August 30, 2010

20 ramadhan 1431H~



ya Allah, cepat sungguh.  sungguh! aku tak rasa pon ... sungguh tak puas ... tahun ni tak tau kenape sangat cepat puasa. kejap je lagi 10 hari tinggal. semoga diberi petunjuk utk hari hari akan datang.

iftar~


berbuka bersama anak yatim


last weekend jadual buka penuh. wednesday dapat peluang berbuka dengan anak yatim.

me: b, kalau dapat peluang, u sentuh kepale diorang ye.

sampai je kat sane

kids: kakakk .. nak salam..... kakak ni cantik laaaa..

aku dah tersipu sipu.

aku tengok org yg jage diorang, aku tgk diorang ramai2. simpati. bersyukur aku masih punya ayah. aku byangkan macammane diorang membesar. dari kecik duk umah ank yatim, nanti masuk u , bile time semua org balik raye@kampung, ke mane la diorang agaknye yeh?

Nudzul & pembayaran Zakat


seperti biase, every year akan celebraye nudzul dan sekali dengan zakat fitrah. Zakat under silat lain sket. original. selalu akad depan org .. tp nih kite akad sendiri depan org terima zaakat. dengan ada beras itself utk di beli dan di jual.



sebelum tu berbuka kuih muih. after that solat maghrib, then baru makan besar.

but this was the most memorable majlis buka dan sahur. aku berpeluang sahur dengan family abg md. alhamdulillah pada peluang yg diberi.

Cuti


esok merdeka, minggu ni kerja 4 hari, minggu depan kerja 3 hari je. best nye ^^

1 comment:

emo said...

mmg trasa cepat sangat masa berlalu. dulu dulu nak tunggu sebulan tu sungguh lama kan....

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...