April 22, 2014

Taska atau Babysitter

tengah bulan 3 hari tu. babysitter SMS kate tak dapat jage aeyyman.
terus pening kepala.
carik punya carik konon nak masukkan taska.

first day mcm biasa aeyyman with strangers. susah sket.
fine la ingat dia tak biasa.
siap amek cuti.
tengahari amek. pengasuh kata dia okey ja nangis memula ja then okey.

okey fine la. maybe dia depan mak ja nengade.

2nd day.. 3rd day hantar mmg konfem nangis.
mmy tunggu tepi taska dengar nangis lama tak.
kejap ja.

petang amek bs kate ikut mood dia nak main ngn kawan ke. kalau tak main sorang.
mmy said.. oh anak aku dah pandai sesuaikan diri nih.

still positif.

sampai hari ke tujuh.
ayah plak balik lewat.

sebabkan biskut jatuh kat lantai.. mmy buang. awak nangis sampai 1/2 jam.
selalu tak penah marah mmy. ni mmy pujuk pon taknak.
nangis teruk.
sian.

lama2 penat. mmy tidurkan.

dalam hati.. oh mungkin penat ni tak cukup tidur.

then berlarutan.. tantrem few nights.
membawak ke tantrem tengah tidur.

kul 2-3 pagi bangun meracau menangis.

kesiannn..... tak sampai hati mmy.

kebetulan berkenalan dengan makcik kt semejid. dia cakap anak dia baru nak bukak taska.
okey why not mmy try first.

gi la interview. walaupun tempat kepam.
tp BS tuade diploma montessari.

English power. leh ajar awak speaking.
yang penting boleh bagi tumpuan ..

kesimpulannya.
tak semua taska tak baik & tak semua BS tak baik.

ikut instinct mak.

tengok anak berubah sikap tu cecepat la carik lain.
dah la kita suh org jaga. perangai dia lak leh berubah sebbkan kita salah hantar.
huk huk sedih mmy

at least dgn taska merangkaap BS ni 2 3 hr ja dia nangis..
ni dah pesan2.. dia faham. tak nangis dah. alhamdulillah..

No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...