July 27, 2011

Ustaz Azhar Idrus

 



Momento----

last Saturday, kami bermotor-motoran ke Bukit Indah Ampang.

Sebaik naik motor, ramai kot keta, melimpah ruah.

sampai2 ceramah dah halfway.

Tapi sangat excited. selame ni dok dengaq kat you tube jerk.

Ustaz cool - ustaz ni sangat loq laq, dia ngajo feqah, part paling best time Q&A, tambah2 dengan soalan sengal dari penonton, dengan jawapan dia , seronok.

tp mmg sangat salute dengan hasil kerja photography beliau - digital mukmin.

sempoi...

July 14, 2011

Ijab & Kabul

life is different after wed.

masa ni perlunya meletakkan suami atas dari diri sendiri,

masa ni perlunya mencorakkan kain yg putih dengan corak yg baik sebaik mungkin,

masa ni perlunya tolak-ansur,

perlunya menyanjung & mentaati suami,

serta-merta peranan sebelum kahwin & selepas kawin aku twist...

alhamdulillah, aku ditemukan dengan suami yg nampak keras di luar , tp lembut di dalam.

yg sabar layan karenah aku, yg ketawa bile aku tak buat ape2 pun, yg cepat sejuk kalau marah, yg sama-sama tolak ansur.

semuga jalan ini kukuh dengan kasih nya Allah, rasulullah, guru, ibu dan bapa ke atas rahmah rumahtangga.

aku inginkan rumahtangga- mawaddah wa rahmah, sakeenah,

tapi semua nya datang dari Allah, tanpa petunjukknya tidak aku tahu mana baik mana buruk.

semoga redha suami kekal dalam diri, semuga perintah yg dua tetap aku turuti.

jadikanlah kasih sayang ini pahala di jalan Mu ya Khaliq.

 

July 12, 2011

Wahai Kekasih~

Wahai seorang kekasih,
Telah lama kau dirindui,
Pilu sedih dalam kerinduan,
Menangis pun tak berair mata,
Namunhati tetap gembira,
Syafaatmu menanti di sana.

Sungguh tabahnya hatimu,
Menanggung derita yang melanda,
Biarpun perit pedih tersiksa,
Kerana umat kautempuhi jua.

Wahai Rasul kaulah segalanya,
Contoh terbaik umat akhir zaman,
Akhlakmu tinggi kan kami jejaki,
Sifatmu sempurna pelengkap peribadi.

Wahai Rasul kami merindui,
Sinaran wajahmu mendamaikan jiwa,
Manis senyuman mu penawar hiba,
Di hati kami kaulah segalanya.

July 11, 2011

indah

best kan, kalau sang suami cakap

sy doakan u masuk syurga.

July 5, 2011

Assumption can Kill

petang-7:09pm

at home. ajak husband jalan-jalan sedut udara, tp tak larat sbb training SMP.

Assumption can kill.

betul kan?

many people, if there have crisis, chosed to assume everythng, then made their own decision. alahai.

so far so true. dh byk jumpe org camni.



nape kucing tomey sangat.

July 1, 2011

busy month

pack nye bulan nih...

tasks

  • data entry for SRP - tinggal address je

  • banner & bunting for SMP

  • Khutbun Nubuwah

  • drawing


haiyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrgh

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...