June 29, 2012

[38wks] Suami isteri



lame dah tak citer pasal suami isteri.. kan?

dulu pernah buat entry ni. link
tadi terbaca balik.

entry before kawen.
skang da kawen.

boleh dikatakan, apa yg mmy fikir & yakin mase tulis entry ni 97% betul after kawen.


sebelum kahwin & after kahwin. Allah semacam bg "satu pandangan" kasih bile kite tengok wajah partner kite.


dari mana datang?


  “Di antara tanda-tanda kebesaran-Nya ia menjadikan untuk kamu pasangan dari jenis kamu sendiri untuk kamu tinggal tenteram di sampingnya dan dijadikan di antara kamu kasih sayang dan belas kasihan. Semuanya itu menjadi tanda-tanda bagi orang-orang yang berfikir. “


(ar-Ruum:21)


okey rite now meremang bulu roma mmy tulis.
and really. mmg mengandung ni byk mengajar erti yakin pada Yang ESA.
jgn anggap ini ckp besar, ini cume luahan hati mmy. harap tiada yg silap paham )

mmg, kahwin sgt adventure.
mana nk faham hati pasangan, mana nak terima hati pasangan, and especially wanita, mana nk letak diri tu serendah-rendahnya dari suami. dlm erti kata lain - TAAT.

mmy perhati pattern mmy, mmy perhati pattern papa.
toleransi is not easy.

n stakat ni , kekurangan duit bukan masalah utama kami. alhamdulillah. itu telah diberi dn kami telah menjalaninya.

bukan nak ckp rumahtangga kami sgt perfect. jauh sangat dari perfect.

Cuma doa mmy, Semuga pencipta Mmy tetap dan tidak putuskan taliNya dari mmy.
jgn mencintai Islam kerana nafsu.

nafsu senang menipu. gantikanlah ia dengan IKHLAS.
ikhlas rahsia segala rahsia.

jika tidak manakan si pelacur dapat ke syurga hanya dengan memberi anjing minum air?

Allah maha Agung , Aku sngt kerdil, jahil, miskin.

berilah petunjuk pada ku dan zuriatku. hari ini dan selamanya.

this is not a perfect me. byk kurang. Nafsu? sukar sekali dikawal. Solehah? lagikan jauh. Hamba? lagikan di mana, Redha? lagi lah... tiada pendidik sebaik MU ya RABBI.

No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...