February 25, 2010

today, HUKM

borak-borak with ayah, mama n others...

me: kak pon baru je baik demam ni (uhuk uhuk)

ayah: dia ni memang. kalau sakit tak pernah nak bagitau ayah. takot ayah dia risau. padahal mmg risau dah.

me: senyum. he he he ... mmg lah. tunggu dah sihat baru bagitau ... bagitau la jugak kan .. :P

***

there is one time when my fiancee jumpa ayah

me:
b, camane ayah sy? oke?

dea: okey. lemah lembut je. macam u je perangai. sebijik!

me: :)


***

insya Allah sy akan buat solat hajat n doa~

terharunya. rase nak nangis je rase. dah la mlm tadi tengok wajah dia dekat2.

beruntung sungguh ada dia... :D

February 23, 2010

~

Bersabarlah dengan tahkik bawah Allah tidak akan menguji hambanya melainkan Dia tahu akan kemampuan tanggungan & tingkatan2 darjat.

pada hambaNya untuk memandang kecil dunia dengan bergantung hati pada Nya hingga dapat dia melihat Tuhannya pada tiap segala sesuatu

-dea 23rd feb 1.38am

thanks dear

February 21, 2010

ihsan

teringin punya ibu, yg bisa dengar rasa hati aku...
teringin punya ibu, yg boleh kongsi semua suka duka...

12 years i live without her... payah tetap rasa.

sangat payah.

langkah amat berat.

bukan semua boleh kongsi dengan ayah. tak mampu nak kongsi beban pada dia yg dah byk beban.

kalau ibu ada...

always fikir kalau ibu ada...

semua kata aku kongsi dengan hati, dengan Dia,

memang tetap harap pada Dia...

semua bisik aku cerita pada Dia... Dia tetap dengar

semua sakit aku adu pada Dia... Dia tetap dengar

biar merintih, biar merangkak aku harap pd Dia

ya halim, ya rahim,

tanpa mu tiada dapat aku menganjak sebuah gunung pun.
tanpa mu tdak dapat aku selam sedalam mana laut.

kurniakan lah aku kekuatan, dan jauh kan aku dari sifat putus asa

February 19, 2010

UBI

(kalau da rajin update tu. sehari 3 kali sehari update. kalau malas. 3 bulan sekali. hoho)

baru prasan takde list blog lain. tka buat lagi. tak sempat nak add. kalau bley auto import dr template dulu kan best. but the problem is... i tak save plak template tu.

Si aniq ( 4 tahun )

balajar mengeja dengan ibunya

ibu: ni ape
aniq: "U"

ibu: ni ape?
aniq: B...I.....

ibu: oke eja
aniq : u= You, B, I ... YOUBI..

(me dah terkekek )

ibu: UBI la
aniq: U.B.I...... ...................alaaaa....................... susah la matematik niiiii....

me: wahahahahahaha.... gelak guling.

February 18, 2010

prospect *islamic*

hmm..

what will you say, if your non muslim friend,
adore rasulullah, his way of life, but did not love islam?

questions from him.

1. nabi saw adalah buta huruf. apa proof quran itu 100% from Allah? sape tulis quran. kalau sampai2 to other people. kebarangkalian ayat tu di ubah.

( baru hari tu, kami yg tidak arif ni, bertanyekan pada student darulquran. berkaitan sanat dan quran. jawapan nya sendiri ada dalam quran . so hmm.. kita insya Allah faham. but for them? doa saja .. aku diam aja)

2. what is the proof that god exist? kalau tuhan ada kenape perang non-stop. kenapa tuhan tak tolong time perang?? entah entah syaitan pon tak wujud. manusia yg jahat.
- okey. will discuss this later on ................ topic yg menarik utk borak .. :D

February 17, 2010

today

sudah pukul 2 pg. still cant sleep.

cukup panas. nyamuk. takot. demam.. hoho~

ari tu balik melaka. gatal bace mustika.
bab histeria nih.

sorang minah ni ble nmpk mende halus.
ade jumpe nenek ni. muke huduh,mata terjojol. rambut putih. dok tinjau tinjau muke dorm mate die ... huwaaaaaaaaaaaaa... gatai baca pasai paaaa..

after that mlm tadi .. complete. dengan umah mmg tinggal sorang osmet sme balik. dok terbayang bayang. huu.. esok da la nk kijaa...

SMS: B taley tidoo... panas.. ( tamo ckp sbb takot. nnt lagi die kacau citer antu macam macam ...)

replied: u bukak tingkap tak? ... u pasang movie sampai tertidoo..

SMS: okey jap nk try....

wat la seperti ape yg disuruh.

after 2 hours. (dah dua movie di biarkan menonton diri sendiri)

SMS: B... taleh tido laaaa...

dea: u basah basah badan sket.. pestu try tdo lg yea.

okey jap try...

ble la gak akhirnya tido. walau pon pejam celik. huuuuuuuuuuuuuuuuuu...

February 12, 2010

The colorsssss ^_^

hm hm..

i choose
- silver satin + purple white lace.
penat pk nak crik lain dr yg lain. lastly rase macam okey plak silver.

color 1
the other color. rse nak match making cream color.
dono with what.
maybe
cream + orange?
cream + red?
cream + turqoise?

color 2
for his side
white + purple?
white + turqoise?
white + pink?

atau pon nak buat contra? hmmmm...

February 9, 2010

al kisah di kawasan kejadian kucurian

byk nye k .. kalau ley nk sambung lagi tu .. tapi kang tak kemas lak title ...
hmmmm

on the way ke taman melawati ( sini la laptop kene curik )

masuk je kawasan tu da berdup dap.. teringat kisah lame .. ewah.

me: B .. jom round jap kt area tu ... jumpe je kite blasah.
dea: -laughing-

me: betol la .. jumpe je sesape kite blasah dlu. da abes blasah baru tanye .. (buat ayat reka)
ko ke yg curik laptop kami? ......oh bukan ek... hmmm .. xpelah. hmm.. "berpesan pesan la ye..."(buat gaye tuding jari)


dea: HAHAAHAHHAHAHAHA .......... ini mmg terbaik lawak u ...

dia pon gelak sampai restoren. tatau apsal die suke sangat... ampeh. org seriyes mood tengah nak pukol.. huk

life



life been busy. really


busy. too busy~late night baru tido. koi 1 - 2 am.

but sangat berpuas hati. terasa i spend my time


betul2.

walaupon mate lebam.oh! please jangan workoholic.


------------------------------------------

skarang ni jakun tengok paper bag design.

i hired him as my marketing executive and accountant.

ho ho..dengan smangat nye pergi kedai kertas


dea: b... yg ni bleh ni


.. b ni bleh ni ... yg ni?


me: B! tu mahal mahal tu sape nk beli nantiii.. ..............

dea: ooo yeke .. k k


dea:.. kite beli kaler ni .. tak masuk la ni .. yg ni okey..cunn..

dea: nnt u bley letak rama rama kat paper bag


me: mane leh b.. costt (sambil pilih paper)

dea: .. bla bla ..... color ni ? terang sket la ....nnt u leh letak rama rama ..

me:-diam- pilih barang


dea: u kene try ngn warna ni... nnt carik ribbon... nnt u ble letak rame rame nnt.

me: B! nak jugak rame rameee nyeee.. mane lehh .. mahaaallll nanti ( tahan gelakkk)


dea: eh tingkat tingkat ats kite tak naik lagi...

dea: eh b tu ade kedai paper bag.. u tanak tengok?


me: er.... die plakk yg over exciteddddddddddd...

skirting... eh skirt.


peberet aku mmg skirt.

aku suka simple. skirt is simple. kemas je. =D.

tp ade skirt yg too rambu ramba. which i dont like that kind of fasion.

cukup "A" shape. pattern tak serabot. colors sangat sweet.

teringin nak match making turqouise skirts with brown blouse.
hm hm...

suka pakai sbb selesa jerk. nak ke sane ke mari melompat berlari...

tapi collection skirts ade la dlm 4 lai. huk!~~~

pasai pa? haaa... mmg minat gile skirt kt summerset. tapi harga jejak 300. ape ke dehal.
semua set yg menarik hati semua jejak 150. adeh

kene rajin merantau nih carik pattern.

hmmmmm... skirt RM50 plak mcm tak menyentuh hati. quality rendah. ewah.


dea: i suke tgk u pakai skirt. sweet jerk..
me: okey.. nnt u bli manyak2 aaa.. hoho

officemate dah hari hari tanye. apsal u tak pakai skirt hari ni?

eh.. u pakai skirt....

eh cantik skirt ..

eh ..... ( cantik kalu p sponsor takpa jugakk )

nak tambah lg skirt. malas nak pakai suar jeans. hahaaha
hmm.....carik online laaa ... yg cun lg sweet.. any suggestion?

February 4, 2010

no description

yamhullahu maa yasha. wa yu sabbith

-sesungguhnya Dia berkuasa membinasakan apa yg dikehendakinya, dan menetapkan apa yg dikehendakinya

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...