November 18, 2011

Badai semalam

At first aku tukang bli tiket je.. Sampai nk roboh umh aku ckp dgn budk2. Dlm telinga aku gk nk diskass dok seat mana. Tgh nk masak lak tu Sampaila Dh dh korng pi diskass dlu bru call bslik akk nk masak niiiiii Yui: okeeehhh. Last minit YM nk join gk so kk nur segn sbb smua satu fmly je. Lantas aku diajak teman. Aku pon ok la sbb firdt time tgk live . Tp nk cita kt cni aku tabik abg md. Dia bru 3 hari blk dr haji, tgh tk sehat bstuk n sesema, tp sbb nk luangkn masa ngn anak2 sanggup berkorbn. Dlm hall tu aku dgr suara dia sorng terbatuk2... Nnt la aplOt gmbr hu

November 16, 2011

Calling.ME.Out

aku suka bila dia panggil aku

1. MAILA!!... MAILA!!! --------- without L, style tone apex bukit jerit jerit.
2. MUHAMMAD MAILAL ooo MUHAMMAD MAILAL .... sambil jerit2...



Ar Razaq

Alhamdu lillah.

cik somi successfully OFFERED new job that he loved the most. reasonable salary.
setelah apply almost 2000 applications in jobstreet.

he seemed addicted to JB...
sampai account JObstreet aku pon dia hack pi apply keja.

at last after few interviews ( lebih dari 10 kot)

usaha yg bersungguh... dapat kerja yg amat berbaloi baloi.

Happy for u my love ^^

November 14, 2011

sweet.memo.me

last night,

he did evrythng,
from cooking to dish washing to cleaning.
so sweet.
thank you kasih.
you are the best husband in d world.

muahs





November 11, 2011

i.miss.u.

Everyday i cant wait for 7pm.
because that time u will be in front of the door.
knocking, with your tired face.
and me will open the door with a smiling face, amin your hand, kiss your forehead, and you kiss mine

because i missed you everyday of my life.



November 10, 2011

10 Wasiat Fatimah Azzahra


 Sepuluh wasiat yang beliau sampaikan merupakan mutiara yang termahal nilainya, bila kemudian dimiliki oleh setiap istri sholehah. Wasiat tsb adl:

1. Ya Fathimah, kepada wanita yang membuat tepung untuk suami dan anak-anaknya, Allah pasti akan menetapkan kebaikan baginya dari setiap biji gandum, melebur kejelekan dan meningkatkan derajat wanita itu.

2. Ya Fathimah, kepada wanita yang berkeringat ketika menumbuk tepung untuk suami dan anak-anaknya, niscaya Allah menjadikana dirinya dengan neraka tujuh tabir pemisah

3. Ya Fathimah, tiadalah seorang yang meminyaki rambut anak-anaknya lalu menyisirnya dan mencuci pakaiannya, melainkan Allah akan menetapkan pahala baginya seperti pahala memberi makan seribu org yang kelaparan dan memberi pakaian seribu orang yang telanjang

4. Ya Fathimah, tiadalah wanita yang menahan kebutuhan tetangganya, melainkan Allah akan menahannya dari minum telaga kautsar pada hari kiamat nanti.

5. Ya Fathimah, yang lebih utama dari seluruh keutamaan di atas adalah keridhoaan suami terhadap istri. Andaikata suamimu tidak ridho kepadamu, maka aku tidak akan mendoakanmu. Ketahuilah wahai Fathimah, kemarahan suami adalah kemurkaan Allah

6. Ya Fathimah, apabila wanita mengandung, maka malaikat memohonkan ampunan baginya, dan Allah menetapkan baginya setiap hari seribu kebaikan serta melebur seribu kejelekan. Ketika wanita merasa sakit akan melahirkan, Allah menetapkan pahala baginya sama dengan pahala para pejuang di jalan Allah. Jika dia melahirkan kandungannya, maka bersihlah dosa-dosanya seperti ketika dia dilahirkan dari kandungan ibunya. Bila meninggal ketika melahirkan, maka dia tidak akan membawa dosa sedikitpun. Didalam kubur akan mendapat pertamanan indah yang merupakan bagian dari taman sorga. Dan Allah memberikan pahala kepadanya sama dengan pahala seribu orang yang melaksanakan ibadah haji dan umrah, dan seribu malaikat memohonkan ampunan baginya hingga hari kiamat.

7. Ya Fathimah, tiadalah wanita yang melayani suami selama sehari semalam dengan rasa senang serta ikhlas, melainkan Allah mengampuni dosa-dosanya serta memakaikan pakaian padanya di hari kiamat berupa pakaian yang serba hijau, dan menetapkan baginya setiap rambut pada tubuhnya seribu kebaikan. Dan Allah memberikan kepadanya pahala seratus kali beribadah haji dan umrah.

8. Ya Fathimah, tiadalah wanita yang tersenyum di hadapan suami, melainkan Allah memandangnya dengan pandangan penuh kasih.

9. Ya Fathimah, tiadalah wanita yang membentangkan alas tidur untuk suami dengan rasa senang hati, melainkan para malaikat yang memanggil dari langit menyeru wannita itu agar menyaksikan pahala amalnya, dan Allah mengampuni dosa-dosanya yang telah lalu dan yang akan datang.

10. Ya Fathimah, tiadalah wanita yang meminyaki kepala suami dan menyisirnya, meminyaki jenggot dan memotong kumisnya, serta memotong kukunya, melainkan Allah memberi minuman arak yang dikemas indah kepadanya yang didatangkan dari sungai2 sorga. Allah mempermudah sakaratul-maut baginya, serta kuburnya menjadi bagian dari taman sorga. Dan Allah menetapkan baginya bebas dari siksa neraka serta dapat melintasi shirathal-mustaqim dengan selamat.
Tadi malam,
kami lepak2 kt balconi,
pandang langit,
borak-borak.
tunjuk bintang

kebetulan malam td bulan terang

lalu terlintaslah tahi bintang depan mata kami. subhanallahil adzim.

warna hijau ...lebih kurang camni



November 8, 2011

Swimming

improvement

yes.. sejak dua menjak ni. im glad.

1. i can swim. tp tk pandai tarik napas lagi.
2. i can float....

conducted by hubby. ^^





aku rindu, terkenang dalam hati
lalu aroma menjawab
lalu terbau harum

November 6, 2011

Puisi Al Amin




Syahdu awal kata, suci awal hasrat, khidmat awal hajat
Mentari teman pagi terbit, sasau inti diri yang mencari
Rindu benih cinta, sayu sisa resah, lidah batin suara
Dari jantung purbakala gedung khazanah bertanya jiwa
Hingga ke inti dicari, sampai ke akar digali, 
antara hilang dan sua, bermimpi atau berjaga, 
resah sejarah manusia
Dijejak jalan pulang, disedia jalan datang, nurani kemudi
Inilah lembar, renyuk dan terbiar, carik paling sukar


A Samad Said



November 4, 2011

lvoe

i want to hold your hand untill my last breath
Terima kasih Tuhan atas anugerah ini.





November 3, 2011

Mengemis Kasih


Tuhan dulu pernah aku menagih simpati
Kepada manusia yang alpa jua buta
Lallu terheretlah aku dilorong gelisah
Luka hati yang berdarah kini jadi parah

Semalam sudah sampai kepenghujungnya
Kisah seribu duka ku harap sudah berlalu
Tak ingin lagi kuulangi kembali
Gerak dosa menhiris hati

Tuhan dosaku menggunung
Taki rahmat-Mu melangit luas
Harga selautan syukurku
Hanyalah setitis nikmat-Mu di bumi


Tuhan walau taubat sering kumungkir
Namun pengampunan-Mu tak pernah bertepi
Bila selangkah kurapat pada-Mu
Seribu langkah Kau rapat padaKu


rindu lagu ni. lagu time sekolah menengah. touching...


signature

test signature

oke2 puas hati dengan blog baru yg tak berape nk baru........





Updating... tet tet

baru abes update blog.

dah 7 bulan kawen, baru arini tukaq banner.
kalau dh malas tuuuuuuuuuuuuuuss..

keputusannya: aku lapaqqqqqqqqqqqqq....

kt bwh ni kucing gado jerit2. rebut kucing tino kot?

tunggu 530 nk masak masak tok somi......

seblom tu browse gmbr food... akibatnye gastrikkkkkkkkkkkkkkkk.. lapar lapar

Ismuhu Ahmad

Dengar tak background music blog ni?
 jumpe qasidah ni time time berchenta dengan cik suami.

 dolu-dolu org lain share lagu lagu -- aku ngn dia share ceramah2... macam org tua kan?

guru ijai ni cik somi yg introduce

hahaah mane yg aku minat aku convert jadi mp3.
 oh yg ni usaha nk embed dlm blog. akhirnyaaa...

 Tuan Guru Ijai

satu sbb aku suka dia, sbb lagu yg dia bawak. simple tapi sayup.. rase cam nak nangis dengar waktu subuh..

 beliau byk bawak dari Maulid Habsyii.. ni antara bacaan beliau - ayat2 yg dikumpul dan dibacakan. ayat2 al quran mengenai Muhammad saw. ade lagi antara bacaan beliau Ya ahlil baiti and maulid burdah...

Guru Ijai jugak dikenali sebagai Wali di indonesia, tp sangat low profile. jadi terkenal pon selepas meninggal dunia.

Collection Tn Guru Ijai antara favourite aku, selain dari collecition ceramah & tazkirah YM.

and one more kisah abu nu'iman pd zaman nabi. penceramah dia aku dh lupa. tp kalau dengar kisah dia mmg dpt gambarkan peribadi nabi. Seorang yg dijanjikan syurga sebab suka buat nabi gelak dengan perangai dia.

collection2 ni kalau ilang tensi wooo. jgn crash la wahai harddisk.

Swing

lately ni mood aku swing la. nk control pon susah. apsal haaaaaa?

 jintanmanis

keberuntungan


saat kau hilang rasa syukurmu
ingatlah betapa BESARNYA nikmat dilahirkan sebagai ummat baginda

keberuntungan yang besar menjadi salah seorang ummat,
RAHMAT ALLAH meletakkan kita sebagai salah seorang umat,

walau tidak menjadi sebenar ummat,

malu aku pada baginda,
pengorbanan baginda menyelamatkn ummat yg dikasihi,
tp aku tetap cuai dan lalai.

ya Allah jadikanlah aku sebenar2 ummat kepada kekasihMu Muhammad Rasulullah


link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...