November 3, 2011

Ismuhu Ahmad

Dengar tak background music blog ni?
 jumpe qasidah ni time time berchenta dengan cik suami.

 dolu-dolu org lain share lagu lagu -- aku ngn dia share ceramah2... macam org tua kan?

guru ijai ni cik somi yg introduce

hahaah mane yg aku minat aku convert jadi mp3.
 oh yg ni usaha nk embed dlm blog. akhirnyaaa...

 Tuan Guru Ijai

satu sbb aku suka dia, sbb lagu yg dia bawak. simple tapi sayup.. rase cam nak nangis dengar waktu subuh..

 beliau byk bawak dari Maulid Habsyii.. ni antara bacaan beliau - ayat2 yg dikumpul dan dibacakan. ayat2 al quran mengenai Muhammad saw. ade lagi antara bacaan beliau Ya ahlil baiti and maulid burdah...

Guru Ijai jugak dikenali sebagai Wali di indonesia, tp sangat low profile. jadi terkenal pon selepas meninggal dunia.

Collection Tn Guru Ijai antara favourite aku, selain dari collecition ceramah & tazkirah YM.

and one more kisah abu nu'iman pd zaman nabi. penceramah dia aku dh lupa. tp kalau dengar kisah dia mmg dpt gambarkan peribadi nabi. Seorang yg dijanjikan syurga sebab suka buat nabi gelak dengan perangai dia.

collection2 ni kalau ilang tensi wooo. jgn crash la wahai harddisk.

Swing

lately ni mood aku swing la. nk control pon susah. apsal haaaaaa?

 jintanmanis

3 comments:

Mai Alias said...

Assalamualaikum kak =)

akak ada rakaman ceramah n tazkirah YM? nak minta izin share boleh? hehe if diizinkan =D

Perjalanan Hidupku said...

akk nye dlm phone tk convert. nnt ade akak email mai. mai bg mail ek. tp tk byk...

yg lain abg faiznye.. dia punye collection ketat sket nk share.. huhuhu

Anonymous said...

hehe ok tq kak ^_^
maialias2721@gmail.com

-Mai-

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...