October 30, 2012

Set Berpantang


okey sini saya ceritakan sedikit pengalaman sy guna Shaklee - Set Berpantang

ESP

setiap pagi & malam sy akan minum ESP dengan milo O.

kesan:

1. Alhamdulillah bby banyak minum susu. every one hour mesti nguwek nak susu. walaupun Breastfeeding is about - demand & supply, tapi kalau tk ade agent yg activekan hormon tu kurang jugk susu. so far susu cukup walaupun kadang-kadang ada naik turun bila ponteng pump.

ramai makcik  & sedara ckp - bby semangat, tp mak dia kecik je. cukup ke susu? - (oh ni bikin panas. )tp mommy jawab dengan tenang - alhamdulillah setakat ni cukup untuk baby. :)

2. kulit pucat cepat recover sebab ESP ni protein and cepat regenarate kulit & otot.

3. hari kedua bersalin mmg tak letih dh. cuma pungkoq tempat teran sakit skit. mommy jalan laju2 dlm rumah sampai kene marah - jalan kepit-kepit ye .. pesan mak sedara. uhuhhu.



Ostematrix


Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
Membantu dalam pengecutan otot dan tindakbalas saraf
Membantu mengurangkan gejala PMS seperti kembung, kejang, water retention, cepat marah, dan kemurungan

kesan: tulang bby cepat kuat. bby 1 bulan dh angkat kepala kuat-kuat, dah pandai nak diri-diri (favourite dia) - kata mak sedara - uish padat nye badan dia. baru sebulan lebih nak diri-diri dh? kuatnya...

2. mula2 deliver gigi graham mommy sakit - sebab mase pregnant kurang minom susu. so bby culik calsium mommy. mommy dh risau takot rongak.. tp alhamdulillah now dh nk 3  bulan , makan benda manis or sejuk tk ngilu dh.

. alfalfa

- susu mmg byk, kalau tak makan susu drop sikit. tp kalau DF kene sepit cik B skit sebab susu laju sangat nanti baby tersedak. :)

Vitamin C

- ibu menyusu bagus makan ni untuk BF bby and elakkan BBY demam. anak mase umur 3 bulan baru dpt selsema and batuk. tu pon sebab mommy ponteng makan vit C

mommy mmg tak makan jamu sebab bby jaundis. mommy 0+ blood type, begitu juga dengan papa . so aeyyman dapat O+ so lagi lambat recover dari jaundis/kuning.

tips jaundis/kuning: kalau anak jenis lama nk recover - more than 2 wks, sila la mintk ubat di homeopathy (bacaan akan tinggi mendadak lepas tu turun) - mommy amek homeopathy, bagi 4jam 4jam .. result mmg tinggi tp 2 dys kemudian surut. sebab anak dh jaundis 3 minggu and doc ckp takot effect kidney dia.

so marilah ibu sihat anak sihat insya Allah. ingat , what we eat semua effect bby. :)

kita usaha lain bertawakkal ye :)




No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...