May 22, 2010

warning: peminat KFC jgn bace



aku amat suke KFC... tetiap bulan 3 kali makan cukup...

but one day, org yg aku kenal dengan alim nye berkate..

"kalau boleh jgn la makan KFC, ayam tu mati bukan sebab sembelih. sebab elektrik..."

faham-fahamlah kalau die kate "kalau boleh"...

so me n my fiance skang. dah ban KFC... mmg sukar okeh... tapi baru 1 month. harap harap sampai bila bila lah. setakat cheezy wedges tu kami makan la ... bukan ape.. kite ni da la jenis tak cukup ilmu n amal...makan mende mende yg syubhah ni... hitam hati jadinya.

lagi pon hati dah was was... terpakse la tak makan ... hm hm..

aku rasa la .. salah satu sebab dunia skang ni caca merba, mudah sangat jumpe pembunuhan, penderaan, rogol kejam tu kejam ni... salah satu sebab nye ade lah cara makan... byk yg syubhah... sebab ape kite makan akan jadi darah daging kita... jgn main2... dulu2 zaman nenek kite takde pon jenayaht terang terangn nih ...

3 comments:

ayu fieda said...

Apsal letak title "warning: peminat KFC jgn bace"? ehehehe.. if the message is beneficial, kena share dengan semua orang.. ekekeke.

but ayu dengar hal ni sejak sekolah lagi sebenarnye. =p

pastu tak salah, KFC pernah jelaskan benda ni.. then JAKIM buat lawatan ke pusat penyembelihan ape semua.. but ayu tak follow up pulak pastu..

then isu ni tenggelam timbul gak la.

saye bukan peminat fast food esp kfc dan mcD..so boleh la nak elak.. takde masalah. ekeke.

jintanmanis said...

haaha.. so ble la letak.. sebaikkk.. abg md yg ckp tu.. sbb die yg ckp so... confident la sket nak follow.. sanggup mengetepian nafsu .. hahahaa ..

takpe ayu.. ipoh ade tauuu ... :P

mas said...

oh..oh....tq melal... :)
hai la....better late than never...T______T

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...