March 15, 2012

Cameron Highlands (Part I)

last 2 weeks,

patutnye ke sabah, punye le super duper excited, dah abes RM1000 ke ticks and hotel pon... tetibe emergency tak jadi gi. punyela luluh hati mak jemah... mungkin baby nak kuar baru leh gi jejalan kot.

dengan rendah diri nye mak jemah suruh hbby gi,

gi la b, dah beli tiket memahal tu.. takkan nak bern je.
(aku ckp la aku ikhlas sebab kang dia ingt aku suruh suruh ayah.)

kalau sy gi bie bodoh la sy tinggalkan u..

lantas hari khamis tu jugak i asked him to go to cameron. sebab dia teringin dok tempat sejuk.
lantas kami book hotel.
lantas khamis aku masuk keje (patut dh cuti)

kene la sedas dua dengan opismate-- sebab tak jadi p sabah. cehhhh.. lagi luluh hati mak jemah.

kami pon book 2 hotels

1. Casa de la Rosa...
2. De la Ferns...

Price mmg berbaloi. selesa kot. my hbby nk dok cottage like Smoke house.
aku kate, nak dok style cottage baik dok ireland ke baru puas hati.
lalu beliau pon termakan dengan bujukanku.

Friday
2 march 2012

kami bertolak at 10am... dalam kete borak2 dengan husband pasal keredhaan suami. bagaimanakah yg di keta redha suami? lalu beliau menjawab

him: redha suami ni ape ape yg dilakukan isteri itu menyenangi hati suami nya.. tak bergantung pada tanggungjawab jaga rumah, anak dsbg.


aku: oh... faham

sampai la ke kaki cameron.H, jalan dah bersimpang siur, lalu aku pon mintak izin untuk tidor seblom muntah di tengah jalan. bukak mata je dah sampai tanah rata, udara makin sejuk, tp nk cakap kluar2 kabus belom lagi.

kami check in kat Casa de la Rose. hbby melompat sebab facing garden. lawa kot... ala ala cottage. suke la dia.

Rate RM250-RM300.. berbaloi.


luar hotel

 






ambik gambar jamban sebab aku suke dok bilik air lelame kalau kt hotel :)

view dr bilik


right after check in, kami carik makanan murah kt tanah rata, bby sunyi sepi je dalam tummy. mmy dh risau ni. tak gerak2 ke mmy yg tak perasan. tengah makan baru dia gerak2.

then kami survey hotel for the next day. sbb casa the other night dh full.
mak jemah mintak nk tgk bilik Deluxe de la ferns, masuk2 je view mak aih.. mmg rasa nk stay takmo kuar2 hotel dh. so adil la .. hbby dapat casa - looks like cottage, me like gunung ganang hijau kabus..nantikan de la fernss...

then dengan innocent nye mak jemah ajak hbby naik gunung brincang. dah la koi 4 ... gigih la dia drive naik. rupenye Tea factory dah tutup kol 4, menghayati view dar Brinchang je la 


 
hbby nak gk amek gambar anjing ni. rase cam kat scotland katenye.. aku merisikokan diri sebab mmg dekat ngn tingkap kete

in the evening - kami ke night market prepare utk dinner. hujan bagai,lebat giler.. naik la air kat tumit.. eh tumit je? ye la sebab kawasan tanah tinggi, air gunung turun. sejuk.. so prepare umbrella selalu yeah. shopping ala kadar. rate? biasa la pasal malam. takde food yg sedap. and harga of course mahal.parking pon susah sket. better gi petang dr malam. tapi kami mmg nak menapau sebab nak lepak lam hotel je that night sambil nonton movie.

at night - after dinner, aku ajak hubby jalan2 area hotel... cantik menarik tertarik. tapi tak kuar lama sebab sejuk giler baru lepas hujan.



 

breakfast


 jalan jalan sekitar Cassa... best!!


 love love love
 siput kecik... besar hujung jari je..

taken by hubby while im on the toilet ;P

at noon
sekitar strawberry farm. the best color correction time nih. color munge sume naik.





gemok kan

suke color hijau niehhh..

muallaf Tea Cafe

2 Cups of tea


hobby sengal hbby kalau amek gambar

 
hujan di muallaf Cafe

Noon - rushing checkout at Casa & check in at de la ferns. bye bye Casa, will surely comeback and stay here nxt time.


















No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...