September 21, 2010

Kasih Tuhan

Reminder: entry semua dalam blog nih utk hati aku. dan mana-mana mata yg memandang, harap tiada terdetik apa pun dari hati hati.

Kebelakangan ni, ramai ujian memberi salam...

aku jawab, endah... kerana kau sakiti aku... ujian.

tapi, makin banyak yg menjengah muka, aku dapat rasa, RASA.

perumpamaanya, postur aku dalam duduk, dan ada satu tangan menekan lembut aku .. perlahan-lahan ..perlahan lahan ke posisi sujud. Semakin ramai ujian, semakin tangan itu menekan ...Sujud yang membawa aku lari dari keAKUan. Mengajar aku membuang ke AKUAN, sujud yang aku faham tiada pergantungan selain DIA. sebaik baik pergantungan. Sujud yang menjernihkan kesamaran makna hamba. Sujud yang melihatkan makna, kebesaran, kebijaksanaan TUHAN. yang bertambah hati itu rukuk dlm setiap keadaan berbanding dlu.

Walau adakala hati amat perit. adakalah bersangka buruk pd Tuhan. adakala hampir putus asa. Tapi aku cepat-cepat tepis dari bersangka buruk. kerana itu semua bisik laknatullah.

Dia beri faham, Dia beri rasa. kerana setiap ujian, aku bisik, aku mengadu, aku meratap.. pada Dia. dan aku dapat rasa, SEGALANYA terbaik dari Dia.

Dia bagi ni semua kerana KASIHNya. kerana bila kau senang, tetapkah hatimu?

Sungguh ya Allah, kepada Mu ku adukan segalanya. telah kau tetap kan jalan hidupku, dan semoga kau tetap kan lah pengakhiran yang baik.

Ampuni aku wahai Tuhanku, atas segala kezaliman yang aku lakukan.

4 comments:

ayu said...

salam sayang..

harap melal tabah menghadapi ujian2 tersebut. ayu pun berdepan dengan situasi yang sama.. sampai jatuh sakit dibuatnya..

harap Tuhan beri kekuatan pada kita berdua..

Amin.

jintanmanis said...

salam rindu..

thanks ayou. ill pray for you too. semoga tabah ayu. jangan sampai sakit sangat yeh... patut la dua tiga ari sakit dada. banyak fikir nih.. lek lek..

sam sam sapot. love you tau..

semoga Allah pinjam kan kita .. lalui semua mengikut petunjuknya

fiena said...

org suke ayat2 melal. org suke doa2 melal.

Perjalanan Hidupku said...

maceh fie dearrrr...

takde pe la.. mood tgh nk nulis .. kekekeke :P

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...