October 14, 2011

Iman

Tunggu ibu kt sana.

I felt smtng khamis mlm jumaat. Mmg a few days before aku buat kerja berat2, and kt rumah bob time tlg rina ke hulu ke hilir dah rase lain.

Benar aku sasau sekejp. sebab aku dah tau akan jadi. aku dah tau ape jadi...
Takut kemungkinan.seharian aku dwn.
seharian aku tidur tak gerak.. sampai lapar aku makan, lepas tu aku tido balik. suami pon tak tau nak buat ape.

2 kali dlm tidur aku mimpi jumpa org baik2.. 2 orang... yep 2 orang MULIA

then suami dtg, u takleh cmni, jom jom kite kuar...

lalu aku ngn dia keluar ke RP.. lepak2 sama. aku minom2... masa minom tu darah byk dh keluar, suami dh pucat, dia tlg cover, sampai dlm kete,

iqa n yuyui excited, citer pasal baby... citer pasal adik diorang... aku mampu senyum. sebab aku tau dh takde... aku senyum tawar... senyum jage ati diorang, tp dlm hati aku luluh....

sampai umah, aku tk mampu tahan dh, duduk, bau darah semerbak kat luar kereta, suami pimpin aku, suruh tenang , suruh sabar, tapi aku tau dia nangis...

sampai dlm umah, suami cuci semua, cuci seluar, cuci smua, sampai aku ckp..

b, tunggu luar jap...

aku sambut bby dengan tangan , senang je keluar, x sakit..

b... sini jap..

aku tunjuk... dia istighfar panjang...

then aku releks, Demi Allah sikit pon tak sakit... tidur, mcm biasa, sedih tk sangat... sampai suami call abah suruh antar spital,


Smlm bleeding teruk. Sgt, husbnd tlg cuci smua. Sampai dia nangis tgk aku bleed.

Tp i dnt knw why, aku tk sedih sgt. Mungkin sbb mimpi, mungkin sebab dah sasau semalaman.

suami:-

Apa2 jadi sy ada dgn u

Igt dugaan menaikkan kita
Benarkn segala yg dtg

...

Dia jadi smgt aku mlm td.

Iman, utk lelaki atau perempuan, tunggu mommy kt sana, pimpin nanti tangan kedua org tuamu, kmi akn rindu kmu.ramai tunggu kmu, kehadiranmu sementara menggembirakn ramai org, ramai mahu kamu jdi slh seorg keluarga mereka.

Kmu sekrg dekt dengan tuhanmu. dan kami berdua akur dengn takdir penciPta kami

Mommy langsung tk rasa sakit.. Terima kasih tuhan atas nikmat sementara 3 bulan yg Kau pinjmkn.

before this mommy byk buat entry pasal iman, tp sbb belum masanye nak announce mommy privtekan.. tp bile terbaca balik mmy sedih..

2 comments:

mas said...

Allahuakhbar!!
Iman tunggu kamu berdua di sana...

Perjalanan Hidupku said...

thanks mas. sayang kamu.... :d

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...