November 25, 2010

HP7

HP7           ---success!!!!!!!!!!!!!!~~~~~~~~

dalam 7 movies HP, aku rasa yg fail interpret JK Rowling punye imagination was the director of

1. Prisoner of Azkaban
2. Order of the Pheonix


Prisoner of Azkaban. maybe sebab title dia Prisoner, the concept was dark grey. sooo spooky, tapi aku tak dapat rasa feeling kasih sayang seorang godfather. echehhhhhhhhhhhhh...



and some more, the sirius character itself tak sama dalam buku. we were hoping tarabas or johnny depp. sebab dalam buku dia sangat hensem.

DISSAPPOINTED!!!!

Order of Pheonix.


this is my favourite book antara 7. sebab masa ni sirius mati. and masa ni jugak harry potter jadi seorang yg emotional jugak gedik, jugak perasan hero. sebab dia la pok angkat dia mati. huwarghhhh... aku siap nangey bace mase sirius jatuh dalam archway tu. semua sebab harry potter. the storyline (buku) dr awal sampai abes, mmg syok dan tak busan. tapi the director tak dapat interpret betui2 dalam buku. sedih nyah.

Half Blood Prince.




orang tua yg hebat. caya la atokkkkkkkkkkkkkk

yang bi best. among others, aku rasa the director kuarkan sebijik2 imagination jk rowling dlm scene dia. apa aku imagine time baca buku, lebih kurang sama. and luckily, he was the one who direct Deathly Hallow.!!

p/s: aku lagi suke richard harrris jadi dumbledore. suara semput-semput dia macho... n cool.

Deathly Hallows @ HP7




comment first. apsal dlm movie tak buat horcrux sebijik cam book cover nih. sangat cun. hohohoh.



part 1 ni ade sedikit relax. maybe director nak sumbat semua dalam part II. sebab ramai lagi bakal mati. aku pon tatau apsal ramai mati. for the first 6 books, jk rowling mcm targeted to kids. kalau kids, takde la sedasat n kejam n sahdis sangat. tapi dalam 7 macam ganas. maybe sebab dia tau audience HP adelah adult.

HP7 ramai yg mati. huhuhuhu. tak pueh ati buku dia . huhuhuh ...

my favourite scene: time animation of the Deathly Hallows. sangat perfect, superb, imaginative .. lain dari yg lain. takde plak kat google nak letak.

Hero sebenar: conclusion. apsal tajuk cerita ni harry potter? aku lagi suka letak Albus Dumbledore. sebab dialah mastermind serta genius serta the best wizard ever.

harry potter plak macam prasan org semua berkorban utk dia. dari dulu lagi. pestu perasan kuat nak buat semua sorang2. (aku anti dia sejak order of pheonix. hoho. emo tak tentu pasal mamat nih...)

Snape plak paling kesian. cerita kisah idop sedih dan berkorban dari kecik. huhuhu. tungguss~~



masa muke harry potter masih suci.

No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...