March 27, 2012

[24wks]Breast Pump

lepas cosult dengan a few of my friends yg dh ade anak lebih dari satu,
the best suggested brand for breastpump is

1. Medela
2. spectra
3. Avent

Medela full free-style set - RM1700




aja mmg buat service for medela, kalau rosak ke service ke dia mmg fully supplier for medela. but i found a place where the price is cheaper than this. probably because warranty aja 1 year.

2. Spectra
so far okey , but there are some cons here and there, tapi price mmg okey.

3. Avent
the best part is macam senang nak gune, tp my friend ckp machine dia agak berat , so u need to hold it 15-30 minutes. agak terperinci gk pk nk beli avent ke tak.



lagi satu my friend ckp spare part avent susah nak carik kat mesia nih.

so things to consider bile nak beli breast pump.

1 - single ur dual pump. my friend yg anak 2 suggested dual sebab .... nanti dah breastfeed paham la cemane. takot membazir :D

2 - buy manual + electric + battery - battery is important sebab u need to pump 2-3 hours , so bile dalam kereta dr buang masa baik pump kan.. manual pon okey.

3 - beli yg long last sebab the best duration to bf is for 2 yrs.

4 - kemampuan - beli yg berkemampuan. but for me i want to give the best to my bby, so ssanggup la belanje sket, cuma need to buy it seperately. milk storage, cooler bag, pump.


ni beg style



5 - beli yg natural punye sucking, sebab dia effect your breast, takot sakit kalao tk betul

6 - beli yg kalau flow pump dia okey, tak slow sangat. like compare manual to electronic, manual slow sket , memandangkan aku bakal pump kat ofis takkan nak lame lame kan.

dah survey terjumpe plak cooler bag yg cantik berwarna warni, selalu hitam je , brand amazing mum, tp i tak survey lagi kebagusannya.










No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...