September 24, 2012

Allah Tempat Bergantung

16 sept 2012,

lepas open house, mommy papa n awak terus ke ampang ade tahlil.
awak penat sebab ramai sambut menyambut dukung.

sampai2 je azan maghrib. benda dah nak jadi kan.. mommy plak turun ngn awak tak tutup kepala awak.
sampai rumah tok cu awak dukung, mommy masuk dlm. pestu tok cu pass kate awak nak cucu.
terus mommy bg cucu.

tibe tibe awak menangis. mommy ingt panas, terus sedara suruh naik atas.
bagi susu kat atas awak makin menjerit. teruk...

20 minit tak stop lg menjerit. mommy kenal awak nangis sebab kembung or lapar ke ..

mommy agk takleh settle, mommy suruh opah su awak panggil papa.

terus kami dua stay dlm bilik, papa baca- baca,
tak ilang, mommy lak bace2... baca lailahaillallah awak stop, kali ke-2 baca awak jerit. same ngn selawat.
something wrong.

jiwa mane tak meruntun. menangis tarik kau kau punye.

terus mommy pegang ubun-ubun, - mommy tkleh bace sbb tkleh solat, mommy baca
a'uzubillah.......... bismillahillazi la yadurru...
starting auzubillah mami niat .. ya Allah Engkau la sebaik penolong pelindung, peliharalah dia dari syaitan.
mami tekan baca kuat kuat .. auzubillah, dan bismillah.

papa pon bace2...

papa bace n sapu satu badan,

last last awak senyap, nak kene sentuh kulit mommy sket ..

settle. tukarkan baju, bagi awak leks.. papa mengarahkan sorang pon jgn kacau .. n mommy jangan turun .. jage bby - papa siap ambikkan food bawak naik atas bg mommy. oh terharu.

pestu lepak ngn papa

papa: b, kite ni ilmu tak kuat, amal tk kuat, tp kite pegang .. bergantung sungguh-sungguh dengan Allah.
momy: angguk
papa: tadi sy dengar, time u bace tu ... mmg rase la u mmg bergantung tul tul..
momy: tak gk b .. sedih je .. kesian kt bby.

pengajaran: jgn merayau time mgrb

 

No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...