April 15, 2009

smart tunnel


terowong bijak...

"the?" for the topic.

oh.. permulaan hari ni sngat tak best. (i dont trust bad luck oke.. :D). woke up early in the morning at 6 (mengabaikan rasional tido mase ujan itu best... mase ni la aku nak tenang sebab ujan itu menenangkan. kalo tido.. maknenye tak rase ape yg berlaku kot..), sesiap segala, check handbag... er... where is my wallet?

bajet nak kuar rumah around 645am. darn! where the toot is it? carik satu rumah, dalam kete dalam rumah balik..its not there... wargh.gigit gigi sendirikkk.

plan B, carik backup cash terselit dalam buku... ke buku.. carik buku tadek... wargh... where is the book! time ni la sume nak missplace. (sangat jarang missplace cause i'v learned from previous mistake. kene ingat mane letak barang...)... kisai lagik tmpt... dapat la duit tol n duit parking... makan? tawakkal tu a'lallah.

keluar ke simpang SK .. alhamdulillah jalan lengang. mebbe sume di ulit mimpi dalam ojan. cantik je budget till highway bangsar... ergh.. start simpang je terus kerete seperti semut berjumpa ratu. berdete dete (bahase org mlk) yang selalu nye 10 mins jadi 40 mins?

sudah habis ku campurkan semua plat number yg ade di depan mata jadi 2 angka... sudah terbayangkan jadi transformers ala bumblebee dan menjentik mereke yg lembap... sudah terjerit jerit macam org gile ikot rentak lagu... (opss..tipu kot)

ni sume sebab smart tunnel.bijak la sangat buat tunnel pestu p tutup...taleh ke subscribe bile derang tutup... so leh carik alternatif lain... perjalananku dua kali ganda ari ni... erghh..

perluke nak stress? pk pk balik.. wasting my time kot .. kalau marah macam kete-kete sme ni nak bekerjasama, gugup dengan kemarahan ku lalu ketepi memberi laluan?
so.. gwe mengambil tindakan untuk tidak marah agar muke tak kerepot.

2 jam setengah perjalanan.. sampai amcorp, tunggu lift.
ni lagi satuss.... lift ade 6 yg gerak nye satu? tunggu 10 minit dapat satu lift. macam tunggu taxi... da naik tingkat lime ble die jem pulakk? tamo pegi atas... erghhhh... turun tuka lift... p tag in .. masuk lift... tersekat lagi....

so.. my time to go back home is 6.30pm... jeritannnnnn.

oh! memacam nye ari ni...huhuhu. tabah la meklal..

No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...