June 14, 2012

9 months of pregnancy!!

hungga hunggahhhhhhhhh!!





sejak kejadian pi for the last time aritu. punye la tak sabar nak cium awak wahai abu bakr mommy.

punye la gado.. papa kate muke awak same ngn dia - angkat kening tanda bangga.
mommy plak kate muke awak macam anak buah mommy - bertekak manje di situ.

tak kesah la . asalkan sedap mate memandang. sedap di gomol begitu saje. tak leh lupe papa cubit2 pipi awak kt screen monitor. teruja!.

9 bulan! menghitung hari.

dulu kan, kunun2 time 7 months bace2 artikel, mommies akan rase risau n takot time deliver...
dalam hati mommy

" tak de pon rase tu... maybe tak sakit"

skarang ni mommy panic habis. takot menghadapi kesakitan. leh ke?
tp lame lame mmy yakin Allah bg kudrat kat ibu-ibu adalah sangaaaaaaaaaaaaat miracle kn.
hadapi dengan senyuman.

kalau dulu mommy nk awak lame2 dlm peyot, skang ni mommy tak sabar nak push push.

skarang perut dah jatuh.
aritu gi genting - semua mate uncle untie , dok tengok peyot mommy.
papa pon kate.. dalam 5 org mesti ade sorang menjeling. tidak lupe yg memandang, badan dah kedepan, kepala dia still toleh2 tgk mommy.

kami kaget. apsal eh.. ape yg tak kena.? tak penah tgk ibu kecil mengandung?

tetibe mommy tanye selepas tgk sorang mamat dgn bangganya jalan seblah awak dia yg cun..

" b, u bangge tak jalan ngn pompwan cun gila"

" sy lagi bangge jalan seblah perempuan mengandung sambil pegang2 tangan.. ble buat ape sahje"

mommy tersipu. lepas ni jalan pegang awak lak.

ramai tol tegor perot mommy. daripada makcik cleaner sampai la tukang jage tiket ketapi kt genting.

"kak berapa tu kak."

" sembilan" lek je aku jawab.
"dah ke bawah dah tu kak."

ade aku kesah.. ngahahaha. tk la la , dah hati ni suke berjalan2... lagipon bby mommy nak kuar time mommy kat rumah kan.. pandai anak mommy..

menghitung hari. smoga Allah memudahkan mommy melahirkan awak. seperti Maryam melahirkan Isa.

lagi berapa minggu lagi dapat rasa gudik gudik lam peyot.
berapa minggu je nak ulang dialog -
"haipp sayang mommy watpe .. sakit mommy..." bile dia gerak.
"haip sayang mommy tido la.. kul baper dah ni."
"haipp sayang mommy sayang mommy tk.. tamo gerak kuat2"
- nak tengok perut kembang .. ciptaan Allah. and ade manusia cute dlm tu.
- nk ckp .. sayang mommy kentut ehhhhhhh.. padahal mommy yg kentut.
- nak cerita2 kat perut sendiri.
- nak dengar papa jerit... tido laaaaaaaaaaaa dah malam!! - dia mmg suke buli.

cant wait!!!!!

special thanks to my dear sahabat. dengar and setia menadah telinga dari mommy pregnant 3 weeks till now!. 9 bulan same ngn mommy... bg mommy semangat... love u oommmiiiii...


No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...