March 16, 2011

reverse: bride-to-be - part II

Saturday 5 March 2011


busy seperti pengantin. eh?

aku cube buat ape yg patut, sebab petang dah kene pakai inai, takleh bekerja. asik kene marah sebab inai aku capok. orang yg jenis tak reti dok diam.. :))

last last kene pakai inai double. behave sikit sebab dah letih.

malam photoshoot antara keluarga.

yan, elma jue datang pon aku tak sempat entertain. sibuk kene mekap. sian diorang. siap tolong aku wat hantaran comey lotey lagik..

sorry ye korang tak sempat entertain. lawa hantaran. hihihihk.

then aku tunggu tetamu dari KL yg menjamah ikan dulu. kol 1230 baru sampai umah okehhhhh..

lantas aku suruh diorang layan diri sebab dah tak larat sangat-sangat dah ... sorry gugurls. mmg sungguh tak larat.

Sunday 6 March 2011



wake up at 630,

having breakfast

ready, mandi silat etc...

pukul 8 dah start make up,

me: nak natural je ek. bakal husband tak suka muka garang...

asik ulang jee .. ahahaha .. meluat mak andam ngn aku. aku byr... so ikot ckp la eh. :P.

then camera mana aku sampai.

around 915 abes make up. pengantin sampai bile pon aku tatau. cameraman kate dah. tp aku rasa dia silap org kot.

diorang pon ajak turun. aku ngn pengepit kesayangan ku.

orang pertama aku nampak -- somebody pakai baju owen. ... lepas tu aku carik pengantin lelaki...

then aku duduk simpuh. straight depan aku ayahanda dan YM.

YM bagi hint senyum senyum seronok + thumbs up..... aku pun balas senyum lagi lebar. huhuh


perasaan? takde perasaan. sebab org belakang aku dok buat lawak sampai kene panggil name ngn tok kadi pon tak dengar. tengok sape kat belakang tu .... :P


sampai la aku dengar khutbah, akad dari hubby & ayah, dan sampai aku disuruh setuju atau tidak.

dan sign paper.


sign cantik2 :P



amin2. terima kasih Yang Maha Menyempurnakan


dan disuruh baca notes. penyerahan amanah. <----------- melaka & johor je buat benda ni. so be prepare mmg sangat sedih. huk. aku seblom kene bace tu dah read tru.. scan. pergh....... sape karang ayat nihhh? bace bace sambil gigil

then dia ditanya nk solat ke tak. dia naik atas .. mmg tak nak solat kat bawah. seboleh2. tapi aku nak tengok ... suke n teringin nak tengok.

favourite part mase org2 nikah time sujud la. tatau nape. sayup... tapi die seboleh2 semunyik.

lepas tu aku selamat jadi isteri pada faiz shamsuddin, sessi mengambil gambar.


oh ye. aku suruh bapak aku jagekan cincin lelaki, tengok tengok dia sarung kat jari dia, takot lupe :P.

lepas tu aku jumpe tetamu n greets. terima kasih pada VIP sebab sudi datang. makan? takde selera dah. jap gi nak sanding ni haaaaa yihuuuuuu.

tengahari:


sanding, make up. sekali lagi aku suruh natural.... kalau tak aku ketuk mak andam tu.

sebaik, baju aku pilih simple simple... semua look nice tak over. :)

hasilnya aku puas ati sangat. murah pon murah.walau pon pelamin sekangkang kera.

ramai yg suke. aku lagi la suke... hihihhi.

special thanks to farah nadia, coz sudi jadi pengepit berkepit kepit ngn ai 24 hours. sure letih kan?

special thanks to rina sebab tlg ai handle especially YM. byk terima kasih sahabat2 ku.

special thanks ,, elma, yan jue sebab tolong sedikit sebanyak. sayanggggggg korang.

special thanks to YM n keluarga, sanggup datang kenduri n nikah. terharu kami.. walau pon tak available sangat. huhu

special thanks to bapak angkat sekeluarga sudi off cuti ari ahad utk aku.

tapi .. satu benda buat aku terkilan.

time nikah, bapak angkat takde kat dalam rumah. aku tak tau nape ade org tak bagi space. terkilan. sebab beliau byk tolong kami utk kenduri ni.

salam sayang untuk semua.

No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...