September 9, 2010

The doodle raya



takbir @ mekah. actually dr first puasa aku dah youtube takbir kt mekah. tatau nper. nak sangat dengar.


okeyh . aku sedang bizi di dapur. masak rendang. kerja aku kalau raya memasak. kemas past kt adik . tatau nape hhuhu..

1 bulan puasa dah. demi Allah. aku rasa macam semingu. demi Allah aku tk puas. aku yg byk dosa nih... rasa terlepas satu bulan ni. tp aku bersyukur. satu hari yg sangat indah ade dlm bulan puasa nih. sangat2 syukur pd Mu.

aku but 2 rendang tahun ni. rendang biase n rendang bali. rendang bali ni sebenarnye dlm kate lain rendang kicap. tak ramai tau kot. nanti ade kesempatan aku letak respi. ble wat time aidilfitri ^^

raya tahun ni macam biase. aku rasa terms aidilfiri tu atas nama aku sambut sebagai islam. takde ape menggembirakan.Dah 3-4 tahun aku raya camni..hanya Dia tahu kenapa. tapi Tuhan yakni Allah adalah majikan ku. dan aku hamba, aku kuli,aku sambut apa dia beri. aku terima dan aku belajar utk redha. sebab kata redha aku tak cukup lagi aku rase. tak ckup. semoga Dia beri pertlongan, semua dr dia bukan? die yg memudahkan apa yg mudah. :). semua yg dia beri hanyalah utk yg terbaik. cuma kita tak nampak

faiz.


he is truly my best friend. aku rasa puasa aku jadi lovely sebab ada dia. tiap2 mlm. and the last day before raya, mesti die bawak aku round2 KL. sape je yg sanggup?

terima kasih ya Allah kerana berikan aku Dia yg penyayang, penenang, penyejuk, memahami, mendidik, penyabar... :)

oh belum lg ble kate pakwe. sebab belom kawen. dugaan kami kawen nih amat hebat. semoga jika dia jodohku, ya Allah, mudahkan lah kami, mudahkanlah kami, mudahkanlah kami.

oke nak sambung masak rendang...

No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...