October 31, 2013

7.7.12-7.7.13, Alhamdulillah

ya Allah kejap je rasa.

kat meja ni la dulu mmy rasa false contraction. dahhh keluar awak. setahun sudah.
malam-pagi kat hospital mmg panic.

best moment bile awak dah keluar, dok  atas badan mommy ( mmy baca inna anzalna ), terus nurse cuci awak.
ingat lagi nurse cakap

"wah! 3.34g!!

mmy kene jahit , mmy turun katil, duk kerusi roda utk di bawak ke wad menunggu. nurse letak awak.

mampat- kedap- gebu, ingat pangku awak, carik ayah.

turun ke wad, cuba susukan awak. terus pandai... tidur ngn awwk. tak kesah dah ayah balik bile. hihihi. bertemankan awak sampai tengahari,

tak reti cuci berak awak, tak reti salin pampers, tak reti mandikan awak. ulit je awak. unforgettable.

balik rumah baru ade org tlg mandi.

dari kecik awak dah manja. pantang letak kt tilam merengek je.
so kepit je lah dgn mmmy nih.

mmy suke susukan awak. tenang je rasa. awak lak selalu mintak.

then mmy ke ipoh sambung pantang, kemudian ke ampang balik.
dah nak raya baru bawak jumpe atok kat melaka. atok suka.

lepas raya mmy sambung cuti pantang jaga atok. atok dah tenat.

kisah awak lahir ke dunia Aeyyman lahir 7712

SIFAT

Alhamdulillah. mungkin berkat Allah ilhamkan mmy suke abu bakar. sifat aeyyman tenang je.
tak banyak kerenah. senang je nak jaga. makcik pon kata senang. cuma manja la .. nak lekat and nak pay attention kt dia ja.

Aeyyman lembut orangnya tapi tegas.
barang aeyyman aeyyman punya takleh kasi org.
Aeyyman suke dengar ayat suci
Aeyyman suke tengok kaabah.

1 minggu - 1 bulan - 3 bulan - 5 bulan - 9 bulan sampai la setahun.
mmy tgk je awak besar.

meniarap, mengesot, merangkak dan berdiri. susah nak tatih nih... boleh je tatih awal .. tengok macam dah pandai. tapi malas nak master. takpe tatih lambat till 1 tahun 6 ek..

tok ba kate sape tatih awal bawah 1 tahun mantap jiwa dengan dunia. kalau 1 tahun 6 bulan mantap ke akhirat. aminnn...

ramai sayang aeyyman. tapi dulu ramai lagi sayang kakak/ abg aeyyman.

dari tak pandai cakp dah pandai ckp, dah pandai senyum dan gelak. mmg angerah Allah.

now dah 1 tahun. mmy niat tak nak buat bebesar sambutan. taknak biasakan.
buat sederhana je hari sebelum puasa.

tahun ni raya bertiga lagi :X ..

mmy syukur sangat pd Allah anugerahkan mmy anak yg baik sangat. dengar ckp. moga awak selalu sayang rasul dan Allah lebih dari diri sendiri ek.

No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...