October 15, 2012

[Aeyyman 3M] Babywearing jumpsac vs ergo



setakat ni mommy ade 2 ring sling.
mula mula nekad nak beli sebab aeyyman taknak dok kat stroller. baru 1.5 months mase tu. so terpakse la dukung time shopping. end up papa je shopping, mmy dok kat nursing bagi susu .. uhuhuhuhu.. mase tu berat baru 4.7kg.

pastu kat rumah plak takleh kene letak. letak je uweek. letak je uwwekk. lagi le nekad mmmy.
sebab ape 2? 1 tu beli kat FM, lambat servis dia... terus cancel n beli kat jumpsac...


end up ade 2... 2 .. owhs!!!...

jap FM-fabulous mom- kain dia very soft. sejuk je, so aeyyman yg kuat berpelu tu tak la panas.
Jumpsac- cantik material dia. tp panas sikit. so outdoor mmg mommy gune FM.

tapi 1 je persepsi orang- semua panggil bibik. haihh.. mindset org kan. tapi mommy tak kesah. kalau boleh mmg nak dakap awak sampai besar... :D

kata maksu : untung aeyyman ade mak cam akak... sayang betul kat aeyyman.
me: eh mmg semua mommy sayang anak laa..
maksu: tak laa... akak sayang lain. aeyyman pandai dengar ckp.
me: alhamdulillah.

bile aeyyman dah 6kg, terus melintang je dlm ringsling. yang best nye kalau masuk mesti kaki dia buat kejung.. huhuhuhu. tapi mmy tak selesa nak carry, beban berat kat bahu kiri je -- takleh tukar2 sebab mmy biasa kiri je.. kalau kanan janggal.

so skang ni nak survey SSC.


Jumpsac

suke jumpsac. sebab design cantik. i love pandora - nite berry with purple weft. tapi dah abes.

this is jumpsac orbit pandora: purple weft

then mmy suke pandora november rainbow. bulan 11 baru dapat. cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkss sangat.. mmg dah nak tekan buy dah kat web dia..

kain mmg selesa, cantik, menarik tertarik... 

tp come into my mind tahap kepanasan dia.. ye lah nak carry awak. papa mmg carry jap jap je... awak pon suke kene carry. especially skang ni dah suke terlompat2 kat bahu mmy yg kurus ini. nnt nak test kat moms care

then mmy research ergo

ergo



- selesa
- sejuk
- both mmy selesa n bby

herm... nk beli. nak beli nak beli.. nk beli ke tak ke beli ke tak? beza dalam RM100.. hermpkhhh..
2-2 cantiksssssssssss... hendakk!! hem hem.. yg mane yeh.







No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...