June 10, 2010

not good


i dah addict dengan coffee  balik. last i addicted mase office lame. every morning and evening i buat kopi sebab office busan.. hoho...


skang nih .. cause last month kot .. one week tak cukup tido, so i started minom kopi. skang ni kalau tak minom jadi lembik.... arghhhh... taknak taknakkkk...


Chilli..


this one oso .. last masuk duk cyber, time diserang gastrik hampir kene masuk camera dlm perut. kalau tak each meals mesti mintak add on chili potong...!! =(....kalau tak food rase tawar lah .. darn. skang dah start balik... chili pickles lak.. dah siap ratah nih .. adeh .. badan.. are crazy? apsal aku pelik2 semenjak dua menjak nih ... uhuhhu ..


sesape aku ade wat salah .. mintak maaf ye kengkawan. sesungguhnye aku manusia biasa. tidak sempurna, tidak lah maksum seperti yg dipeliharaNya... tak salah mengingati mati...


5 before 5 ...


i ignored this thing. sebab dah selalu dengar...tapi byk kejadian2, yg recall menda ni pd aku. cause now, i think, aku byk buang masa... buang masa dari segi mengadap internet... internet boleh buat aku buang mase aku berjam jam... risau nih!!.. harap rezeki murah bile dah kawen, nak berkhidmat 100% pada suami, nak abaikan internet yg buang masa nih... dan mudah mudahan, ditemukan dengan suami yang dapat bukak topik best best, dapat berbincang, dapat tukar pendapat benda2 berilmu dari buang masa. which i think he is with me now. insya Allah dengan izin Dia. sesungguhnya di tangan Dia jualah segala urusan...


1. Sihat sebelum sakit
2. Muda sebelum tua
3. Kaya sebelum miskin
4. Lapang sebelum sempit
5. Hidup sebelum mati.





Duhai anakku,...berikanlah hakikat penghambaan, dan ambillah (dari Allah) kecukupan atas segala urusan...jika sempurna penghambaanmu pada-Nya maka akan datang padamu kecukupan dari Allah. Allah berfirman : Bukankah Allah akan mencukupi hamba-Nya (Az Zumar : 36) ---Syaikh Abdul Qadir Jailani dalam Al Fath Arrobbani


barang siapa menjadikan kehidupan akhirat sebagai cita-citanya-- dalam lafadz lain niatnya - maka Allah jadikan rasa cukup dalam hatinya, dan Allah himpun urusannya yang bercerai berai dan dunia datang kepadanya dalam keadaan mudah. Barang siapa dunia cita-citanya, Allah cerai beraikan urusannya, dijadikan kemiskinan ...ada di depan matanya, dan dunia tidak mendatanginya kecuali apa yang telah ditetapkan Allah baginya


No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...