March 9, 2012

Banjir 070312

x pernah kami tgk ampang naik air selama dok setahun kt sini.
aku drive balik, kat batu caves dh start jem that day.
hujan start dh.. dalam pukul 6.

him: b u singgah umah pakyang la, amik sy, sy dtg naik motor.

lalu aku pun singgah. that time dah 7, keadaan gelap mcm kol 8.
aku dh cuak.. ye la malam gelap aku suke imagine "simpang yg tak wujud"

dengan kilat akhirnya sampai umah pak yang - kg melayu. seblah umah kami je tp sebab pagar kami takleh access ke bawah, kene la lalu bukit indah baru leh sampai umah.

hujan non stop

balik umah dengan jakun nye aku n hbby tgk air sungai seblah umah dah naik, sama level dengan dinding dia.
siap benti kete tengok -- fuhhhhhhhh tingginya air naik.

naik umah jenguk ke umah pakyang, a few kerete dah stuck sebab air naik. punye curious nak tau sampai hbby call pakyang tanye ape jadi. upenye umah org depan tu dh naik air. kesian nye. bayang kan lumpur2, air kotor masuk umah, kene tv, friedge, sofa.... adei penat nak kemas tu.

aku ckp ngn hubby..

me: b, padahal tuhan bagi hujan 3 jam je dh air naik kan. kalau 7 jam?....
him: tu la... mesti banjir kl
me: ade org baik2 ni kt ini...
him: angguk.

esoknye kami lalu rumah org yg banjir tu, abes lumpur becak, penuh, basuh rumah pon tak abes lagi. siannye ::(


No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...