February 11, 2011

Bakal Suami


haks. title taleh blah kan? acceli nak buat satu entry pasal dia seblum dia bergelar suami.

1st time we met.

Dia perasan aku time majlis ijazah asas aku. time tu aku kawan dgn org lain. so dia biasa biasa la. Sampailah satu masa aku break dengan kawan aku, dia datang bagi bahu. fikir2 balik sekarang. kenapa la die ni dulu start message friendster & YM aku sebab aku tgk perangai dia ni bukan jenis layan perempuan gitu je. acceli hati aku ni dia yg rawat. dengan kuasa Allah, kalau dia takde aku dah jatuh gile gile dah. sakit woo... tau kan rasa dia? huhu.

and at the same time dia ade problem dengan kawan dia. dengn seboleh boleh nye aku jage relation dengan dia hopefully tak kacau relation dia dengn kawan dia. seboleh-boleh aku pakse dia betulkan apa yg tak betul. dan sekarang baru aku faham. dia kalau dah decide, die takkan patah balik. dan dia pun susun cantik-cantik & jage hati kawan dia baik2.

lepas tiap-tiap hari banjir- dia la tukang tadah air, dan dengan izin Allah, sebab dia la aku rapat ke RP. sebab dia busy dengan biro agama every thrsday ade event. aku sbb takde transport, ikot je dia walaupon aku sorng pompwan time tu. tapi Alhamdulillah, pegi sana aku dapat sahabat, ayah angkat, belajar & jumpa guru sebenar guru.

sampai satu hari dia bagi hati, and aku accept, tapi aku tak bagi hati aku. sbb entah. maybe sbb kisah lama, just accepted and go with the flow.

lama-lama, dia lebih kepada tolong & ada dekat aku masa aku susah. mane nak carik org gini?

and at first, i accepted him as my best friend... sampai lama-lama di beri sayang , dan the best thing is, tiap-tiap hari aku doa, semoga dikurniakan jodoh yg mendekat kan aku pada Dia, dan cinta pada mereke yg mencintai Dia dan kekasihnya.

and, this was the precious thing yg aku dapat sampai ke hari ni. tru him, semua yg aku rasa, semua relate balik. semoga rasa ini kekal. rasa manis ini kekal.

dari pihak YM, awal kenal aku ada tanye beliau. tp biasa lah, kalau dah kawan, dia akan ckp okey je ;)

sampai la satu hari ni, dia sendiri bukak mulut tanpa aku tanya.

Faiz okey, serasi. mudah - mudahan. (dia senyum)

tiba-tiba sampai yui ckp : abah ckp camtu ade la maknenye tu. huhu. siap kupas sikit pasal kawan lame aku.

alhamdulillah. semoga di permudahkan.

the best thing of him.

dia cepat faham perangai aku, the way aku makan, the way aku merajok, the way aku down, the way aku moody.

kalau aku moody cepat je dia rasuah dengan makanan.

kalau aku kene stay up kat rumah, dia akan teman aku tru YM.

takde cerita-cerita jiwang dalam cerita aku. kalau ade pon takmau cerita. malus...

What i love a bout him.

penyabar, pendidik, penyayang, pelawak, penenang, pengingat... dan pembuli. huks.

dan bersama dia aku selesa ckp bab alam, bab yg aku rasa tak boleh dengan semua org aku bincang. bab double meaning nih. aku boleh borak ngn dia berjam-jam kalau dapat topik yg best.

bapak angkat aku ckp:~

jodoh ni bukan dengan seseorang yg telah di tetapkan.

dengan sesiapa pon boleh jadi jodoh, asalkan ada keSERASIan antara satu sama lain.

ada 2 dari 10 pon okey. dan aku tak tau apa dia maksudkan SERASI tu. kalau aku tanye die bagi aku soklan lain. hahaah

dup-dap.... semoga dapat menjadi isteri yg bahek. amin.
Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung

Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan

Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup

Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu

4 comments:

ayufid said...

bile nikahnye ye milal?

mas said...

amin...moge jd isteri solehah...
ihiiii....ade sama,tapi tak serupa...

Mai said...

sukeeee.... suweeettt (^_^)
Tahniah kak
InsyaAllah kekal bahagia hingga ke akhir hayat

jintanmanis said...

ayu. da reply sms :P

mas: amin mas .. tima kacih ommiiiiiiiiii

mai: hihi .da abes bace ek. tadi tak abes bace lagi.

tq mai.. doakan. moahhhhs

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...