September 29, 2009

rahmat

yang menyebabkan kita masuk syurga bukan pahala, tapi rahmat Allah.

Pada suatu kali Umar mendatangi tempat Mu'adz ibnu Jabal ra, kebetulan ia sedang menangis, maka Umar berkata: "Apa yang menyebabkan engkau menangis, wahai Mu'adz?" Kata Mu'adz: Aku pernah mendengar Rasulullah saw bersabda:-

Orang-orang yang paling dicintai Allah adalah mereka yang bertakwa yang suka menyembunyikan diri, jika mereka tidak ada, maka tidak ada yang mencarinya, dan jika mereka hadir, maka mereka tidak dikenal. Mereka adalah para imam petunjuk dan para pelita ilmu.
maka

jangan bangga dengan amalmu

Allah Maha Mengetahui segala yang tersembunyi mahu pun yang tidak pernah terlintas oleh hambaNya.

September 26, 2009

syawal 09

raya 09~~~~

me berjaye masak rendang bali kesukaan ramai. 2kg ayam = licin.
first time... lalala

this year kureng sket budak kecik pow duit raye. mebbe mereka duk rumah tengok tb.
nak buat style member la .. bg sambul duit raye, bile diorang dah sampai pintu umah nak kuar, panggil balik n masukkan syiling 50 sen. huhuuh


mirip abgnye .. huhu~

i had a new niece. comel lotey . bolat macam aniq. name panjang. amira darwina arryssa ke ape tah . tak reti mak ngah nak sebot. kuar je
3 kg. mak nye comel jerk. huhuhu.

soalan cepu mas: me diam je.
paling sharp answer "
ajal jodoh di tangan tuhan"
.. muke sme tekejot. dan mengganguk.
yes yessssss

on the way balik raye wat keja giler ... huhuh .. drive sampai 5 jam. agak la leteh. sebaik sampai dgn selamat. huhu.

sekarang memenuhkan perut dengan invitation raye.

***

one of my
wishlists berjaye di capai. extended 4 months from my expected date. maklum la org tak bayar hutang. tanggung aaa dosaa hangg..

second wish list = camera dslr. =D.... bese bese jadi la .. just memenuhi kehendak suke ambek gambar nature.

September 15, 2009

aidilfitri09


tadek mooooooooooooooooood nak designnnn ..
selamat laaa selamat pada semua ...

menunggu lemang dan rendang bali ....

i remember it most what it said, how it kissed me and how it was burdened , not like anyone else.

September 3, 2009

updatan.


its been a year... mm many things happen. every ramadhan surely there will be something happen . huhuh..

kurangnye mood to update me blog. mungkin sbb facebook ada segalanya. mungkin sebab takde mase nak update.

Since july 09

new office.

Syukur Alhamdulilah, teramat berterima kasih dapat offer cyber. Allah je tau camne beban nak p keja ke PJ. merempuh jem that took more than 2 hours to amcorp.

sesungguhnya hambaMu yg kerdil hina ini bersyukur ats segala yang kecil dan besar dalam kurniaMu. sedar atau tanpa sedar.

working.

senior web designer.
* teringat sorang minah ni baru masuk pentasoft, then resign half day. sebab?
takde internet and no drawer... ????

***

Wajadiri 09.

lovely. cause dpat jumpe me friend. rayau satu bandar sarawak n tinggalkan rombongan wajadiri yang lain. round round .. lepak coffee bean, p pasar, (first time aku tengok kat pasar orang jual kucing) carik luggage bag... lepak rumah eema, jumpe een, edi ....

masa tak cukup. kejap je. planning to go there any time soon. :D.

oh ... experience 1st time naik flight. mmg jakun. seronok dapat tengok bumi dari atas.day and night. perak sampai orang seblah gelak terkekek kekek. huhuhuh ..

and the best part is, we all stay at cidb-hostel yang 7 tahun tak berpenghuni.
one of our member main cak cak bukak sume pintu dorm and bagi salam.
sampai satu dorm tu, bukak pintu haaa ... ade samting dok mencangkung atas katil... terus cabut.

then, the day after rombongan wajadiri keluar hostel, one bunch of students stay sane plak.
Semua kene HISTERIA. huhuhuhuhhuhhhuuhh.....

***

Demam.

1 week terbaring atas katil. suspected H1N1. refered to hospital serdang. dapat TAMI flu.
huhu..

tamiflu ni makes ur adrenaline hyper. and they gave me ubat batuk which caused drowsiness. so that night macam orang gile la kejap ngantuk kejap hyper. cannot sleep. huhuhu.

***

a.place.to.be.you.

sian die dah lame tak update. very the busy laa....

31 august 2009.

to taman melawati--> round round KL --> sahur at kg baru.
niceyy ^_^

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...