April 28, 2009

kejatuhan


aha!! speechless. keretakan teruk pada organ dalaman.
tatau la masuk ICU ke ape ke...huhuhu.
ni la mende wat bad mood sket pg tadik. huhuk.
padahal jatuhnye sangat la lemah lembut. namenye? mende da nak jadi.
so, chills!~

semua hanya pijaman...bukan aku punya...

***

em*: ade arahan kuar suh pg Ibu Pjbt Polis ampang mlm ni jam 8.45pm
me: haaaa
me mane u dapat
em*: simkad on?
me on
me mane tu dapat tu
me die call?
em**: ha'a
me pasal saman ke 
me huhu
em*: mcm kena pegi
me mane 
me cer forward
em*: atas nama driver & num keta (dan aku percaya)
em*: u dh byr duit keta? (convincing neh)
me kete dah
me kete mybnk akan kol
me n bg surat dulu
me tak terus panggil p sane
me tapi nape die anta kat number u
me sama kot
me saman
em*: die kata violate perintah mahkamah & perintah lokap terpaksa dikeluarkan (ini memang percaye)
me erk
me pasal ape 
me tak tanye?
me sy kene pegi la ni
me uwaaaaaaa
me sy tak wat salah pe pe (dah gementar)

sms: "Askum, kpd ahli2 ******,bla bla bla, sila berkumpul rabu- 29/04/09 jam 845 di ibupjbt polis daerah ampang..."

em*: ok dh anta
em*: dah baca?
me nak kene
me 
em*: 
em*: peace..
em*: 
me memen memen
me 
me u kene pegi ke ni

April 27, 2009

Tiada petua kemenangan setanding ketaatan


bintang bintang ke syurga

"pertama percaya
dua tak putus asa
tiga terus terima
empat tak berubah rubah
kelima rela berserah
enam pentingkan yg sedia
tujuh yang terpaling istimewa
keikhlasanmu"

April 19, 2009

....


due tige ari ni hati agak kacau. so otak tak berape center.maka...

tadinya mahu menggoreng telor... ambil sebiji telor dari freezer, dengan confidentnye pecahkan.
(eh..nape lain macam je ek)... setelah meluaskan pemandangan n rewind... rupenye gwe pecahkan telur dalam bakul sampah di tepi kakiku...banjir la telur yg da tadek kulit tu dalam plastik sampah tu...
betul punye down nih... huhuhu...

***
masjid tabligh.
click pict utk pembesaran


April 15, 2009

smart tunnel


terowong bijak...

"the?" for the topic.

oh.. permulaan hari ni sngat tak best. (i dont trust bad luck oke.. :D). woke up early in the morning at 6 (mengabaikan rasional tido mase ujan itu best... mase ni la aku nak tenang sebab ujan itu menenangkan. kalo tido.. maknenye tak rase ape yg berlaku kot..), sesiap segala, check handbag... er... where is my wallet?

bajet nak kuar rumah around 645am. darn! where the toot is it? carik satu rumah, dalam kete dalam rumah balik..its not there... wargh.gigit gigi sendirikkk.

plan B, carik backup cash terselit dalam buku... ke buku.. carik buku tadek... wargh... where is the book! time ni la sume nak missplace. (sangat jarang missplace cause i'v learned from previous mistake. kene ingat mane letak barang...)... kisai lagik tmpt... dapat la duit tol n duit parking... makan? tawakkal tu a'lallah.

keluar ke simpang SK .. alhamdulillah jalan lengang. mebbe sume di ulit mimpi dalam ojan. cantik je budget till highway bangsar... ergh.. start simpang je terus kerete seperti semut berjumpa ratu. berdete dete (bahase org mlk) yang selalu nye 10 mins jadi 40 mins?

sudah habis ku campurkan semua plat number yg ade di depan mata jadi 2 angka... sudah terbayangkan jadi transformers ala bumblebee dan menjentik mereke yg lembap... sudah terjerit jerit macam org gile ikot rentak lagu... (opss..tipu kot)

ni sume sebab smart tunnel.bijak la sangat buat tunnel pestu p tutup...taleh ke subscribe bile derang tutup... so leh carik alternatif lain... perjalananku dua kali ganda ari ni... erghh..

perluke nak stress? pk pk balik.. wasting my time kot .. kalau marah macam kete-kete sme ni nak bekerjasama, gugup dengan kemarahan ku lalu ketepi memberi laluan?
so.. gwe mengambil tindakan untuk tidak marah agar muke tak kerepot.

2 jam setengah perjalanan.. sampai amcorp, tunggu lift.
ni lagi satuss.... lift ade 6 yg gerak nye satu? tunggu 10 minit dapat satu lift. macam tunggu taxi... da naik tingkat lime ble die jem pulakk? tamo pegi atas... erghhhh... turun tuka lift... p tag in .. masuk lift... tersekat lagi....

so.. my time to go back home is 6.30pm... jeritannnnnn.

oh! memacam nye ari ni...huhuhu. tabah la meklal..

April 9, 2009

strumming.the.guitar

dah lame tak pegang guitar. since guitar elma da tadek :P
nak sekor guitar. mau menglibur ati lam blek.

just now browse youtube avril lavigne. all her acoustic songs (chords agak mudah). lame da tak menn... hampir lupe (acceli mmg tak reti pom... :P) .. tu yg kepingin sangat nak natang ni...

agak sukar nak belajar, if i use me right hand to strum i cant sing.
kalau lefthand boley sing but susah nak refer online, coz sume gune right hand.
so... terpakse la strum with my right hand n nyanyi lalalala... kalau ikot lirik.. mmg larik tune..huhuh.

mau guitar!! putehh!!

wedding raihan

the journey to ipoh...

went to wedding reception, at ipoh. raihan.

it was a rainy day. but what i love most, is the view all the way.

u can see clouds gathering, cover the tops of mountain.

wahh .. so lovely.

and on the way back, i asked him to tell any story..

April 7, 2009

menggabai


jauh dari hiruk pikuk... tp kat ats tu hiruk pikuk gak... :P
the love of nature.

dapat munge kat opishhh:D

April 1, 2009

01.04.09

today gwe berbaju kurung. masuk je opis sme mate terkebil kebil. (sbb slalu pki bju kurung pon sebulan skali.)
blom p pantry yg jalan nak ke pantry tu macam stage wt catwalk.

.... baju ni pon ko jual online ke ..

aku : ak ah .. (ak ah kan je .. :P)

bukan pe .. sbb malam ni ade majlis.. so straight dari office ke taman melawati.
takot tak sempat change .. n need to go here n there .. wargh.. bizih...

malem ni ble dikatekan ari yg aku tunggu... after one and half year. :)... (lebey kuttt...)
ye la... org dok bercerita itu ini ... n tersekat terkentut kentut sbb ade member tak abes gik..
nguu... nguu.. can u understand what i feel? penyebab org taleh borak ??? ... warghh...rase nak larikkk jekkk.... terpakse isolate dirik.

oh... gemuruh menanti malam... tralalala...

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...