July 23, 2010

Wendy's

last saturday, untuk mengisi perut, ke wendy's.

on the way masuk wendy's nampak sorang mamat cina nih, berpakaian nerd, tunggu luar pintu.

then aku masuk, tgk combo display kat hall. aku perasan china tu dok pura pura tgk display.

"maybe die nak beli gak kot"

then setelah membuat keputusan di dalam hati, aku pon p order combo.

casher: so combo ni ni ni ?

me: yes

casher: u nak tambah burger tak

me: no need lah.

burger tambahan: RM0.99 sahaja. ade kat banner kat luar.

sementare tunggu cashier kutip fast food ke dalam tray, chinese tadi dok nyorok2 kt tepi tong air tepi aku

chinese: u .. u ..(suare tergagap gagap) boleh tolong order itu combo dengan burger tak. (sambil hulur duit RM5.. sorok2)

me: mm.. (me think die nak tanye combo macammane ..nak suh orderkan) .. u nak macammane ye? burger? ayam? (sambil tunjuk menu)

chinese: tak tak .. yg ada burger tu (tunjuk berger 90 sen tu)

me: mm yg ni u kene beli combo..

tiba tiba cashier menyelit: kak .. nak yg mane ni ke ni ke ?

aku pon kalot nak layan chinese ni ke .. cashier ni ke. dalam dok nak menjawab cashier tu aku pon terpaham rupenye ape yg chinese ni nak. rupenye die nak aku beli combo and amek burger 90 sen tu, die nak byar yg 90 sen tu sbb die ade RM5 je.

dalam pd tengah faham tu tibe2 menonong chinese tu keluar, bile tengok cashier tu pandang2 dier. die malu kott..

okey. penyesalan yg amat dalam jiwa. aku cerita kt dea

me: u prasan tak .. bla bla.. bile masuk wendys die ade .. .bla bla .. tengok menu bla bla ..

dea: hah.. prasan .. nape

me: hah ... die tu nak tumpang sy.. nak suh beli combo, die nak berger murah tu... (mate bergenang)

dea: laa... nape u tak beli skali?

me: sy tak faham mule2 ape die nak.... dah nak faham tetibe cashier tu kacau.. terus chinese tu blah...(nak nangis dah). die ade lime ringgit je b. tah tah berape lame die tunggudepan pintu tu, tunggu org beli combo.. nak berger murah tu..

dea: hmmm.. sempat ni lagi. u cuba tgk die kt luar mane tau ade lagi.

me: okey.. (aku pon round gorund floor, tak jumpe... )

then dear plak round... tak jumpe jugekkk... memang menyesalll .. terkenang2 muke chinese tu.. kot kot lapar sangat, takde duit. balance duit RM5 tu nak buat byr tambang bas..

*aku doakan urusan die dimudahkan. lembab betul nak faham ape org ckp. chinese tu pon ckp pelat2 cina lagi laa susah nak faham.

cashier tu tak patut rude macam tu. die patut  tau chinese tu pernah datang maybe asking for that burger (banner advert mmg jadi kot .. RM0.99 only for burger).. patut ckp la .. akak beli ni dapat beger .. share ngn apek tu ke ..

mmg rase berat giler jiwa masa tu.. huhuhu

4 comments:

niesaHM said...

bergenang air mata baca ;(

jintanmanis said...

uhu.. tu la nisa. sedih sebab slow nak pick up ape die nak :(... :((

ayufid said...

aarghhh.. tak suke situasi camnieee... :(

jintanmanis said...

tau takpeee.. tak tenang semalaman jiwaaa .. uhuhuh

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...