February 28, 2011

"sedetik" sahabat

tahu tak. hati tu sungguh seni.

kalau betul2 "hati" tu linked pd seseorang. apa dia terdetik, kita rasa, apa kita terdetik, dia rasa.

sahabat aku sorang ni, aku tak pernah endorse sahabat secara formal. aku tak pernah pegi dekat dia

"aku anggap kau sahabat". semua nya semulajadi.

and the best part is, hati aku, faiz, & dia linked.

repeatedly, bila aku & faiz bergaduh (normal la :P)...  sahabat kami ni akan telefon tanpa sebarang sebab. telefon utk tanye kabar walau pn cara percakapan ke lain.

byk kali berlaku. gaduh je, dia akan call aku, tak call aku, dia call faiz. bila angkat saje tanye.

"kat mane, malam ni buat ape."

kalau tak gaduh takde plak nak call.

kalau kami dua susah, pon dia call, walaupon tak dapat tolong.

bila kami terdetik, dia pon terdetik kat sana.

yang di katakan sahabat ni, sangat unik bile ade perasaan camni. rasenye dia pon tak tau kami anggap dia gini, tp dia sedar.

2 comments:

Mai said...

Betul2....
kdg2 bile kite rase sedih or ade prob yg jenis xnak cite kt org....dtglah 'sahabat' tu....dia mcm boleh rasa....

kdg2 klo tibe2 termimpikn slh sorg...bila tanya...rupa2nya ada benda yg jd kt dia....mungkin sekadar kebetulan....mugkin juga sbg petunjuk dr-Nya....

mas said...

aah...
btl...kekadang tgh terpk,dia call...
xdpt jmp,mimpi jadila...esok sure ade :)
subhanallah....melal cter,mas br pasan...unik ciptaan Dia...

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...