July 31, 2012

[3 wks] Breastfeeding journey



Alhamdulillah.

kehadiran awak sgt indah. menyatukan kami .. mengeratkan kami.

masa kt ipoh kalau papa balik KL mesti mmy terkenang2 sian papa sorang2 je kt umah tu. cmne makan dia. camne balik umah takde bersambut... dah la papa manje sangat ngn mmy. tak penah pisah.

la ni pantang sendiri.


BREASTFEEDING


SABAR! tu je ...

sebab schedule dah berubah. mlm tak leh tido straight. kekejap sejam dua dah terbangun.
masa baby jaundis lagi la .. sebaik dia pandai setiap sejam .. sejam setengah bangun sendiri nak nenen. kalau tak mmy kene kejot. sian dia.

bergelen2 lak tu minom. sebab bby boy. last2 mmy yg kuncup bby yg kembang.
tp takpe for yuuu.. cuma kekadang stresss sebab tak cukup rest.

Alhamdulillah sebaik mmy dah buat research seblom deliver. how to BF dgn baik. kalau tak mmy dh nangis takut melecet. papa punyela check betul tak mulut awak melekap.

tp so far.. utk mmy takde pengalaman ni... alhamdulillah .. smooth.

cuma awak bergantung sgt kt mmy. tidur nak berlengan, nak menempel. lepas susu kalau tido atas pangku, mmy letak je mesti carik mmy balik. kene latih tido sendiri. kalau taksian awak nangis kalau bg pengasuh nnt.

AT NIGHT


selalu nye kalau terjaga susu kn awak. papa mesti bagi lengan or tangan for his support. tapi dia tido lah.. hehee. tp jadi lah ..

sebab first time ke ampang (mmg cubaan berani mati jage bby dengan suami je for the first time), awak mmg tak mo tido. kami taktau buat ape.. mmg learning process.
awak kepit , bg susu minom byk tp nangis gk. rupenye pampers basah.

kalau tak berak, sejuk, tak pon panas, tak pon lapar. tu je. tp tok ba kate kalau kene inject teruk lg sebab bby mesti demam. huhu...

PUMP


28 July - first try breast pump - adiah dari ayu.
Alhamdulillah dapat 2 oz. Gune spectra 3 je ...

la ni dah meningkat 3 oz. kalau pump depan papa lagi ler... mungkin sebab gune SHAKLEE mmg susu byk giler.

GOOD LUCK.


July 27, 2012

Confinement Set: Leesa Formula

Sesi Pantang

Mmy beli Shaklee confinement set.
n Leesa Formula.

so far comment mmy kat leesa nih.

Tungku - tak berbaloi. sebab cepat nau sejuknye... sebaik MIL ade tunku batu sungei.

Shaping Gel - Panas nau...terbakar perot otot2 mmy. tp takot nk pakai banyk nnt mmy tinggal tulang jerk. tp kalau pakai mesti byk kuar peluh. kt tapak kaki okey la.

Ginger Gel - ni mmy suke sangat. letak kat dahi ganti pilis mmg berangin. mmy taksuke pilis serbuk sbb kalau dah kering berjatuhan... sepah umah. kene bby lagik. pestu mase urut mmy suruh bidan gune sket .. mmg ringan badan. sesuai utk buang angin.

Bengkung: mule2 stress pakai. sbb darah byk, byk minum air lak tu sebab BF... asik nak kencing je.. tak selesa. mmy kalau nk kencing mmg tukar pad jerk.. mula mula guna leceh kene bukak ikatan bengkung.. so mmg tak la nak pakai.

sampai la idea bernas menembusi akal... mmy lebihkn ikatan bawah skali.. simpul kan. so kalau bukak balik ble adjust strap bawah jadi kebang senang nak angkat utk membuang air. hu hu.. paham tk? :P

Haruan talet: la ni mkn sket tp stop. sbb bby jaundis. tggu 1 mth la..

perawan: pon tak makan lagi..

telon: berangin dari biasa.

LUKA jahit.


tiap2 mandi mmy rendam pungkoq ngn air panas hangat. papa beli besen utk mmy. comey je ade bunga2.. haha.

so far luke cepat baik. kejap je sakitnye. ni dah okey dh. dlm 1 wk plus dah okey. kene rajin bersih, kering n rendam je.


URUT


best urut. mmy urut lewat. sebaik tak bentan. bidan kate perut mmy cantik. ewah.
bidan uruh mandi air mengkudu ngn inai.

alhamdulillah skang dah sehat seperti sediakala.
cuma kene makan obat one by one. test sbb BF takot effect bby.

mmy.sayang.papa

mmy pantang ni... FIL sertakan dengan bibik.

bibik ni ya Allah menguji kesabaran mmy. belum abes bg arahan dia dah berdesup pi wat keja.
pestu satu patah ckp .. berpatah2 jawab. pestu ble ke bakar tunku dia pi salai ngn kain2 skali?
pestu buat pengat pisang - akibat tak abes dengar arahan MIL, dia pi letak gula pasir.. bukan gula merah. rasanya nah kau...

mmy pon tak suke orglain yg wat keje. rase nak buat semua keje. tp MIL tak kasi wat keje. walupon larat tp kene jage badan.

mmy dah laa tak suke kalau buat salah tu tak ngaku.. sebaik la FIL postkan kat sini. husband dah nak tinggaikan tepi jalan dh. tp mmg sangat membantu la buat ini itu kat ampang nih..

cumanya papa menitik beratkan pemakanan. nk makan dr air tangan mmy. so bibik masak 2-3 hari je.. then mmy ler jadi tukang masak. tu pon kalau awak tido.. kalau tak uhhuhuhu... jadi lauk half cook la jawabnye.

kalau papa balik umah pon nk mmy sambut. jgn bibik... so berlari sopan la ke pintu grill....


alhamdulillah... pantang kt ampang indah. bukan ape. takleh berjauhn ngn papa. apsal tah. mybe sebab baru dok berdua kt ampang ni. terasa berpisah ... huhuk.

malam tadi papa beli barang kat ikea. suruh mmy dok kat hall. jgn masuk bilik selagi dia tak siap setup...
tung tang tung tang bertukang. kol 1 kejot mmy... suruh tgk suprise dia... sian papa... so sweet.



end up takleh tido sebab bby cranky. huhuk...

but i love our new house. walopon tumpang umah Mil buat sementara... :D

and thanks a lot la semua sahabat yg byk meringankan time pantang n lepas deliver nih. terharu. Allah bg kawan n sahabat.

ade yg tlg belikan breastpump-love yuuuuuu sgt
ade  yg nk post manual pump n breastmilk storage.tiima acih
ade yg bawakkan pi klinik - belanje ayamas lak tu
ade yg setupkn tempat tidur memule sampai dr hospital....

syukur Allah bg sahabat keliling..

dah .. nk edit entry lak hoho

July 17, 2012

Being a mom

Tebayang lepas deliver dok ampang. Ngn hubby je.

Pestu bob n rina mai tlg2... Siap amekkan toto..

Malam tido ngn bby. Bby kt lengan. Xleh pisah sebab kerap nk susu.

Mmy xde experience tatau kuar tk. Tp diprng kte kalau tk meragam tu ok lA. So berjayer mmy BF!!!!!...

At ipoh mommy culture shock. Frst night till third nite papa ade. Mmy tk cukup tido sebab BF. mmy stress gk mule2. Sbb papa tibe2 xde.

But after a week oke sket. Bleh tgk gaye awak nyusu. Susu pun berlebih melimpah ruah. Rugi woohhh.

Sekarang megelakkan breast dr bengkak. Mereka kate elakkan bengkak.

N kebetulan ayu me besties dtg melawat dn megambil brrat mmy takot begkak susu. Terus offe beli pump. Suke mmy. Jauh2 lt ipoh ni pon ade org tlg. Thanks sahabattttt. Cucah cucah jeerr... Nnt dtg lagi eh..

So after this we'll be at ampang. Sebab ayh masuk spital... So terus dok ampang sambung pantang..

Alhamulillah sgt bersalin normal. Walopon time nk deliver hati ni mintk czer sebab tk rtahan. Rupenyer normal lg cepat heal. Mmy dh leh berlari ke langit- tipuk. Bidan urut pon dh terliat2...

Rite now mandi kene cecepat, makan cecepat, berak cecepat..

Keadaan x sama. Dr jage diri sendiri kite kene jage lg sorng. Baru terpikir. Oh aku tk redy jadi mom lg openyeeee...

July 12, 2012

[39wks] pengalaman bersalin II

sampai je mmy diseluk..

sambl diorang record graf contraction. seluk 2 kali... doc kate dah 5cm. tegezut dia..
terus bg baju tukar, n nk antar mmy naik wad bersalin. papa datang kemudian.

time ni sekitar 1030... so dalam 2 jam mmy kat bilik check ni.

papa diberitahu mmy akan naik wad bersalin.

wad bersalin

contraction makin kerap... sampai je terus diperiksa 2 doctor, pasang graf contraction...

papa kate wad mama wad no 7


pecah air ketuban


doc 1st: sy pecahkan air ketuban ye.
me: tknak leh tk doc... 
doc: mane blehh.. kang bby tak leh kuar.. lagi sakit.

memulakan proses memecahkan ketuban..sakit?tkyh ckp mmg.. byngkn dimasukkn tah pe benda ..

tips kurngkn sakit - tenang, tarik napasssss

doc baik: u kalau rase contraction jgn push nnt kepala bby tak cantik.

me: dlm hati - what ever -- sbb tk larat
tp mmy suke dc  ni... dia je yg lmbut.. doc lagi satu cam strict sket. yg baik ni chinese doc.

berak


me: nurse, nk berak boleh
nurse bile last berak. td ade makan ape?
me: tk berak lg.. td nasi goreng

terus nurse masukkan ubat berak dan mmy berak dengan senang hati. tenang je.. sbb cam lega dpt berak. (rupenye nk bersalin mmg rase nk berak)

berak ats katil key. mcm org sakit ... mmy nangis sorang2.. sebab rasa diri ni tak mampu. ..

doc terus meninggalkan mmy melayan conraction.. yg mmy ingat tarik napas panjang2 lepas... mase contraction.. mmy tak ingat ape dh.. melayan allahu, selawat syifa, lailahaila anta, namun begitu tidak lah kurang sakitnye.palng besi jadi tmpt memerah sakit...

 mmy tak tau kol baper dah. rasenye dlm  11 lebih sbb mmy masuk 1030..

evry time surge mmg sangttt sakit-1 mins


CONTRACTION 2nd


husband masuk..

kurang asam diorng tak suruh sy masuk pon patut nye sy dh lame masuk..

sebelum tu papa busy inform semua org.
MIL terus ngaji dengo mmy nk deliver

mmy tak layan.. tp mase surge papa bagi tangan - posisi arm wrestling.
papa tgk mmy .. mmy tak dapat borak sbb contraction kerap.

sampai rase nk berak-benda nk kuar kt pungkoq.... mmy tak tahan mmy push jugk

papa bace2, pesan.. berani b... kuat.. u kene kuat, mmy geleng,
papa kesat2 peluh (papa kate peluh org nak mati) mmy tarik kepala
papa usap pala, my  tarik pala
bace lihamsatin b, slawat, lahawlawala..
mmy geleng

tersekat2 mmy ckp

mmy: jangan.... tknak.... suruh ............. buat..... nafas ....... saye.... ikut......
sebab dh tk ignt ape. boleh ikot gaya papa zikir nafas je..mmy tak boleh org suruh create scene @ suruh mmy berpikir ... 

mmy: b....... haus.........

papa kesat air zam zam pd bibir
tkleh bg patutnye.. nurse marah...

mmy b..... air ..... selusuh.......

mmy muntah papa tadahkn....lap kan.

mmy berak papa bersihkan. sayang papa.

tenang je beliau dengan kepiah ahmad muhammad di kepala.

( papa kate mmy time ni mata putih dh ke atas, peluh org nak mati dh kuar, nurse tanye mmy tak layan. )

nurse: puan .. okey ke ..
mmy senyp.

INDUCE


doctor datang induce mmy... 
doc: sy letak ubat kuatkan contraction ye... 
papa: berapa lame gap nk terbukak tu..
doc: dalam 3 jam.

mmy dgr.. Allah lg 3 jam nk tahan..

more or less mommy rasa around 1am time ni.. 1 lebih.
mmy layan contraction sambil tarik tangan papa - hampir putus katenye.. sian dia.
contraction - sangat sakit... terjerut belakang pinggang...bertarung nyawa. bergantung hati pada Allah. kalau takde daya mmg mmy tak mampu nk lalu. TERIMA KASIH ALLAH!

BERSALIN


30-45 minit doc dtg balik.. doc check.. eh ni dah bukak.. 

nurse: puan kalau rase nak teran puan teran ye.. dh boleh dah.. lalu berlonggok lah mereka di hadapan mmy..
papa pangku kepala mmy sambil bagi semangat..

suara hingar bingar dari nurse

puan teran... pandai puan pandai lagiiiiiii...
puan jangan angkat punggung..
puan tak teran tu .. teran macam nk berak
puan terannnn .. pandai puan pandai

kamon puan. lawan org seblah... ( org seblah dok meraung sejak mmy contraction sampai la ni.. kedengan doctor dengan suara lantang.. push not screammmm ) - india

mmy cuma dengar 1 suara je tepi telinga kiri mmy

b .. teran b.. jgn teran muke.. 
b cantik b cantik ... -- papa tengok kepala awak da kuar
b.... sikit lg b ... sket lagi..
cantik b ..

suara lembut and as always .. tenang je ..

mmy pn bertungkus lumus sambil dlm hati- bile nk dengar budk nangis nih...

lalu suara beramai2.. haaaaaaaaaaaa..

diikuti uwwekkkkkkk...

lalu diorang pon basuh awak.. letak atas mmy.

meneran- tak sakit.. sakit contraction lagi. 

AWAK


MOMENT paling indah dalam hidup mmy. 1:55am 7.7.12

terus keluar. abu bakr mmy. alhamdulillah. alhamdlillah.. abu bakr....
die letak awak atas breast... mmy nampak jari awak comel... awak ngadap mmy
terus papa azan... mmy plak bace inna an zalna.. pasal apa tatau.

diorang biar dlm 5 minit
. bby ape puan.. puan dpt bby ape..

mmy - sambil terketar2.. bby boy.. alhamdulillah.

pestu doc seluk lagi kate nak buang darah tertinggal.

pestu diorang amek awak.. papa disuruh kuar. nk jahit luka.
mmy pon ajak nurse tu borak.. pasal india yg menjerit tu.

korang nk buat ape buat lahh..

WAD

then dah selesai mmy disuruh turun katil masuk wad... naik kusi roda..
odw kuar dari bilik bersalin diorang letak awak atas pangku. semangat! gebu! sedap!!! tenang je muka
tak takot nk pegang sebb awak mmg padat.
mmy tatap je awak.. papa? mmy tak kesah mane dia.. hahaahahah

odw nak turun lift mmy nampak papa.. syukurr.. sayang mmy kt papa makin tambah

diorang letak kt wad. katil hujung. yg salah nama tu..seblah toilet
papa tunggu jap sediakan barang.

awak diorang letak kat katil kecik tu.
papa angkat belek awak... nk azan skali lg.. tak puas hati sebab mmy baca inna anzalna.. papa belek2... suke sangt papa..

mmy okey. cume bleeding byk.

awak nangis.. mmy tak reti nak buat.. mmy cube susukan.. dalam 10-15 minit awak isap. rasenye berjaye kot? 

then selang 10 minit awak nangis lagi. berbagai posisi mmy buat sambil di bantu papa. 
awak isap jugk.. mngkin dapat sket sebab lepas tu awak tak nangis.

nurse suruh papa balik.

mmy tinggal sorang. letak awak seblah.. INDAH!!!!!.. susukan awak bile awak nangis..berbantal lengan mmy... INDAH!. tak tido pon takpe.. BAU AWAK WANGI! macam atar papa kate... mmy belek awak. kaki awak.. bedung sudah mule tercabut.

SIANG


papa datang lambat mmy tak kesah... hahaah sebab ade awak. dok layan awak meragam n layan FB kt phone. berketul2 org wish tak sempat reply smua... yg mane dtg datang spital lgk.
.. sekali2 terlelap sbb tak cukup rest.

then papa datang tapi takleh masuk.. 

tunggu kawan2 datang. thansk all for kaming!

DISCHARGER


kol 2 mmy discharged.
papa tolak mmy sampai kete.
kami pulang.. dengan sakit di bontot dan kebahagian mendapat awak.

semua 2 orang jer.. 2 ORANG. tok ba ckp salute kami sebab handle berdua je :)

mmy tak sabar balik umah. umah yg sejuk disayangi kami. walaupun tanpa perabut. - mmy tak puas stay umah tu lagi sebab dah kosong... tp tenang... tp ni ade awak lagi best...

nak naik atas kawan mamy sampai.. dia tlg mmy.. naik atas.

borak2.. awak asik nak susu...

petang, kawan sayang mmy datang. rina , bob, abg wan n families.

bob n papa pi angkat katil kat umah satuan.

untie rina tlg setup tempat tido mmy sementera tu.. siap balik umah angkat toto.. sbb mmy mmg takde katil.
sayang rina.

mmy disuruh tido.. mmy tido la asar.. sedar2 dengar diorang tengah mandikan u.. amboihhhhhhhhh...
kemain lagi awak.

lewat petang diorang balik. nk mgrib kot time tu.

THANKS!


malam -  MIL datang, tido ampang...

dengsn family papa.. ramai2 membelek awak. mmy dh tak larat.
papa letak katil kat satu sudut dengan lampu oren.. mmy tido ngn awak lagi. beest tido pelok awak!

besoknye nk balik tak jadi. ramai family datang. pagi2 tokba datang dari JB. sian dia excited nk jumpe anak angkat dia n cucu baru dia.

petang- family papa datang lg..
cousin papa masakkan mmy.

esok maalam org datang lagi. esok pagi tu dh balik. opah import bibik. alhmdulillah senang ade bibik tlg jage smua. papa di ipoh till wed... dia pesan jgn meroyan. mule2 ade gk..

mmy tido ngn awak.. papa naik atas. pestu mmy punye perot gatal. sambil garu mmy nangis.. eh? meroyan ke. sedih papa takde :(..

tulisan cincai boncai.. sebab takot lupe .. nanti mamy edit yeeeeeeeeeeee. ni baru dapat rest. awak asik mintk susu selang sejam :D

terima kasih lahir 7.7.12... same ngn nombor plate kete mmy.

7.7.12/17 syaaban/3.4kg ------ MOMENT OF TRUTH. love both of u...INDAH!












[39wks] pengalaman bersalin I

06.07.12 - jumaat - 1-3pm
bleeding+ mild contraction
yep after bleeding, mmy ke hospital, check bukaan baru 1cm. check/seluk = 2kali okeyh. ade doc practical yg slow n low pick up.

then mmy di suruh balik tunggu sakit 5 minit once. dengan akurnye mmy ballik. bayangkan sofa takdak meja makan takdak mmy yg dh nk contraction ni takde tempat nk duduk. hanya ade 1 kerusi peninggalan abg ipar.

surge after tu mild. seperti biasa midwife mmy akan di tanye banyk2. thanks mas.. berada di sisiku di saat akhir.

mild contraction... 45 minit sekali, sejam setengah sekali... tak tentu. sakit pon tkde ape sgt.

evening - 2 minit once 5-8pm

okey lewat petang mmy dh takleh duduk... igt nak tido tp ade rase sakit datang. mmy just leh menonggeng, merangkak nk kurangkan sakit..

sampai la sakit rase nak terberak... mmy hnya mampu sebut

Allah Allah Allah..

ngadu kt mas, dia kata anggap macam ombak pantai. yep sampai last contraction mmy ingt pesan omi.

mmy tanye semua, semua suruh pi spital.
okey mmy ckp kt papa, masa tu sempat suruh papa wat sandwich, gelak2 borak2. bontot taleh duduk dah.
tp every 2 minits kalau gelak tu terus mmy stop, srge datang..

mmy suruh papa siap2 lepas mgrb pi spital. sambil mmy makan nasi bungkus. tk abes. papa suruh abeskan utk tenaga. mmy pass kt papa, suruh suapkan.kalau tk mmg tk dpt abeskan.

abes papa kemas barang semua, rumah kami gerak. 

pesan last mmy:

me: b, baca2 something bg sy kuat, tiup kt ubun2 bi... 
papa pon bace..... pengang muke mmy.. mmy tenang

me: b ampunkan salah silap sy.. doakan sy.

papa seperti biasa tenang lek lek cool cool.

--- bertolak la kami ke hospital ampang sambil mmy tahan surge.

contraction - something nk kuar tp takleh.. pinggang di tarik. mmg dlm keadaan tk mampu tanggung. kalau ingt balik takleh nk ingat.

July 6, 2012

[39wks] due-to-the-date

okey napok dok? bawah ni nye banner. another 7 days!

Jumaat, 6.7.12

pagi subuh mmy bangun. felt something wrong. mmy check-check ade bleeding.
dengan tenangnye mmy solat, bace-bace sket, then mmy kejot papa.

papa bangun .. pejam mata lagi.

mmy: b bangun la... subuh dh..
papa: pisat mengeliat...
mmy: b .. bangun dah 630..
papa: pisat lagi
mmy: b.. sy dh bleeding nih..
papa: terus terbeliak mata .. haaaaaaaa? abes camne.. - dia panic dan panic dan panic.
mmy: takpe, derang kate ni tak bukak besar pon. kalau pi spital pon die suh balik. tunggu surge. u pi la keje dlu. nnt ape ape sy btau.
papa: takot nye bbbb..
mmy: b!! patut sy yg cuak tau.

okey tunggu bile sayang mmy ni nk kuar ye... bismillah. smuga mudah mmy keluarkan awak. huk. mmy ni dah cuak ilang cuak dan cuak balik dahhhh..

5.6.12 - mmy dh start cuti. mmy tak larat nk drive. ramai gk tekejot denga mmy drive dah 39 wks. huk. awak pon cam tak cooperate dlm kete. dok hinjak2 peha mmy. so mmy tau la u tamo mmy p keje kan.

dah dua ari dok umah. umah kosong. sejam je dah abes kemas... tatau nk buat ape. sebaik ade tb zaman 90 an, and ariel, and kerusi buruk satu buat ibu mengandung ini.

mmy suke rumah baru. lapang luas, sejuk.. tenang.
rasa cam alahai. lepas ni pi ipoh pantang.. cant enjoy our new home - bukan baru pun. abg ipar dah pindah so xde barang dh. mmg kalau leh umah takmo byk brg. susah nk kemash.

key little khalif. will be waiting for u. :)



July 4, 2012

[39 wks] abu bkr mmy..

as salam abu bakr mommy.

mommy tengah tunggu awak kuar ni.
awak suke dok dalam perot mommy lame2 yeh :).

malm semalam mommy mimpi..
mommy kuarkan seketul daging merah, tak berdarah, tak berlendir, bersih.

malam before tu papa mimpi mmy bersalin dah. huhu...

ya Allah sejahterakanlah ankku, sempurnakan lah dia, sihatkan lah dia. sesungguhnya Engkaulah yg Maha menyempurnakan.

sembuhkanlah dia sesungguhnya Engkaulah Maha Penyembuh

Didiklah dia sesungguhnya Engkaulah Sebaik Pendidik.

Ampuni aku , kejahilan ku sepanjang 9 bulan ini.

aku jahil lagi lemah, lagi tiada ilmunya.

jadikanlah dia menyukai apa yg Engkau Cintai
dan benci apa yg Engkau Murkai

Elokkanlah akhlaknya.

sesungguhnya ini amanah mu. aku takut kekurangan ku, berilah petunjuk mu padaku.

dan.. mudahkan lah aku melahirkannya,

July 2, 2012

[38wks] papa's birthday

fuh. tak padan perut dh ke bawah. punye la rushing balik, buat choclate cake - second try tak jadi sbb tak larat nak pukui adunan tu sampai kembang. huhu. tak moist jadinye. 
dah la mmy tak double boiling toping. nampak tak toping keras cam batu?

okey mmy's real plan.

SMS papa tanye beribbu kali. balik lambat ke.. balik lambat ke... 
coz nak prepare pe yg patut.

buat cake, tunggu dia mandi, suprise kan kek, bunga, dunhill bawah lampu owen.

End up,

dia balik koje, kami kemas2 rumah. - sebab abg ipar dah fully pindah, sakan kami kemas. mmy poloh2 dh,
okey takpe mmy cool jerk. biar dia kemas. abes mandi kang buat2 padam lampu, buat suprise.
kene rushing sebab kol 2-3 pagi abah angkat nak sampai dah.

dengan prihatin: b gi la mandi kang ble rest. sy pasang air cond ye.
b: jap .. bg ilang peluh.

tibe2 tok ba call.. dah masuk taman kosas nak sampai dahhhhhhhhhhhhhh...

mmy: bbbbbbbbbbbbb. sy baru nak buat suprse... lalu kuarkan adiah satu persatu. nah amik la tak jadi suprise sy.. sebaik kek dah siap..

papa terus senyum lebar nmpk dunhill blue. bunge dia tak heran...

tok ba n tok ma datang baru laaa nyanyi lagu. dengan rumah padang jarak padang tekukur.

key key .. hpy birthday papa. ingt awak nak kuar dh. tp sebaik, kalau tak takpat tengok demo agung mlm tadi. huhu


banner comel ni mmy design, kayu pacak tu tempat kacau kopi sebenarnye.
ingat nak mount kt cungkil gigi. pestu dpt idea amek tmpt kacau tu kt opis hihih.

-gambar deleted-hermpkkh

papa fav perfume...
dengan bunge rose.
dah tu je utk umur 29 papa......... pasni celebrate ngn anak mmy :)

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...