January 10, 2012

Thoughts on Turning 30



Thoughts on Turning 30.

wishlist or to-do list?

this year mmg takde wishlist kot. mane dapat tu rezki. sebab ill take rest till bulan puasa.

vacation? gadgets? sabaq...

i need  to be really careful on my planning.

1. IMRPOVE & IMPROVE to be a good wife. <-- mmg ikhlas aku nak cuba yg terbaik jd isteri yg terbaik sbb wahai wanita, ini KUNCI paling senang utk dunia yg tiada akhirnya nanti, tp nk membentuk kunci ni jadi really perfect, bukan senang. u need a lots of knowledge, sacrifice, patience, and lots of DOA kerana yg memberi kamu mampu hanya Dia.

2. INVESTMENT <- aku dh tak single skang .. so i need some investment for my family especially kids. cukup2 beli barang2 mahal ( tp mesti beli sket2 utk manjekan diri kan ) .. this year will be my first phase and next year insya Allah bigger investment. insya Allah.

3. BE GOOD TO OTHERS <- YM penah pesan kite ni kadang2 perlu lebihkan sahabat LEBIH skit.

4. LEBIH MENGENANG JASA <- tali yg ada antara kita dan org lain especially org yg sangat penting boleh putus sekelip mata kalau tak jadi. aku penah rasa. sebaik di tarik balik. jadi jaga betul2. kalau betul2 mengenang jasa somebody, KECIK HATI takkan lama dlm hati. cuma terlintas macam angin yg lalu je.

5. BERKORBAN <- korban sket utk persatuan.


No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...