February 9, 2011

Kerja kahwin


s


hantaran : tafsir quran :)


Alhamdulillah. after made final date for our ijab, semua berjalan lancar. di permudahkan. and byk miracle happened. Allah punya kuasa.

sampai aku menangis gembira, bukan sebab benda ni jadi, tapi sebab "rasa" yg Dia bagi.

sebab pertolongan yg Dia bagi. nk explain pon susah. huhu.

actually, aku agak tak yakin boleh siap dalam 1 bulan. sebab aku tengok other survey, other blog, 6 bulan dah start planning. semua buat aku down. tapi nasihat aku pada yg nak kawen, tambahkan keyakinan je. insya Allah jalan dia ada. 1 bulan tu pon sempat lagi. jangan nak ikut orang sangat. buat sesederhana mungkin. carik balik objektif kita buat kenduri utk apa. dan paling penting, kenduri tu sendiri mak ayah punye keinginan. so biar diorang yg decide itu dah ini.

kau? dok diam akur. jgn nak ikot hati sendiri jerk.

dan, wedding aku akan jadi sesimple mungkin. terima kasih Tuhan atas jalan yg dipermudahkan, terima kasih Guru atas berkat mu dan doamu, terima kasih ayah utk kegigihan mu, segala ini utk kegembiraan mu.

dan terima kasih utk sahabat dan kawan. yg secara tak langsung or secara langsung tolong aku. walau dengan doa.

tak cukup tangan aku , ramai yg datang nak bagi tolong . alhamdulillah.

ya Allah, perbetulkanlah aku, agar aku dapat menjadi isteri yg baik kepada suami.

thanks, all of you.

pengapit aku perlu sediakan tisu byk nih. kkompem banjir time nikah. huk.


our precious. cincin 2-2 ni sangat berharga dari segi sumber puncanya. :)

4 comments:

Mai said...

Alhamdu lillah... Alhamdu lillah... Alhamdu lillah

Semoga dipermudahkan oleh-Nya
& ditenangkan hati juga oleh-Nya

Lots of love n smile for u kak (^_^)

mas said...

alhamdulillah...
semuanya lancar..tinggal majlis je...insyaAllah mailal...insyaAllah sume cantik susunanNya.. =)

ketenangan berganda mungkin nantinya,mungkin jugak sekarang..

:)

jintanmanis said...

mai: mai thanks sangat doakan akak. sayang mai.
semuga mai diberi kemudahan utk setiap urusan..

double love for u dear. datang tau :)

mas: alhamdulillah mas... Tuhan Maha Bijaksana.
perkataan tenang tu sungguh besar maknanya. tq dear. mah

Mai said...

Thanks kak....
InsyaAllah mesti dtg...
xsabaq nk di tag ni...hihihi

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...