May 29, 2009

29.05.09

KLIA
~sayu untuk satu wajah

kasih, sayang

-chop pertama passport ku akan ke situ!!  2011!!

May 21, 2009

silverlight kah?


gambarajah a (click pict for tumbesaran)

okeh...ari ni nak membebel pasal silverlight... masuk bab design sket sbb mmg sangat depress dan tertekan...hohohoh...

firstly why the screen is bloody red? and the logo is green? tak kene kan? 
oke... sebab CEO suke kaler red and white... hah.. nak jual kat CEO ke kat customer?
iskkkk...

secondly... nak convert this design to silverlight ... design balik button die gune unfriendly user experience yg ade kat silverlight... punye la complicated...ouh... silverlight ni mase wat research ade tak wat kat designer? cukop punye complicated kalau nak wat adjustment and design..mmg sangat la tak same dengan psd file above.



gambarajah b

 ... and im wondering..how come the illustration samples done by their designer sangat la details dan cun dan gempak. sure sangat tekun sape yg design... oke .. ni sample die .. kagom tak?


gambarajah c

oke..silverlight ni more to UX ... user je la...yg dah ade final output... yang nak wat engine tu tadek la X sangat. a software by microsoft... same as adobe .. but their expression web and other soft okey la kalau nak try... the CSS and html kat experssion web die lagi organize.

but thanks to bombe ... tanpe die 3 bulan la tak pandai pandai wat mende ni...(kenny rogers for lunch..)

busan tak .?ble dapat credit tak promote silverlight? .. oke...wat keja.


oke...tetibe nak bg putih with red gradient? wargh... tak sket blend white n red .

May 18, 2009

update kecilan


da 12:21 am. tadi yang ngantok sngt kol 10 am. yang gatal minom nescafe memalam sape soh? kan da taleh tido?
huhuh..

em.. just nonton prison break... lain macam je ending.. tetibe scofield mati.. ade ka writer soda malas? ade ka kehilangan idea? ade ka scofield nak tukar profession? sambong blaja? or pas ni anak die lak jadi org jahat?

yang penting prison break abes da.. one of my favourite series... any suggestion for any new series? busan laa tade mende yg kene istaqamah donlod tetiap minggu nih ...huhuh..

oh.. update... lupe ..

baru tadi petang sidai baju .. tah cemane ampaian beroda jatuh depan rumah... and depan rumah penuh dgn najis mughallazah..esok kene carik tanah... kene samak due tige baldi baju...huwwaaaaaaaaaaa...

yesterday went to istana budaya dengan peserta demo silat for their performance sempena teater hikayat merong mahawangsa. agak menarik.. lame da tak tengok teater... and performance silat just nice .. berjaaya menarik perhatian penonton... and and ... tak sabar tengok training demo sarawak laks.. mesti lagi teruja..

and..and...agak bizi every nite... huhuhu...

and ... bile nak ngantok ni ... hmm...

May 4, 2009

lalalalalalalavly dress around the corner!!


new sweet and lovely dress for you to shop!! ^_^
will be on the net May 2009!! =D!~

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...