October 13, 2011

RAYA IPOH – Puasa

fuh… tarek napassssssssssssssssss—

sedang sy menulis di sini, sy dlm keadaan demam sesema. achum achum .. echo gitu.

Khamis malam – packing untuk dua beg. eh. satu luggage 2 org. cer teka baju sape byk. zoom. target ke – umah YM, kemudian terus ke ipoh. agakan ketibaan ke ipoh – 4 pagi.

di rumah YM- seperti biasa ramai yg singgah kat sana, YM pun dlm keadaan letih n mood tak berapa okey, kami pon ade gak dapat sedas dua teguran. alhamdulillah.. teguran yg kami pon tak sedaq kami salah. tima kasih abg md :D .

berenti RNR TAPAH – subuh, favourite kami kat RNR waktu pagi. tatau nape. feeling sangat best. macam rasa sayang kat suami bertambah.

at 4am sampai sana- ready2 kan food untuk sahur – untuk mother in law , father in law bersahur di masjid. after sahur MIL ajak kami solat kat masjid. masjid mmg dekat ngn umah hubby… jalan kaki sampai. tp aku ngn tak tido, dah la imam bace surah sajadah, sampai rakaat 2 dh terhuyung hayang, smpai sujud sajadah pon ter tama’ninah….

tido sampai tengahari :D . maklum lem lm tk tido, NOON tlg kemas umah bersama hubby, petang teman FIL & hubby beli barang buka. FIL yg amat pemurah bawak sekoyan plastik beg untuk buka.

at NIGHT – jalan kaki pi tarawikh.

2ND DAY – PUASA

mcm biasa, aku ditugaskan masak sotong maasak sambal - food pertama untuk MIL. approved :D .. padahal main cmpak je ape yg patut.

petang, lari ngn motor abah/FIL same abe gi beli mercun… malam kami dua je main mercun. sbb bajet murah. kang ramai balik takde da nak share2… :P

3RD DAY

SUBUH – 2 orng abg ipar n their wives pulem. baru meriah umah.

BUKA - buka ramai2 dgn diorang kt luar…. after that jalan2 kat shopping complex. first time kot. ramai giler orang. QUOTE favourite aku mlm tu kat hubby – ini baru rayerrrrr — ,, jalan2 ngn diaa.. ngn kakak biras n abg ipar… malam- tarawikh ngn hubby.

4rd DAY

last day kot puasa. sedih sangat.

sampai subuh tu aku rase sayupppp.. smyg subuh ngn hubby – dia serba putih, tambah ngn sejuk pintu bilik terbukak – luar coridor. aku rasa sangat sedih ramadhan dah abes… rasa cam rugi. rasa cammm.. sangat sedihhh laa.. dari rakaat pertama aku nangis gila2… mcm ade satu perasaan datang menyelinap. n abes je smyg terus ilang. TERIMA KASI”H TUHAN atas rasa ini.

NOON-kemas rumah esok dh raya. makin ramai kat rumah nih. takpernah aku sepenat nih, tp best giler, sebab geng dapor sme satu kepala. lebih gelak dari wat keja.

dari kiri, kakak ipr first, kakak ipar second-right & duduk- maksu.

AT NIGHT: kepenatan giler, and join them tgk scary movie ramai2. family hubby mmg ramai giler, sampai kan raye kene tido bergelimpangan kat hall. agak agak seram semua bantai jerit, sampai opah hubby keluar bilik tercengang2.

what i loved about them – suke tgk hubby n adik bradik. sengal giler .. mcm budak2 … tp kalau kat luar bajet seriyes.
diorang suke buli anak buah diorang, mcm konon da matured sangat… pestu suke buli opah beliau yg innocent n senang nangis. so cute! aku tukang senyum dr tepi… :) ~

at 2.00 am – tido menanti rayer utk smyg rayer~~~~

No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...