June 13, 2011

iman, apa khabar

Dlm byk2 benda aku lalu, this thing affected me d most, kdg2 aku kuat, kdg2 aku give up dgn hidup.
Kalau teringat rasa muntah, mual, pantang, aku rase sgt dwn. Ape lg kalau expect mommy akan dukung n jage kamu.

Perasan kasih wujud walau blum nmpk kamu. Kasih baru tuhan bg.sbb rasa kamu sangt dekat, dekt dr yg lain. Dr smua org. Tp smua perasaan tu terpakse di anggp bagai angin yg lalu. Supaya mommy tk sakit, supaya niat nk hilang dr dunia ini tk terlintas dlm fikiran. Doakan mommy.

Sangat2 perit. Emosi tk stabil. Aku tkkn tunjuk depan org betapa downnye aku, kecuali depan diri sendiri n suami.

Selak2 quran aku jumpa hadis nabi, kalau makin kuat agama, makin tinggi dugaan, makin nipis agama makin ringan dugaan. Dn akan terus menerus diduga hingga dia berjalan di dunia tanpa satu dosa pun.

Aku tahu agama aku tk cukup kuat. Kalau kuat mesti aku mampu accept dgn baik. Tp aku hamba dan Dia tuanku, selayaknya melakukan apa2 utk kebaikan hmbanya.

Smuga diberi kekuatan dn ketabahan dn dikurniakan rezki yg lebih baik. Iman tunggu adik ye.

Terima kasih sang suami, tlg masak, tuam, siapkan air mandi n bg smgt
Terima kasih mas yg jadi semangat aku masa ni

dan SAHABAT aku yg lain. Trima kasih utk kata2 yg menenangkn.

3 comments:

mas said...

Iman tgh tunggu dan lihat mommy...dia jugak mendoakan kesejahteraan mommy dan ayahnya...senyumlah dear,kerana Iman mahu mommynya senyum sentiasa... :) *hugs*

rina said...

yup..mas is rite laling..iman will be proud if her mommy strong enough to face this..dugaan Allah utk org2 yang layak..be strong k..let me know if u need anything..

jintanmanis said...

thank you sayang sayang smua. love u all. hugss.....

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...