April 18, 2013

pedih tapi rindu

penah rasa tak rindu.
tp sakit.
sedih menanggung rindu pada org yang dah takde.

rindu ayah.

sakit.

selalu kalau ade prob, gusar, mesti call dia.

ayah pekaba
ayah buat ape
ayah dah makan
makan ape?
kadang2 bila dia jawab ( makan dah, beli kat pekan) .. alahai sedih giler tkde org nak masakkan.
ayah dengar2 la radio
bukak tv..

dah takde.

takde dah bile nak call tu.. rasa nak call tu.. dia yg call dlu.
takde dah kalau lebih 4-5 hari tak call, dia yg call...

lame tak telefon ayah...

*nangis*

sungguh sakit rindu ni.. perit. bile takde dah.
rasa nak pergi ikut sama.
rasa cam, "ini semua tak lama" nnt jumpe la..


ayah,
sungguh kisahmu seperti nabi ayub AS
dugaan anak, harta, sakit
sesungguhnya aku merinduimu
menangisi nasibmu
tapi asbab itu semua lah engkau bahagia di sana.



April 2, 2013

Mimpi Indah

selalu terfikir, rindu takyah la kata,
nape tk de mimpi ayah ni..

rindu kt mekah n madinah..

3 hari lepas
mimpi ade di mekah, then hati ni nak sangat pegi madinah sampai terdetik nak berjalan kaki ke madinah.

2 hari lepas
mimpi arwah ayah,
jumpe dia, dia dengn ramai org kat satu tempat.
cium tangan and muka puas2..

me: kak rindu sangat kat ayah
ayah : senyum lembut dia, jawab: ayah pun..

Allah rindunye lahai.

1 hari lepas
mimpi kat satu rumah (macam rumah sendiri)
ramai org datang rumah.
semua pasangan baru kahwin, and ade yg bawak anak.
semua jumpa ayah
as macam ayah ade sessi kaunseling, motivasi utk pasangan berkahwin.

terubat rindu. Alhamdulillah. syukur dr hamba Mu yg kerdil lagi jahil ini.

April 1, 2013

Aeyyman 8 months

lame dah tak update cerita anak teruna.
hari ni kat office rase rindu sangat kat dia.
nape tah... nak balik cepatttt peluk2 cium2, kepit2, tidurkan dia beralaskan lengan mommy.

Aeyyman dah pandai

genggam genggam tangan
amek barang pas tangan kiri kanan
senyum penyet muke
takleh kene tinggal - since 7 bulan ari tu. nak ngn mommy je.
Merangkak!! at last merangkak gak at 8 months.

pagi tadi mak cik cerita.
cucu dia masuk spital operate angin pasang.
bby kene puasa.
dari kol 12 takleh minum.
Allah sedih nye mmy dengar.
tak sanggup dengar bby nangis.

Terima Kasih Allah atas pemberianMu.
ilhamkan aku cara mendidiknya.






link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...