pada kita itu... bukan kite punye....."

kenape?... sebab apa yg kite bagi kat orang.. duit/harta/food... semua tu akan kekal hingga akhirat. itu lah milik kita.
dan harta yang kita ada, walau hari ni ade rm100, esok belum tentu kite punye. mane tau pencuri punye, tukang wat roti canai punye... yahudi punye ...

sessi kedua...

bile kite nak wat sesuatu keputusan.... fikir mane yang lebih. kalau lebih kepada baik... teruskan.. kalau lebih pada buruk... tinggalkan.-YM @ majlis ijazah.

simple bukan? tapi nak apply tu ... huhuhu... contoh senang .. kalau nak marah... kalau marah tu lebih pade buruk .. so jangan marah.. tapi kenape nak marah gk? aaa... pk la sendiri.

sessi ketige...

bersambung .. ni sume utk peringatanku. ilove to put it here. sbb online. bile online archive tak ilang! bile tak ilang ble bace balik. kalau pc format leborr ...

January 20, 2009

men bola gune tropong

gwe glak sampai sempot
elma glak sampai sakit prot
hamlau glak sampai kuar air mate n krem rahang
kakmar glak.... "eh hahaha eh hahah :P"
cacat tol laaa japan nih... tadek mende ke nak wat?




human pac man


January 18, 2009

bahasa terindah


"Bahasa Terindah"

Yang diucap dalam bahasa terindah.
jawapan yang bertanya didengar nabi.
antara kagum dan khusuk setiap ayatnya.
lereng gunung menjadi amat sunyi.
suara saja tegas bergema.
disampai arah berkias maksud serentak,
tapi jelas intinya.
tidak sedetikpun Allah menghindar.
atau mencemuh nabi disisi segala didoa.
dipenuhi segala yang dipinta tulus dan,
penuh baraqah.
yatim ia tak berlindung,
tidakkah tersedia juga bumbung baginya.
awal begitu bergantung,
kini tidakkah merdeka,
bebas hidupnya.

lirik: Dato' A Samad Said
lagu: Ramli Sarip

a samad said menangis bile bace puisi nie...
selawat dan salam atas junjungan besar nabi muhammad saw


http://www.youtube.com/watch?v=8rGRqn_Gwls

.sat.ur.day

saturday!
sejak keje pj ni baru tau arti sabtu!! tiada lagi bangun lmbt utk menghargai mase (kurng lmbt sket :D tu bgn awl la..hhihi.)

tak sempt kemas bilik. membelai toilet, buang kotoran degil di lantai etc.

ke damansara. lepak kat kedai mamak after window shopping di watson.
alone! bought utusan. eat roti canai. nescafe ice.
antare the most precious moment for me lah kalau weekend. breakfast di awal pagi itu ..... speechless lah!!
sejak isu israel ni every weekend bli paper.
plus isu kampung baru kat perak (rase cam da buat hobby org tua la ... huhuhuhu.)

ke OU. shopping sket sket. n window shopping. cubaan mengelak brownisme and blackisme. try to attract swit color. memandang kan usia da meningkat this year .. choose to be younger :P ...tak sempat bertegosaperamahmesra with hana, bese la ... bizi cam obama mak cik nih! .. :P

ke OPAL. my dream house. kat balconi ade kolam!!!
just imagine minom teh pepetang @ breakfast di awal pagi kat branda tuh!!! tengok bawah kolam! huhuhu... klu tido pon dengar bunyik cam air terjun.... impiannnnn...
umah org kaye nih! sewa RM 3k sbulan. pak guard dah macam lalat ke hulir memastikan sglnye slmt.
x dpt umah pon .. planned to buy the trees (landscape)..letak kt umh...letak rumput kapet..

malam- ke kg baru mencari pulut mangge. takde sbb bukak on sunday jerk... down!
try n error mee sup kedai seblah. sedap!! sile try kak mar!! tp rm4. which is not my expected price for mee sup d situ!..eh.. mkn kt kg baru ni sesedap aa.. rase nak pindah situ utk obesitikan pipi.

malam-ape mood tah ... ngemas blik.tabiat kaaa.... lapahahaha... cepatnye perot ni proses mee sup!!

January 16, 2009

Break the silence


Bismillahirrahirrahmanirrahim

YM Raja Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud, Raja Saudi Arabia

Assalamualaikum wr wb.

Sebagaimana Anda ketahui sudah 19 hari, baik siang maupun malam rakyat tak berdosa Gaza berada di bawah serangan dahsyat dan ganas zionisme Israel yang tak berbudaya baik dari darat, laut dan udara sementara mereka telah berada dalam blokade sempurna dari semua arah. Tentulah mereka menghadapi hari-hari yang paling sulit dan menyedihkan. Anak-anak kecil dan wanita serta orang-orang tua lanjut usia dihadapkan pada tindakan genosida di rumah dan tanah air mereka sendiri yang pasti setiap orang yang berhati bebas akan hancur dan berteriak-teriak menangis.

Kekuatan pembohong yang mengklaim demokrasi dan HAM telah mempersenjatai zionisme Israel hingga gigi-gigi mereka. Rezim yang dilahirkan secara illegal dan hanya untuk kejahatan, agresi serta penjajahan. Kali inipun mereka membantu, menyiapkan segala fasilitas dan waktu yang cukup untuk para pembunuh berhati gelap guna melampiaskan segala keinginannya.

Memang kita tidak berharap dari mereka. Namun yang menyedihkan adalah sebagian Negara Arab dan Islam di Kawasan dengan berbagai motivasi dan dalih mampu menahan diri, menampilkan wajah senyum dan restu atau diam seribu bahasa atas pembantaian satu generasi yang tak ada bandingannya ini. Bahkan lebih dari itu turut melindungi tindakan mereka dan berharap dari rakyat pejuang yang heroik dan tanpa pembela itu menerima kehinaan hidup di bawah penjajahan yang Tuhan pun tidak pernah merelai hal itu.

Dengan karunia Allah serta berkat keimanan rakyat Gaza yang kuat dan kokoh, maka tidak ada lain yang akan diperoleh oleh zionisme Israel selain kegagalan dan kekalahan dan pada akhirnya kepunahan mereka.

Semua mengerti, bahwa rezim ini tidak memiliki masa depan yang cerah. Apa yang mereka lakukan saat ini adalah tanda-tanda keputusasaan mereka untuk tetap eksis di Kawasan. Sementara semua bangsa dan para penyeru kebebasan dunia bangkit dan meneriakkan kutukan untuk rezim penjajah dan pelaku berbagai kejahatan dan kriminal di Gaza serta dukungan untuk rakyat tertindas Palestina semakin membumbung tinggi ke langit.

Yang diharapkan dari Anda YM sebagai Raja Saudi Arabia dan Pengemban dua tempat suci Mesjidil Haram, Kiblat kaum muslimin serta pusara suci Rasulullah saw, untuk memecah kebisuan dan secepatnya mengambil sikap yang tegas atas pembantaian anak-anak Anda dan tubuh kaum muslimin.

Kami berharap sikap tegas Anda YM adalah harapan yang dapat kita nanti-nantikan untuk menggagalkan upaya pemecah belahan kaum muslimin dan menjadikan mereka putusa asa.

Rujukan: Situs resmi President Ahmadinejad

January 14, 2009

.pentacj

pentasoft.cyberjaya.

baru baru ni ade insiden kat office. which reminds me all the funny stories mase kat cyber.
time 13 staffs... semua palotak cam tak center.... hahaah.

okey... ade intern student name die YAP. he is chinese. sangat la skema. sangat la nerd.maklum la .. a programmer.. kat kacamata die ade numbers n calculations jer.

so we had this one project manager yg suke membuli.
the day was yap last day ke yap last week tah.
lee: "yap! buat air..."

oh... kami yg perempuan da byk kali kene wat.. "melal!! wat air!!""elma!! wat air!!"
the jug pon sangat la besar. ade la ble muat tige botol besar mineral.

dengan taat nye yap buat air teh .. me saw yap kire orang dlaam opis.siap tunjuk2.
okey la ..mebbe he wanted to budget the quantity of the water.

then da siap he went to the toilet n lee called me
"melal, cer ko rase air ni .. oke tak"

me tgk air tu cam da pekat cam nescafe.
bukak caps jug ... hammeekk... 1...2....3...4....aku kire

8 uncang teh!! satu kepale satu uncang!!
aku rase air .. kurang gule .. teh overdose.... mmg nak gelak geguling la time tu

lee: "ko alter pat mende ni .. before die balik dari toilet...."

reramai sakan gelak bile jerit
"korang nak tau tak baper uncang die letak? 8 weh!! sorang satu....!!"
tak berak la komee

p/s: rindu bermain gitar with elma n others.
song: your body is wonderland, closer, ms jackson, death cab for cuties, knocking on heaven's door................ dan bermacam lagikkk...huhuuhhuh.

January 13, 2009

.hati

credit to nonetta
hati jangan sedih
hati jangan sayu
hati jangan hilang
hati jangan sakit
hati jangan menangis
hati jangan putus asa
hati jangan letih
hati jangan jadi bodoh

cantik engkau cantiklah aku
baik engkau baiklah aku

p/s: rasa tak sedap hati... rasa sape la sampai kat sini nih ... huhuhuhu.

~jintanmanis

January 11, 2009

January 8, 2009

isu semasa

We appeal to concerned Malaysians to send in cash donations.

MERCY Malaysia's basis of assistance to the beneficiaries relies on the support and generosity of individuals such as you to contribute to the PALESTINE RELIEF FUND.

It will support our efforts to procure emergency surgical kits, additional medicine and hospital equipment which will be channeled to the affected communities in Gaza.

PALESTINE RELIEF FUND

Cheque payable to MERCY MALAYSIA
CIMB Account No : 1424-000-6561053
http://www.mercy.org.my/main/latestupdates/latestupdates/palestinerelieffund.html


sunnatullah.
kali ini islam berada di bawah.
dulunya yahudi di bawah.....zaman kejatuhan mereka tika zaman kemegahan islam.
Zaman semua ilmu milik islam.
yahudi dulu pupus, lenyap dari peta dunia, kini kali kedua melakukan kezaliman memerangi islam.

Termaktub dalam al Quran, Yahudi akan melakukan kezaliman dua kali.
satu tika zaman nabi musa, dan duanya pada zaman ini.

Mereka datang ke tanah palestin, dengan kepercayaan jika mereka menduduki palestin, mereka dapat membuang status "pembuangan" dan mendapat Messiah.

Gambaran rasulullah saw, sekiranya burung terbang melintasi medan perang akan jatuh mati melihatkan mayat bergelimpangan dan darah membuak-buak.

ini sunnatullah. sehingga akhir zaman nanti. mereka akan diperangi sehingga islam menang.
sabda rasulullah saw:

“Tidak akan datang hari kiamat sehingga kaum muslimin memerangi kaum Yahudi dan membunuh mereka. Sehingga, bersembunyilah orang-orang Yahudi di belakang batu atau kayu, kemudian batu atau kayu itu berkata, ‘Wahai orangmuslim, wahai hamba Allah, ini ada orang Yahudi dibelakang saya, kemarilah dan bunuhlah dia!’ Kecuali pohon Gharqad (yang tidak berbuat demikian) karena ia termasuk pohon Yahudi.”

Yahudi telah membuat dana menanam ratusan pokok Gharqad di Israel. Ini tempat persembunyian mereka. Ghardad ini dari al Quran, tapi kenapa mereka mempercayai kalamullah tapi tidak menganut islam? tapi percaya mereka akan ditewaskan?
Allah Maha Benar. Mereka tetap akan tewas.

"..Dan milik Allah lah bala tentera langit dan bumi dan Allah maha mengetahui maha bijaksana” (surah Al-Fath : 4)

Semoga rakyat palestin dipinjamkan kekuatan. Kemenangan pasti datang.
Doa bersama kalian. yang baik baik untuk kalian.
jom boikot barangan israel. jom donate ape yang ade.
tiada hijab doa orang yg teraniaya...

ya aiyyatuhannafsul muthmainnah... irji' ila rabbiki rodhiyatan mardhiah. fadhuli fii i'baadi. wadkhuli jannati.


Ya Allah, Semoga ayahku terpelihara dari kekejaman, dan guru-guru kami, dan orang orang tua, dan anak anak kecil, dan wanita wanita, dan muslimin muslimat seluruh dunia. Peliharalah kami dari membelakangkan alQuran dan Sunnah.

p/s: agak seronok tgk orang islam bertindak. tak macam 2006. mahasiswa buat perarakan. yang rempit pun turut boikot. yang kaki disko bagi sokongan. luar biasa semangat.

-jintanmanis

January 1, 2009

.2009


Selamat Maal Hijrah 1430H. Selamat 2009.

.birth
happy birthday to sima n eddy.
orang lain nye besdei gwe gak kene tepung tawar skali.
pengejaran napi tiada berjaya.
da macam combat da .. suh kepung sane kepung sini... block kat toilet, kepung kat lecturer room, kejar sampai hassan..last last sume letih proceed makan kek.

sima n eddi membalas dendam. menepong sape saje di tempat kejadian especially yang tadek tempias tepung. member asas tak terlepas .. di tepung tawar dari atas (bilik lect)...huhuh...

.neublog
oh.. mood new year... salin kulit blog.
and the ridikulus part kene letak balik link blog lain.... iskkkkkkkqueeee....!!!!

i will put others link blog later.


.bobmarley-three little birds.
lagu opening new year for me. i heard this song from I Am Legend. the scene that will smith driving his jeep, where nobody there in the town. sunyi sepi. cam kene dengan scene lagu nih. tadek bunyik lain. lagu nih jek.
sungguh leisure.

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...