June 16, 2010

class: darul quran


gambar: cik nazrin sarawak


ade 2 orang mewakili ibu pejabat ke darul quran membantu kelas silat sebagai tenaga pengajar.

yang sorang ni muka memang agak bengis, and yang sorang lagi mmg suka berlakon garang. maklum le , student baru.. kene la garang2 sket especially yang lelaki = banat.

jurulatih A mengajar kaedah asas pade banat. abes terangkan kaedah asas, die pon berdiri tepi sorang student ni, dengan garangnye sambil buat kaedah :

jurulatih A: kau nampak macammane aku buat ni ? (sambil membuat kaedah)... kau nampak takkk?? nampak ni?? nampak?? (ulang kaedah)
student A : senyap je
jurulatih A: kau nampak tak macamane aku buat ni?

tiba tiba datang student B berbisik perlahan pd telinga jurulatih A
(bang, die ni memang buta ......)


- aku gelak giler dengar part nih... adeh .. konon2 nak gertak student. ahaahah

................ terus jurulatih A & B tahan malu sambil gelak. dengan perasaan serba salah nye..

jurulatih A: maaflah ye saya tak perasan...

pengajaran: jangan pure pure garang dengan student.

ada 3 orang buta belajar silat kat darul quran. alhamdulillah. macam mane agaknye diorang hafaz quran kan. aku yg celik ni punye la berat nak hafaz. huhuhu

No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...