December 29, 2011

Party @Nubex

semalam.

Fayzi ( Supervisor ) ckp ari ni - khamis office tutup. takde trading emas. sebab nak restock item.

so hari ni . punyelah gigih aku buat banner utk website telling our company is closed today for restocked and will resume operation tomorrow.

then our other boss, called for meeting this afternoon.

hilmy: okey smua. prosedur dia senang je. (dlm hati kami ingat nk kene kire stock)
dalam masa 2 minit smua siap, kite pegi Tropicana tgk Ghost Protocol, pestu kite pi makan Tony Rhoma's.

muka smua tercengang2 ....
punyelah poyo buat notice ckp office tutup upenye nak tgk movie.



 Watching Ghost Protocol: menarik. tp tak menarik sbb hubby tkde. Tom Cruise dh tuaaaaa... tp part kat building dubai tu aku tutup mata. gayat woah!!

Tony Rhoma's
k this is my first time kt sini. aku tatau nk order ape .. smua pepelik. and bukan taste aku. no seafood steamboat! no sambal tumis! no nasik padang... ><... end up. aku makan setengah... rugi k. sebaik free.

Tetiba,

Fayzi: Mae, sini kalau staff baru kene nyanyi tau. 
Me: mmg tak laaaaaaaaaaa.....

Fayzi: Mae, nyanyi laaa... lagu ape ape je ..
Me: diam...

Fayzi: oke la kalau Mae tknk nyanyi kitorang nyanyi...
me: gelak (ingt memain)

TETIBE

ALL: Happy Birthday to you, Happy Birthday to you, Happy Birthday to Mai, Happy birthday to you.

aku siap tgk kek tu waiter Tony Rhomas nak bawak kemane. siap lilin bagai. sebab aku blur. bukan besdei aku kottt..

last last smpi depan aku, lalu kipas la lilin gune tangan.

me: sebaik tk kene nyanyi. dh la tengah sengau. =P

SUPRISED sgt. Thanks All. Alhamdulillah. Rezki Penutup 2011, :D. dah 10 bulan birthday pun dpt kek lagik.


keringat

keringat.


smalam dinner di ampang.
at 830 pm. somebody jual kerepek. umur 30-40

lalu terdetik kata hati.

ya Allah betapa tidak bersyukurnya aku.
keringat dia LEBIH byk dr aku.

tempat berteduh aku lebih baik dr dia.
gaji aku lebih dr dia.

betapa tak bersyukurnya aku.
berkeringat kecil namun pulangan besar. duduk di depan laptop, aircond, mungkin tk berkeringat langsung.
berbanding dia, berjalan berkeringat banyak, lebih dari 8 jam berkerja.

ya Allah jadikanlah aku di kalangan hambamu yg bersyukur.

December 28, 2011

Hati itu seni

Aku pernah kagum zahiril adzim ni.
terjumpa blog dia. kata2 mmg klasik, seni.
AQUA! sama dgn aku!...

dan terbukti bila dia buat puisi masa time nikah.

so sweet. simple yet nice. tahniah atas bakat yg anda miliki!



puisi cinta yg datang dari hati....




Aku pasti punya masalah
Tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat
Dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.


Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.


Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana
Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.


Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala


Isteriku.
Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.
Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.

Conteng hati

Saje conteng. Ngntuk~

December 27, 2011

Simplicity is everything. Creativity is something

byk lagi perlu belajar. utk jadi isteri terbaik utk suami.
ya Allah bimbinglah aku. pimpinlah hatiku.
bentuklah aku.


December 23, 2011

GOLD

okey im so excited about my new company. their business nature.
and really interested in it. sebab ape?

daripada kita simpan duit kertas berlonggok2 dlm bank,
why not kite beli this piece of gold.

boleh simpan ar rahnu. and boleh keluarkan n jual bile2 masa kita nak.

like my supervisor said

zaman rasulullah 1 ekor kambing = 1 dinar.
same gk ngn zaman skang.

maknanya nilai emas takan pernah susut even dah 1000 years.

oleh itu marilah bertabung dgn cik suami.

nk kompol jongkong emas plak lepas ni.

sape nak tau price details.

http://www.nubex.com.my/webuy.php

im ooo excited. sebab tu aku suke pos bile harga jatuh kat facebook. so that others interested nk bli. tlg sesama islam.

and our customer here kebanykannye islam.
so sape kate org islam tk kaye. :)

diorang bli emas every week. kompol byk2.

harga sini mmg murah. kalau tgk pattern dia huduh sket. sbb kalau pattern cantik2 tu ade gk jual tpi mahal sket sbb sulit sket nk buat.
and harga tk byk beza ngn kilang.

emas cantik 10g = mahal sket
emas tak cantik 10g = murah sket.

kite jual pon kire berat bukan kire cantik kan.

so kire sendirik heee...

December 22, 2011

Burung

Ketika cik melal blur
Situasi atas motor- mata tekedip2 kenr angin

Me:B, u tgk kejadian tuhan kan.burung leh terbang tp mata dia leh bukak kene angin (sambil bayangkn mata burung kt depan).

Habibi: (diam seketika).... Mmg la sbb mata dia kt tepi....u igt mata dia kt mane b....

Me: (dlm hati:ye tk ye gk... Diamm)

Habibi: wahahahahaahha - (gelak hppy dpt kenekn org)

MYLO XYLOTO

MYLO XYLOTO
by Coldplay.
one of the band yg kalau dengar lagu dia tak serabut paler otak.
<3 it.



December 21, 2011

December 20, 2011

Will be missing you


find me here :D

http://nubexblog.blogspot.com/2011/12/keluarga-baru-di-nubex.html

my fourth day here.

alhamdulillah. everything is fine.
im sleepy so blogging sebentar.

they all called me Mai.
Yeap,  people used to call my mom - MAI.

so i love it.

same ngn mai alias tk :P

esok hubby outstation. so it will be my first time staying at home without him.
rinduuuuuusssssssssssss... ak a .. aku ni mmg manje giler.

tak tau la ade bby camne. nnt sure berebut kasih sayang ngn babahnye. :D

take care dear. rindu selalu.



--memandangkan ari tu ade kes ngn tok ketua, aritu aku gagahkan diri gak follow him and family n family afu nonton movie.

then kene perli. terima kasih la walaupun sibuk sudi kuar same2.
aku terpisat2.

sampai nak balik tak sempat jumpe beliau sebab rushing. lalu beliau call odw back.
say

maaflah tak sempat jumpe. nk cepat. terima kasih la sudi luangkan masa keluar sama-sama.

aduh... betapa beradabnye beliau. patut aku yg beradab..

kan!!






December 16, 2011

Sweet

Lately ni after dh start keje baru mesti dia call lunch hour. So sweet ;)

December 13, 2011

Last night

Aku dh ketaq lutut nk ngadap Sampai depan pintu di sambut baik je Padahal 2 mggu tk jumpe. Lalu aku pun bru sebut nama terus nangis minta maaf Dia pun sambut baik... Tapi, dia kata salah tetap salah, tk kire sape pun sy akn tegur. Aku pn minta maaf berulang kali. Seblum balik dia kasi brg. Hubby: u tgk dh la buat salah, dia bg barang plak tuuuu Tp mmg 2 minggu x keruan sugguh. X senang duduk. Makiumla dh buat salah... Alhamdulillah dh clear n 0-0....

December 6, 2011

Dec 11

Yo ah... Its been a while. My life was miserable lately Aku ade kecikkan hati org yg aku sayang. Mmg bodoh aku nih. And hes really mad at us!!! Tk berpeluang menyusun 10 jari. Dgn keadaan aku skang.but we knew dia marah sbb sayang. Cuma kene tahan style marah dia. Tp terkilan gk apsal la aku leh kecikkan ati dia. Bak kata ayahanda, org lain xde de dia nk tegur, asal dia nk tegur korng. Sbb dia ambik berat!!so mailal learn frm ur mistke. Tk sabar nk tggu nxt week. Will be workng at damansara. Busan duk umah. Ari ari x sabar tggu kul 7 tgk muke hubby balik. Baik la carik keje sementara xde little khalif. A big secret i want to hide, tp mcm biasa terbocor & terdrama depan smua org. Sape nk bli dinar emas find me ya!! Harga murah munya. Kejap je kn. D dec . Lagi 3 buln dh setahun aku kawen. aritu masak kari. Walopon x suke kari tp busan tkde lauk lain. End up licin, siap bli mee kuning buat mee kari. So i know what menu im gonna add for my open house later. Hari ni nk masak kormakkkk

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...