June 9, 2011

Alhamdu lillah

its already 12 weeks. so i could tell my secret. kepada yg baca please keep it to yourself :).

my closest friends already knew bout a new life in my tummy. ><

ASSALAMUALAIKUM sayang,


week 6- week 12


i knew my period cycle, so boleh agak what happened. using few pregnancy test kit, 2 negative - sebab try masa air kencing tengah cair-sebab tak sesabo nak check..., and last one pagi jumaat - 22nd May... Alhamdulillah, there were 2 bars !! mommy happy.

awalan niat nak rahsia, tapi sebabkan status FB asik citer pasal nak makan je - niat nak post pasal makanan, tapi ramai plak suspect. sometimes i need to keep it as a secret, sbb belum 12 weeks. i just inform yg rapat2 jer..

and ramai godek2 my hp- i forgot to delete pregnancy result, - so kantoi lagi

2 houses , aku buat sound effect ... uweekkk uweeeekkk... jadi ramai yg

"melallll... dah ke ..."

"alhamdulillah anak abah "

"eh dah ade ni"

me like... taktau .. tak cek lagi. angin kot. perot tak sedap.

The Feeling


i really felt something different. badan rasa lemah, nak bangun pon mabuk, nak makan takde selera, tapi kalau tengok gambar makanan cam teringin nak makan. memang rasa badan beza, sebab nak adjust dengan new fetus, badan banyk keluar hormon.

oh.. muke naik jerawat :(

all my favourite food became food yg ai dont even want to touch @ taste.

sambal tumis favourite ku, kalau telah terus muntah..

and all my husband fav food je yg leh aku makan... tukar sudah!

dizziness? - alhamdulillah takde sangat.

muntah? - oh mmg ade. especially time makan benda berminyak. loya terus, tapi tak teruk sangat. kalau dulu aku galak 24 jam keluar tanpa complaint, skang keluar pon kene ade asam di dalam handbag, air - air masam, untuk ilang kan mual.

letih? - yeap, sebaik husband selalu tlg urut ilangkan sakit2 badan, se awal 7 weeks aku dah mula sakit belakang.

terfikir aku, patut la syurga di bawah tapak kaki ibu, kalau org biasa demam tu sekali sekala je, muntah 6 bulan sekali , tapi kalau pregnant, ari ari muntah.. letih wooo. now its already 12 weeks. alhamdu lillah kekurangan.

terfikir aku, kebesaran tuhan. menjadikan makhluk sekecil ini bergerak macm baby yg dah lahir. miracle kan. Subhanallah. terima kasih tuhan atas pinjaman ini.

RESPOND?


sekarang ramai jumpe terus pegang perut, baby sangat dimanjakan especially dengan atuk angkat , nenek angkat dah siap2 beli things for baby se awal sehari lepas aku nikah.

untie untie semua happy when they hear bout you.

ramai nak jadi untie angkat kakak angkat cucu angkat

happy to be a pregnant mommy, sebab macam magnet smua org suke usik perut :P

it was GREAT.


feeling ada something dalam perut, something ada nadi ada jantung. dan MAHA KUASA tuhan, aku rasa RAHIMnya,

aku rasa kasih pada nyawa baru walau pun belum berjumpa. walau pun tak nampak. THANK YOU ALLAH.

mommy harap , mommy doa agar kamu di beri kefahaman mengasihi Allah dan rasul Nya, dan Kitab nya. kerana insya Allah jika ikut jalan ini, kamu selamat, di payungi RAHMAT Allah, SYAFAAT Nabi.

Cintai lah nabi Muhammad kerana kebesaran pengorbanan baginda, yang tidak terbalas oleh kita sebagai umatNya. kesusahan baginda hanya untuk kesenangan umatNya

dan Tuhan mu yang satu, yang Maha Pengampun atas segala byk dosa hambaNya, yang maha Pemurah, Maha Lembut, Maha Bijaksana.

Mencintai mereka yang mencintai Allah dan Rasul

Semuga kamu membawa kebaikan pada agama ini.

Semuga wajah kamu disenangi ramai, sejuk mata memandang, menjadi ketenangan kepada sesiapa yg berada di sisimu.

No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...