January 25, 2015

39th-41st week : THE DAY BEFORE YOU BORN

MENUNGGU MU..
unexpected. not like your brother.

Dah minta cuti.
gi KPJ doctor ckp tk engage lagi.
oh mungkin bby keluar 40 weeks kot.

stay di rumah bonding dengan aeyyman. suka dia mmy ade kt rumah.
mmy bawak gi jalan kaki makan roti canai.
balik makan mmy dukung. tak larat nak jalan katanya.
 main-main kt rumah. tidur pon ngn mmy tengahari.
kadang bilik mmy
kadang bilik makngah
tumbuk2.

mmg luangkan masa betul2 dengan dia.. before adam keluar.

cuti 2nd week.
40 weeks.

mmy dah mule bosan cuti lelama... sebab expect adik dah nak keluar.
selasa 5 JANUARY 2015 check up doctor kate. bby still posterior. jauh lagi kepala. tak engage and still developing sebab placenta looks okey.

okey la. mmy tunggu lg maybe end of this week. by 15 tak keluar mmy kene induce.

live life macam biasa dgn anak mmy.
seronok. everyday tunggu ayah balik. mintak2 ayah balik awal. kalau ayah jenguk tu ya Allah seronoknyeee..

mandi sama-sama 3 orang. solat jamaah sama-sama.
bby tk nak keluar lg ni.

mmy ckp2 dengan adik. masa ni boleh tahan lagi.
mmy ckp kalau dah ready bby ckp mmy ek.
sign perut menegang and rasa nak berak start tp selang dua tiga hari.
mmy dah mula bounce sway leaning kat birth ball..

masa ni mmy nangis.
ayah paksa mmy tell org camne kalau posterior.
dia reply mmy kene operate.
mmy tertekan.

ayah solat. dia nampak mmy nangis.
dia tunjuk ayat quran.

B tengok ayat ni . (dia randomly picked the surah and dapat ayat tu)
ayat Ahqaf 13-15.

mmg nangis beriya. sebab Allah tlg mmy fahamkan ayah. ape mmy rasa..
syukran Ya Allah...

41 weeks
still no sign. mmy decide taknak gi check up on 13th.
tapi hati mammy dah gelisah. awak tkmo keluar lagi.
masih berharap awak keluar.

13th till 15th.. still.. just perut rasa nak berak.
mmy dah mula pasrah.
mmy mintak kalau dizinkan dan dah ready tk mudarat. Allah keluarkan awak.
mmy solat hajat selalu. istikharah nak induce tk.. solat taubat.
mmg mommy serah bulat2 pada Allah.
mmg Allah ajar mmy macam mana nak berserah bulat2.
selagi mmy rasa awak active. mmy yakin.
tp org kiri kanan push mmy.

still no sign.

mmy gune EO suggested by ayuni utk cepatkan induce.

orang dah mula bising kenapa tk induce.
ayah dah bawak mmy jalan- jalan hari hari kat shopping complex.
MID VALLEY
JUSCO
SUNWAY PYRAMID

dapat la bawak abang  gi main kat kidzonia .. AEON KERAMAT.
seronok sakan.
hari last dia berkepit ngn aayah n mmy.

Jumaat 16 Jan malam.
solat jamaah sama-sama.
gi makan western kt kampung baru. surge dah makin nampak. ayah tlg timing.
mmy decide esok ni mmy nk gi klinik just check condition awak.
gi check klinik mutiara doc kate placenta dah matang. kene gi cepat hospital.

ayah kate gi je induce. mmy kate petang sket.
kite gi jalan dlu.

kami jalan kat Quill complex.
ayah kte takpe ke lambat.. takut nnt u lambat induce.

masa ni mommy dah overdue lebih 17 hari.

mmy tawakkal. mmg mommy dua tiga hari ni berserah je mintk Allah tunjuk jalan.
semalam pon ayah doa.. tersentuh mmy

ya Allah jika dah sampai masanya keluarkanlah anak kami dalam keadaan sihat sempurna.
ya Allah jangan lah engkau serah kan kami pada tangan manusia.
serahkanlah urusan kami kepada Mu sesungguh nya Engkaulah Yang Maha berkuasa.

petang arrived. 4 something.

continue...

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...