April 8, 2010

tersungkur menyembah bumi

ya allah,

aku baru terima berita. sakit dada. tak de kudrat nak berdiri

bayangkan .. kite tau bile org kite sayang akan pergi?

i know this time will come. tapi .. aku tak kuat...

my dad dalam stage 4. few years je boleh survive.

terus sesak nafas aku... panic.. cant breath. cant think...

aku cerita pada dea,

dah macam2 aku bayang. aku nak call sape nanti?

aku nak tanye kabar sape nanti?

aku nak balik kampung tak jumpa dia nanti?

patut lah aku mimpi mak malam tadi... mak ajak ayah balik. walhal dah lame gile tak mimpi mak...

i dont know why .. even aku bukan anak kesayangan dia , tapi ape akan jadi "sampai" kt aku...

aku lemah giler ... aku nangis senangis nangis nye ...

syukur Allah bg dea....

kata2 dia menenangkan aku.

kata2 dia buat aku senyum.

kata2 dia buat aku kuat.
"jangan awal awal bagus , sampai hujung putus asa"

jangan cepat melatah pd takdir. org baik kan tunggu apa tuhan nak bg dia.

yang bagi nyawa dan gerakkan kita bukan kita. itu pun hanya satu sifat. memang kuat dugaan tapi ni ujian naikkan maqam. jangan fikir apa akan jadi nanti. fikir sekarang... u kene kuat untuk kuatkan ayah. u kene kasi semangat. jangan sedih... jangan nangis, jangan meratap. semua pintu syaitan.. kamu lemah syaitan lagi suka. kita belum usaha, usaha betul betul baru bergantung takdir. kita sama2 ikhtiar. kita usaha...

kalau betul betul hubungan u dengan ayah, akhirat sana akan tetap jumpe ..

you tabah. i tau..  u kene banyak sabar...

aku bersyukur atas teman baik yg kau berikan.


mengingatkan aku pd Mu susah dan senang.


syukur doa ku dimakbulkan.


amin...


sesungguhnya tiada yg kekal.


yang tinggal hanya SATU.


aku belum cukup bagus untuk sampai ke tahap itu.


hanya satu hajatku


dia sempat jumpa orang yg banyak membimbing aku ... tuan guru hj md radzi... byk ajar aku hormati dia, byk ajar aku tabah dalam dugaan...byk mengajar aku erti tauhid...


semoga jalannya lebih baik. semoga terbuka jalan penyelesaian.. semoga berjumpa ubat utk sakitnya.


aku yakin hanya padaMu. yang memberi nafas dalam hidupku, nyawa dalam jasadku, ruh dalam qudusku, fikir dalam akalku, petunjuk jalan hayatku.


aku kembalikan seluruh urusan pdaMu.

3 comments:

emo said...

sabarlah melal. kuat dan terus bdoa. i'll pray for u n ur family also.

aku sedih la. tiap kali bace cam aku lak nangis beriya-iya. huks. aku rase ko lagi kuat dari aku.

kau sabar k. if need me, carik la aku. sedia mbantu bile-bile masa.

pdot said...

melal,nangis aku baca entry ko....
sorry weh aku bz sgt lately.aku doakan Allah bg kekuatan.stay strong.anything inform lah aku.
insyaAllah aku tlg semampu aku.

To emo...think positive slalu eh..jgn biar sedih ctrl diri....

mwahsssssss!

jintanmanis said...

emo: tq tq ... aku tak kuat mane pon... tp... pakse diri jerk... same same sapot yek... huhuhu.. ko pon sabo byk2

pdot: ak a .. tau ko mesti bz..senyap jeee. . huhu.. insya Allah... next weak ayh aku kt hukm. kemo... nak ziarah bitau la aku ye.

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...