June 20, 2011

its not easy

1 year, 3 months i ve changed my title.

kadang2 aku rindu diri sendiri yg dlu2. aku rase cam aku tak playful mcm dlu. ceria je manjang... mane gi?

melal melal melal,

u noe what, si mailal ni sedang get ready je... er.. k k back space. cannot tell u here.

semalam abah datang.

dia culik aku dari SRP lepak umah satuan.

macam2 kami boraak.

abah kate..

mase Iblis nak mintak izin sesatkan adam, dia doa,

Ya Rabbi, dengan KEKUASAAN MU, izinkan aku menyesatkan manusia kecuali HAMBA HAMBA padamu yg berserah diri kepada Mu..

Iblis keingkaran dia hanyak tidak sujud pada adam,

keingkaran kita? berapa byk, jd banyak buruk kita dr adam.

Iblis minta izin pd Allah setiap kali nak sesatkan adam. dia sendiri tau dia sendiri tak terdaya sesatkan anak adam tanpa izin Allah. setiap kali nak bisikkan kata jahat pd manusia, dia mintak izin .. kuasa dr allah.

Kita? setiap perilaku langsung sendiri yg punya, baik dan buruk

besar beza kita dengan syaitan.

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...