September 28, 2012

office: sessi santai

sessi paling disukai kat office

makan pizza beramai2
makan kueh beramai2
makan mcD beramai2

paling menarik. sessi soal siasat kes-kes kehilangan dengan menontonp playback CCTV.

 

September 27, 2012

[2months] aeyyman II

diam tak diam almost 2 weeks mommy naik kojer.

Aeyyman dah pandai borak
Aeyyman dah pandai stand - kalau bg stand galok ketawa.
Aeyyman pandai angkat kepala - since 1 months plus dah naik tegak paler.

tidur nak berkepit je ngn mommy. demam pon terpaksa la mommy kurang kan kepit.

hantar aeyyman kat umah makcik. Alhamdulillah syukur sangat. dah la mommy sedih takleh nk dok ngn awak 4hrs. kalau antar kat orang lain tak sedap sangat hati. sebaik makcik terima. tp long distance gk. dr ampang ke keramat.

aeyyman mmg tak penah nangis kalau odw pergi. tapi kalau odw balik byk meragam. sian aeyyman.
skang dah okey sket. harap aeyyman dengar ckp. mommy pon kalau balik umah makcik amek aeyyman ngap la ape yg ade umah mak cik. hor hor.

oh sebenarnye nak citer stocksusu.

mule-mule pump mmg banyk giler.. dlm 2 weeks ni ,. lepas tu susu merudum.. lepas tu naik balik...

kene kekalkan minom air n makan vitamin kot.

setakat ni stock susu masa pantang tak guna sangat. mommy lg sanggup bg semalam perah hari ni bagi.
plus 2 bottles yg lame2 punya. tak kesah la sayang ke ape ke .. tp for u... utk menten kekedapan mu.

hari-hari rindu awak.




 

September 24, 2012

[Aeyyman-2mths]

dah 6kg..

soalan biasa yg menegur

berapa bulan ni?
2 bulan.
ha? nmpk mcm 4 bulan. bg susu badan campo ke
tak .. totally BF
oooooh.

BF rawks. smoga Allah memberikan kemudahan pd mommy utk meneruskan usaha. thanks papa for ur support.

baju awak dh tak muat. pampers nk kene tukar M size. carry awak dlm sling pon kaki dah melintang sampai ke pinggang lebih2 sket.

nk bg awak posisi tegak, sumbat dlm sling, takmau plak awak bengkok kn kaki. keras nye kaki. nk berdiri jerk.. terpakse la mmy carry biasa.



 

Allah Tempat Bergantung

16 sept 2012,

lepas open house, mommy papa n awak terus ke ampang ade tahlil.
awak penat sebab ramai sambut menyambut dukung.

sampai2 je azan maghrib. benda dah nak jadi kan.. mommy plak turun ngn awak tak tutup kepala awak.
sampai rumah tok cu awak dukung, mommy masuk dlm. pestu tok cu pass kate awak nak cucu.
terus mommy bg cucu.

tibe tibe awak menangis. mommy ingt panas, terus sedara suruh naik atas.
bagi susu kat atas awak makin menjerit. teruk...

20 minit tak stop lg menjerit. mommy kenal awak nangis sebab kembung or lapar ke ..

mommy agk takleh settle, mommy suruh opah su awak panggil papa.

terus kami dua stay dlm bilik, papa baca- baca,
tak ilang, mommy lak bace2... baca lailahaillallah awak stop, kali ke-2 baca awak jerit. same ngn selawat.
something wrong.

jiwa mane tak meruntun. menangis tarik kau kau punye.

terus mommy pegang ubun-ubun, - mommy tkleh bace sbb tkleh solat, mommy baca
a'uzubillah.......... bismillahillazi la yadurru...
starting auzubillah mami niat .. ya Allah Engkau la sebaik penolong pelindung, peliharalah dia dari syaitan.
mami tekan baca kuat kuat .. auzubillah, dan bismillah.

papa pon bace2...

papa bace n sapu satu badan,

last last awak senyap, nak kene sentuh kulit mommy sket ..

settle. tukarkan baju, bagi awak leks.. papa mengarahkan sorang pon jgn kacau .. n mommy jangan turun .. jage bby - papa siap ambikkan food bawak naik atas bg mommy. oh terharu.

pestu lepak ngn papa

papa: b, kite ni ilmu tak kuat, amal tk kuat, tp kite pegang .. bergantung sungguh-sungguh dengan Allah.
momy: angguk
papa: tadi sy dengar, time u bace tu ... mmg rase la u mmg bergantung tul tul..
momy: tak gk b .. sedih je .. kesian kt bby.

pengajaran: jgn merayau time mgrb

 

September 21, 2012

Kecewa argh!!

takde yang kekal dalam dunia ni kan?
mommy terpakse redha.

semuanya pasal Samsung Galaxy Notes!!!!!

al kisah papa bawak balik Notes nak kasi mommy main lukis2 -- mommy suke lukis2.. tp lukis kat tab tak best macam kat paper. argh..

mommy godek godek la.. amek gambar awak smeeee... pestu mommy log in GMAIL yg connected to blogger.

Lantas dia sync terus all photos to Samsung Notes Album.

Mommy tak tau .. sebab dia tak notify mommy. lantas mommy terpandang ddan terdelete kerana tidak mau memenuhi ruang album. satu album mommy delete.

kemudian apabila mommy tengok blog mommy .. semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gambarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ilangggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg.. sedari tahun awal mommy buat bloggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg..

mommy marahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

SAMSUNG NOTES BUSUK ... eh tak. android busuk.. eh tak .. developer busuk.. BUSUK! BUSUK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

habis kenangan mommy.

kenangan tinggal perkataaan sahaja...

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh * tarik rambut *

Aeyymannn.. mommy rindu lahhhhhhhhhhhhh...

September 18, 2012

[2months] Aeyyman

2 bulan

aeyyman dah angkat kepala since 1 bulan setengah
aeyyman boleh stand kaki since 3 weeks
aeyyman boleh senyum when 5 weeks
aeyyman dah pandai borak since 7 months

skarang aeyyman tido lame , bangun nak susu jer.
aeyyman dah 6kg, 60cm dah checkup 2 months.

aeyyman rajin borak pagi-pagi since 6-7 weeks.

mommy bace semua ni start when u are 3 months!!!!

cepat nye anak mommy membesar... semoga sihat.
ramai kate aeyyman macam 4 bulan dh.. :( jgn cepat sangat besar sayang. mmy nak tengok awak membesar ...


September 14, 2012

10oz-spectra

Skali pump 10oz. Smuga murah rezki aeyyman

Tqs a lot ayu for the pump. Bleh jd ibu susu ni ;P

perasaan?

sedih bila perasaan rindu nak call ayah - aku selalu call dia tanya kabar, cerita sket sket pasal kehidupan. walaupon tak pernah mengadu aku susah camne pon.

tapi takleh nak call sebab dia lemah, kesian nak kacau.

hati redha? entah lah. aku terima .. tapi kenapa ada perasaan macam ni?

bila tengok ayah teruk aritu, dan atas bantuan bapak angkat , aku kenalkan adik dengan kawan ..

skang ni diorang dah tunang, dan bakal kahwin ujung bulan lapan.
aku harap ape aku buat ni menggembirakan ayah. sempat dia tengok anak kesayangan dia kawen before dia pegi. tak risau sangat.

dan boleh jamin he is a good man.

adik - seorang yg sangat baik, sangat pemurah, paling pandai jaga ayah. semoga jodoh ini terbaik untukmu.



September 13, 2012

your first word

5 weeks - Ghia

Today 8 weeks - " Ghia, Ba, Ta"

so sweet :D

September 7, 2012

Cancer

Harini aku nmpk cancer ayah... Ya Allah.. Smoga dijauhkan.. Ayah mmg kuat sekuat2 manusia permah aku jumpa

September 6, 2012

Aeyyman

Tatau nape kalau ayh pnggil mesti aku berlari panik tanye nk apa.

Harini, masa tgh feed aeymn hlf way ayah pnggil nk biskut.. Sedih nk tarik puting dr aeymn.. Tarik jugk n assist ayh, pangku aeyymn skali.. Terpaksa berkorban

Lepas tu baru blajar tidurkn eymn kt pangku, baru dia nk lena ayah panggil lg, terpaksala tingglkn dia kt tilam...

Xpe, demi ayh

September 4, 2012

Puas!!

Aku puas dapat usap ayah. Gosok kepala dia

Aku puas dapat suap dia makan

Aku puas dapat angkatkan wuduk buat ayah

Walau kritikal, ayah still buang air sendri.cuma perlu bantuan utk bangun..

Doa aku dia kuat..

Bisik aku: ayah rasa macam mana.. Sedih?

Ayah geleng

Sakit?

Ayah geleng

Ayah terima?

Ayang angguk.

Kata aku: ayah redha ye insya Allah senang and lapang..

Ayah senyp..

Buka senang nk bawak sakit ni.. Ayah kuat setabah manusia yg terlalu byk dia lalu.

Cuma terkilan x dpt jaga suami. Demam panas .. Sampai msg perlukan aku kt sisi dia...

Dugaan..

3 sep 12

Aeyyman cranky sket. Bila atok dia pnggil mmy, dia pun dibuk teriak. Mmy entertain atuk dlu n biar aeyyman nangis.. Aeyman macm xleh kene tinggal sekejap.. Sampai le ptg 2 jam je dia tidur. Rindu ayh dia kot..

Hari ni ziarah nenek nazak. Mak ayah... Bawak ayh skali. Adik sedara tlg dukung ayah. Alahai sedih tgk. Tp aku xtau dr mane dtg kekuatan, hati tkde sedih sangat... Hati mcm kte.. Redah je mailal... Nk kate sedih terlampau sgt tu dh xde.

Sml first time jge ayah sorng2.. Tertekan bab breastfeed sebabterkejar2 nk pam susu, nk panaskan susu.


Hari ni je dh wasted 3oz, sebab emergecy tgk nenek....

September 2, 2012

Pagi td adik tnye ayah, nk makan apa..

Pulut panggang, kuew tiow goreng,
Lagi.. Nk makan apa lagi?.. Tnye adik
Banyk ayah teringin nk makan..

Aku dengar, sayu...

Aku cerita pada faiz,
Faiz cuma senyum.. Dia tau dh masa... Dia tgk muka ayah, katany tk lama..

Tk lama lagi hilang seseorng yg mengambil berat pada aku selain suami...

Tp aku. Uma pikirkan ayah, dia kata tk sakit cuma pinggang sakit sebab terlalu lama baring one side.

Aku urut2... Belai2... Aeyyman bg kerjasama. Behave as alwys.cuma kadngkadng crnky. Rindu papa agknge..


Aku doakan hilang penderitaan dia secept mungkin. Insan mulia bg ku. Kuat dn tabah dlm pelbagai dugaan...

September 1, 2012

Ayah

Hari ni tgk ayh tk berbaju, tulangje..tp tktau dtg dari mane aku ade kekuatan nk tgk, nak papah..

Petng td aku sampai , salam dia.. Dia kenal cucu dia aeyyman sebutnya. Masih jelas suara dia mcm before sakit.

Walau pedih apabila aku kerling seisi rumah, memikirkan akan hanya tinggal kenangan susuk tubuhnya.

Mungkin kuat sebab dh jd seorng ibu.. Semangt dr suami, dn tentunya DIA BERI...

Ya Allah berilah aku kesemptn menjaga dia sebaik mungkin.. Dgn masa yg anat singkat.

Semuga aeyyman tlg mamy, kerjasama ng mmy koz mmy nk jaga atok sambil train aeyyman botol..

Wajah ayah bersih, x mcm org sakit.. Cuma cengkung dn bertulang. Smoga dia redha

Allah Maha Berkehendak

3 bulan lepas ayah nekad stop kimo.
Aku tknk paksa. Sesih tgk effct kimo.

3 buln lepas jugk dia masih bersemngt.
Till 2-3 wks b4 deliver aku jrg blk takot nk travel..

7.7.12 aku deliver, ayh tk dpt dtg kl koz x sihat.. Aku faham..

Till 5 dys pntng adik ckp ayh masuk emergency koz bleeding.

Without my husbnd and rasa tk biasala kt rumh mertua aku streessed and nangis teruk. Membygkn ayh pergi tnpa sempt jumpa ank. Terus semua panik takot meroyan.

Sebaik husbnd yg sentiasa tenang clmed me down. Lepas larat je terus blk mlk jumpe ayh.

Sedih! Diam tk mmpu pegang aymn sebb tk larat but still boleh tgk tv n turun naik tangga.

Raya...After 2 weeks aku blk byk perubahn . Kurus!! Tk larat naik tgga n dh start duduk bwh, tp still boleh grk. Aku smpi dr kl dia thh smbhyg.. Terus ke dapur n nangis..

Husbnd marah! Dia x suka aku lmh. Sepatutnye aku redha n sapot.

Thiscweek after 2 weeks dia dh tk boleh bgn..cancer jahat!!

And this 1 week aku akn jaga ayah. Walaupun perlu jauh dr husbnd- i dnt knw after deliver bonding ngn papa lain mcm-walaupun aku lemah nk jaga ayah tk snggup tgk dia gitu tp aku kene kuat hadap...

Aku mintk kudrat dr Allah, hilangkan rasa lemah aku dn dtgkan lah kudrat menjaga Dia.

Dan suami, walaupun sedih nk lepaskn anak, bini, dia redha aku jage ayh. Terima kasih Tuhan atas anugerah Mu mmberi aku mohd faiz shamsuddin

Lemah, sedih... Tp boleh ke rasa lebih2?... Sebab hajat aku mmg nk ayah timang anak aku. Belek dia , syg dia....

Sedih tgk dia yg dlu berkudrat kini lemah..

Sedih tgk insan, satu satunye selepas arwah mk, akan tnggalkn aku...

Insan yg di saat akhirni bg rm2000 utk aku hidup senang dlm rumh kosong ni.

Insan yg selama ni lemah lembut dn penyayang... Yg berusaha terbaik, yg tk sushkn anak....

Dn aku rasa tk cukup bakti pasa diamemandngkn aku kt kl...

Insan yg perangai dia byk turun kt aku...share same bulan besdei ngn aku...sangat baik sebaik-baik ayh.... Dn tahun ini genap umurnya 63....

Aku tk tau mcm mane nk hadap... Aku ada suami sekurngnye ade spounge leh serap, adik aku sorng hadap sian dia...

Doa aku smoga ayh tk menderita lama, redha dgn sakitnya..

Kata suami: kalau ayh u redha, byk dh dia lepas, selamat.. Ayah u baik...

Ya Allah kuatkan aku, kuatkan aku, kuatkan aku..

Aku lemah ya Allah

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...